ALBERTINA IONESCU
Cel de-al XXI-lea an al său în Televiziunea Română o aduce pe Albertina în echipa emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastră”.
Albertina Ionescu
Albertina Ionescu

Albertina Ionescu a debutat în televiziune în anul 2000, ca prezentator și redactor al emisiunilor Generația@, Click și Infomani@, transmise pe TVR1.

De-a lungul anilor, alături de numeroase personalităţi, din diferite domenii, a avut privilegiul să prezinte unele dintre cele mai importante producţii ale Televiziunii Române: Festivalul de Muzică Mamaia, Cerbul de Aur, Eurovision - Camera Verde, dar a făcut mereu parte din echipa știrilor unde a prezentat Telejurnalul Matinal - TVR1, Telejurnalul de la ora 10.00 și 12.00 de pe TVR2.

A prezentat și realizat „Cuvântul zilei”, „Stilul tău”, „Sănătatea se învață”, „Încearcă și tu” și rubrici săptămânale sau zilnice din cadrul Telejurnalelor.

Având cunoştinţe în domeniul IT, a făcut parte din echipa care a implementat sistemul integrat de producţie şi emisie a ştirilor, în cadrul TVR.

Cel de-al XXI-lea an în Televiziunea Română o aduce în echipa emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastră” de pe TVRi, însă își continuă și activitatea de reporter în cadrul Telejurnalului de pe TVR1.

Arhiva articole
vineri, 24 septembrie 2021
Prevenția în cardiologie, complicațiile Covid-19, tratamentul tumorilor cerebrale sunt printre temele de actualitate pe care le puteți revedea, de la ora 19.00, la "Un doctor pentru dumneavoastră", în perioada 27-29 septembrie, la TVRi.
Imunitate și alimentație, la
luni, 20 septembrie 2021
În fiecare zi, în perioada 20-23 septembrie, de la ora 19:00, pe TVR Internațional v-a invitat să revedeți emisiunea interactivă de sănătate dedicată românilor care trăiesc în afara granițelor.
Terapii pentru sănătate
luni, 16 august 2021
Terapiile pentru longevitate, tumorile cerebrale, terapia durerii, stomatologia digitală, sănătatea pielii şi sistemul imunitar stabil sunt temele abordate în ediţiile ”Un doctor pentru dumneavoastră”, pe care le revedeți între 16 și 19 august, la TVRi.  
Importanța prevenției și rolul stilului de viață în menținerea sănătății
sâmbătă, 07 august 2021
Între 9 şi 12 august, la TVRi, de la ora 19:00, revedeţi ediții "Un doctor pentru dumneavoastră" despre importanța prevenției, munca la domiciliu, afecţiunile musculoscheletice și chirurgia cardio-toracică minim invazivă.
Influența psihicului asupra sănătății
duminică, 01 august 2021
În săptămâna 2-5 august, „Un doctor pentru dumneavoastră” vă propune să revedeți la TVR Internațional și online pe TVR+, de la ora 19:00, o serie de ediții cu subiecte de actualitate.
Împreună pentru sănătate
vineri, 23 iulie 2021
În săptămâna 26-29 iulie, vă propunem să revedeți teme de actualitate la „Un doctor pentru dumneavoastră". La TVR Internațional de la ora 19:00.
Efectele pandemiei asupra calităţii vieţii
miercuri, 14 iulie 2021
În săptămâna 19-22 iulie, la TVR Internaţional, de la ora 19.00 (ora României), ați putut revedea ediţii de excepţie despre efectele pandemiei, utilitatea testelor genetice, chirurgia cataractei, importanţa alimentaţiei şi a microbiomului intestinal.
„Un doctor pentru dumneavoastră”: Dificultăți emoționale în familie
joi, 01 iulie 2021
De luni până joi, de la ora 19:00, la TVRi, sunteți invitați să revedeți câteva ediții dedicate vaccinurilor, noilor tulpini SARS-CoV-2 și căilor naturale de reabilitare după infectare, bolii cronice venoase și bolii hepatice alcoolice.
Tradiție, natură și sănătate
vineri, 18 iunie 2021
Sfaturi medicale pentru perioada vacanței și o ediție de sărbătoare cu ocazia Zilei Universale a Iei sunt invitațiile noastre pentru 23 și 24 iunie, în emisiunea „ Un doctor pentru dumneavoastră", la TVRi de la ora 19:00.
Soluții pentru un sistem imunitar stabil
luni, 14 iunie 2021
În direct la TVRi, pe 16 și 17 iunie, de la ora 19, ați putut urmări noi ediții ale emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră. Printre subiecte: sănătatea pielii, soluții pentru un sistem imunitar stabil, chirurgia estetică, transplantul hepatic.
Utilitatea testelor genetice, la „Un doctor pentru dumneavoastră
luni, 14 iunie 2021
Echipa emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră” v-a propus să revedeți pe 14 și 15 iunie, de la ora 19, ediții cu informații referitoare la boala hepatică alcoolică, utilitatea testelor genetice și Centenarul Institutului Cantacuzino.
Un doctor pentru dumneavoastră: Terapia durerii
vineri, 04 iunie 2021
Pe 9 și 10 iunie, de la ora 19:00, la TVR Internațional, ați urmărit în direct două ediții despre cele mai  moderne tratamente și terapii medicale folosite în neurochirurgie, terapie intensivă și stomatologie.
Vaccinurile și noile tulpini SARS-CoV-2
vineri, 04 iunie 2021
Pe 7 și 8 iunie, de la ora 19:00, la TVR Internațional, ați revăzut ediții ce tratează subiectul vaccinurilor și noilor tulpini SARS-CoV-2, boala cronică venoasă, chirurgia toracică în perioada pandemiei, tumorile cerebrale, chirurgia de urgență.
Munca la domiciliu vs. afecțiunile musculoscheletice
marţi, 01 iunie 2021
Pe 2 și 3 iunie, de la ora 19.00, la TVRi, echipa emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră” vă invită să urmăriți în direct două ediții cu recomandări pentru un stil de viață corect și informații despre tehnici chirurgicale moderne.
O ediție specială dedicată copiilor de toate vârstele
vineri, 28 mai 2021
Marți, 1 iunie, de la ora 19:00, la TVR Internațional, echipa emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră” spune ”La mulți ani!” copiilor mari și mici, oriunde s-ar afla.
Un doctor pentru dumneavoastră: Dificultăți emoționale în familie
vineri, 28 mai 2021
Revedeți o ediție dedicată impactului pandemiei și problemelor familiale asupra copiilor. Luni, 31 mai, de la ora 19:00, la TVR Internațional.
Un doctor pentru dumneavoastră: Prevenția salvează vieți!
marţi, 25 mai 2021
Echipa emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră” v-a invitat să urmăriți în direct două ediții speciale pe 26 și 27 mai, de la ora 19:00, la TVR Internațional.
VITAMINA ”N”, sănătatea viitorului, la ”Un doctor pentru dumneavoastră”
vineri, 14 mai 2021
Miercuri și joi, 19 - 20 mai, ”Un doctor pentru dumneavoastră” v-a invitat să urmăriți ediții în premieră, de la ora 19:00, la TVR Internațional și online pe TVR+.
Pielea, oglinda sănătății, la ”Un doctor pentru dumneavoastră”
luni, 10 mai 2021
În 12 și 13 mai, ”Un doctor pentru dumneavoastră” v-a adus, la TVR Internațional și online pe TVR+, noi ediții, în direct, de la ora 19:00.
Imunitate și alimentație după sărbători, la „Un doctor pentru dumneavoastră”
marţi, 27 aprilie 2021
La TVR Internațional, pe 6 mai, de la ora 19:00, ați putut afla cum să vă hrăniți pentru a vă spori imunitatea și ce să faceți pentru a evita disconfortul alimentar.
„Un doctor pentru dumneavoastră
luni, 19 aprilie 2021
Albertina Ionescu și Măriuca Mihăilescu v-au invitat să aflați soluții la diferite probleme de sănătate de la specialiști de renume din spitale românești sau din afara granițelor țării, miercuri și joi, 21-22 aprilie, ora 19.00, la TVR Internațional.
Un doctor pentru dumneavoastră: Strategii de combatere a stresului
vineri, 16 aprilie 2021
Pe 19 și 20 aprilie, revedeți la TVR Internațional, de la ora 19, două ediții despre impactul sărbătorilor asupra psihicului, importanța credinței în procesul vindecării, trucuri pentru sănătate și frumusețe, modele de generozitate și omenie.
„Un doctor pentru dumneavoastră
vineri, 09 aprilie 2021
La TVR Internațional, pe 14 și 15 aprilie de la ora 19:00, emisiunea „Un doctor pentru dumneavoastră" v-a propus ediții în premieră, cu informații despre subiecte medicale de actualitate.
Albertina Ionescu s-a alăturat echipei emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastră”
miercuri, 07 aprilie 2021
Emisiunea aduce informaţii medicale utile şi corecte, în timp real, pentru românii de pretutindeni. Telespectatorii pot adresa întrebări în direct, pe Facebook, mail sau telefon.
marţi, 06 aprilie 2021
Cu multă energie pozitivă, cu bucurie, iubire și dor de România, ducem în casele românilor din toate colțurile lumii, informații corecte și utile, din surse sigure, oferite de profesioniștii români din sănătate.
Sezon nou al emisiunii pe teme medicale, la TVRi
marţi, 06 aprilie 2021
Noul sezon al emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastră" a debutat, deloc întâmplător, de Ziua Mondială a Sănătății, care se celebrează anual, pe 7 aprilie.
 • 17:30
  Arhitectura României Mari
  *Documentar România, 2017 Regia: Radu Nema Documentar despre căutarea identității naționale în domeniul arhitecturii. Arhitecţii români ai sfârşitului de secol XIX şi începutul secolului XX reuşesc să identifice elementele cele mai preţioase din arhitectura vernaculară şi cea bizantină ridicându-le la o demnitate monumentală într-un stil eclectic care se va numi stil neoromânesc sau stil naţional românesc. Arhitectul şi filosoful Augustin Ioan şi cercetătoarea în istoria artei Ada Hajdu ilustrează evoluţia acestui stil-începând cu expoziţia de la Paris din anul 1889 şi până după Marea Unire de la Alba Iulia-şi răspândirea sa în toate regiunile româneşti. Actorul Ion Dichiseanu punctează cu expresivitate poetică spaţiul arhitectural neoromânesc care nu este altceva decât o arhitectură a sufletului românesc, un veritabil simbol al unităţii culturale şi teritoriale desăvârşite prin Marea Unire. Filmul prezintă invazia stilului neoromânesc, de la clădirile rezidenţiale de dimensiuni reduse la monumentalele clădiri publice. Este cu certitudine primul film documentar despre arhitectura premergătoare Marii Uniri şi despre consecinţele pe care aceasta le-a avut asupra eseteticii urbane moderne şi contemporane. Drepturi online: simulcast cu emisia TV exclusiv pe tvrplus.ro
 • 18:00
  Telejurnal Moldova
  Prezentatori: Carina Muller, Vadim Cheptanaru Producători: Irina Bejenaru, Ruslan Grabari Translator mimico gestual Transmisiune directă ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 18:55
  Secolul 22
  Realizator Bogdana Pascal
 • 19:00
  Articolul VII
  *Ediţie specială dedicată Aniversării Zilei Naţionale a României O ediţie specială despre România, văzută cu alţi ochi, cu gândul la cuvintele lui Eminescu, “patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care, nu există iubire de ţară”. “Nu poţi iubi patria legat la ochi”, spunea şi poetul Garcia Lorca. De la cel mai bun preşedinte pe care România nu l-a avut, Ion Raţiu, am rămas cu un crez: voi lupta până la ultima mea picătură de sânge pentru dreptul tău de a nu fi de acord cu mine. În Elveţia, arhitecta Sanda Budiş i-a păstrat ţării o iubire sfâşietoare vorbind tot timpul cu Dumnezeu despre ţara sa. Mircea Carp, 98 de ani, jurnalistul de la Vocea Americii şi Europa Liberă, remarca, “m-am născut român şi nu contează unde trăiesc. Şi cel mai bine se vede asta când nu permit, nici măcar în particular, nimănui să spună că îi este ruşine că e român. De ce să îţi fie ruşine? Avem problemele şi defectele noastre, dar şi mulţi oameni care ne fac cinste. Să critici, da. Dar să îţi fie ruşine, eu personal nu accept”. O ediţie despre iubirea pentru România care vine din dorul de ţară de care au fost departe atâta vreme sau din dorinţa de a arăta că sunt multe motive pentru a fi patriot. “Mă fascinează satul românesc. Mă regăsesc în acest loc constant, ferit, neglijat, profund, necăjit, vesel, sărăcit şi crud, căci tot ce înseamnă suflet de om se regăseşte în sat”. Alison Mutler vine la TVR Internaţional şi vorbeşte despre fascinaţia ei pentru limba română, încă din adolescenţă Alison Mutler a studiat limba şi literatura română la University of London iar primele ei reportaje au fost realizate în România, Bulgaria şi Republica Moldova. A debutat în timpul Revoluţiei anti-comuniste din România, pentru un post de televiziune britanic iar în 1991 s-a stabilit definitiv în Romania. 25 de ani a fost corespondent-şef pentru agenţia de presă The Associated Press. Moderator Mihaela Crăciun Jurnalişti: Iulia Popescu şi Marian Nicola Realizator şi producător Mihaela Crăciun înregistrare
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri Prezintă Radu Andrei Tudor Producători: Violeta Iorgulescu / Diana Anghel Transmisiune directă *Sport *Meteo
 • 20:50
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 20:57
  Sanătate, România!
 • 21:00
  Mihai Viteazul
  Film * Partea a II-a-Unirea România, 1971 Regia: Sergiu Nicolaescu Scenariul: Titus Popovici Muzica: Tiberiu Olah Cu: Amza Pellea, Olga Tudorache, Irina Gărdescu, György Kovács, Ilarion Ciobanu, Florin Piersic, Mircea Albulescu, Ion Besoiu, Sergiu Nicolaescu Dramă Turcii îi propun domnitorului Mihai Viteazul să încheie un tratat de pace între Înalta Poartă şi Ţara Românească. Mihai refuză oferta tentantă, dorind să unească toate cele trei ţări române: Ţara Românească, Ardealul şi Moldova, unde trăiesc „toţi cei care grăiesc limba neamului meu”. Drept urmare, el porneşte campania din Transilvania, trece Munţii Carpaţi şi învinge în Bătălia de la Şelimbăr din octombrie 1599 oştile nobililor transilvăneni. După victorie, Mihai Viteazul intră în cetatea Alba Iulia, fiind primit ca domnitor al Transilvaniei. Apoi, el se îndreaptă spre Moldova-unde domnea Ieremia Movilă, cu ajutorul polonezilor. În film, lupta dintre armata moldoveană și cea valaho-transilvăneană a lui Mihai nu a mai avut loc, dorinţa moldovenilor de a se uni cu celelalte două ţări determinându-i să dezerteze. Astfel s-a realizat unirea tuturor celor trei ţări române. Mihai Viteazul a fost înscăunat drept „Domn al Ţării Româneşti şi Ardealului şi a toată ţara Moldovei" la Alba Iulia, el fiind recunoscut şi de sultanul otoman ca domnitor al celor trei ţări. Această unire nu a ținut însă prea mult; Mihai Viteazul a fost înfrânt în Bătălia de la Mirăslău, din septembrie 1600. Scăpat cu viaţă, fostul domnitor a plecat la Viena şi Praga, sperând să obţină susţinerea împăratului Rudolf al II-lea. Aceasta a venit abia după ce Sigismund Báthory a renunţat la tratatul de vasalitate faţă de austrieci şi a acceptat protecţia Imperiului Otoman. În aceste condiţii, oştile româno-austriece conduse de Mihai Viteazul şi de generalul Basta au înfrânt oastea Transilvaniei condusă de Sigismund Báthory în Bătălia de la Guruslău, în august 1601, şi Sigismund a fugit din ţară. La ordinele împăratului Rudolf, generalul Basta dispune asasinarea domnitorului român. Mihai Viteazul a fost asasinat la 9 august 1601, pe câmpia Turzii. * 1971-ACIN-Marele Premiu, Premiile pentru: scenariu, interpretare feminină-Ioana Bulcă, interpretare masculină-Amza Pellea, imagine, muzică, coloană sonoră, costume; * 1971-Moscova-Premiul UNIATEC; * 1974-Beaume-Premiul oraşului Beaume. Redactor Marian Nicola Drepturi online: simulcast cu emisia TV, exclusiv pe site-ul tvrplus.ro
 • 22:45
  2 x 65
  Producător de segment Cristina Rădulescu Producător Diana Dumitru Realizator Alexandru Munteanu Coordonator Casa de Producţie Ion Roşioru
 • 22:50
  Imnul României
  *Paula Seling
 • 23:00
  Câştigă România!
  *Ediţie specială Prezintă Virgil Ianţu Regia artistică Larry Maronesse Producător Diana Pascal O producţie TVR2 şi Zucchero Media
 • 23:50
  Noi suntem români
  *Partea a II-a Jurnalist Anamaria Voicu Producător Iuliana Tudor
 • 01:20
  Drumul tatei
  *Documentar Când un bărbat de 77 de ani porneşte pe jos de la Bălţi la Alba-Iulia, cei apropiaţi sunt surprinşi şi se agită. Argumentele lor pentru renunţare nu sunt suficiente în faţa crezului drumeţului. Copiii n-au încotro şi se organizează într-o echipă tehnică care îl asistă timp de 30 de zile în cei 450 de km ai traseului. Ion Mărgineanu i-a parcurs cu hotărâre, dornic de a duce la Alba Iulia, la Serbarea Centeranului Marii Uniri, mesajul de Unire şi în acest veac. Filmul are două poveşti. Una a întâmplărilor de pe parcursul drumului şi o alta a trăirilor profesorului Ion Mărgineanu într-o viaţă zbuciumată, cu împliniri, dar şi cu tristeţi nemărginite. “Drumul tatei” este o confesiune a protagonistului într-o naratiune cinematografică plină de culoare, cu emoţii fireşti, cu oameni buni, cu pesaje dintr-o Românie care merită bătută la pas. O altfel de poveste de iubire. Regizor Violeta Gorgos
 • 03:00
  Telejurnal
  *Ştiri Prezintă Radu Andrei Tudor Producători: Violeta Iorgulescu / Diana Anghel Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 03:50
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 03:55
  Sanătate, România!
 • 04:00
  Mihai Viteazul
  Film * Partea a II-a-Unirea România, 1971 Regia: Sergiu Nicolaescu Scenariul: Titus Popovici Muzica: Tiberiu Olah Cu: Amza Pellea, Olga Tudorache, Irina Gărdescu, György Kovács, Ilarion Ciobanu, Florin Piersic, Mircea Albulescu, Ion Besoiu, Sergiu Nicolaescu Dramă Turcii îi propun domnitorului Mihai Viteazul să încheie un tratat de pace între Înalta Poartă şi Ţara Românească. Mihai refuză oferta tentantă, dorind să unească toate cele trei ţări române: Ţara Românească, Ardealul şi Moldova, unde trăiesc „toţi cei care grăiesc limba neamului meu”. Drept urmare, el porneşte campania din Transilvania, trece Munţii Carpaţi şi învinge în Bătălia de la Şelimbăr din octombrie 1599 oştile nobililor transilvăneni. După victorie, Mihai Viteazul intră în cetatea Alba Iulia, fiind primit ca domnitor al Transilvaniei. Apoi, el se îndreaptă spre Moldova-unde domnea Ieremia Movilă, cu ajutorul polonezilor. În film, lupta dintre armata moldoveană și cea valaho-transilvăneană a lui Mihai nu a mai avut loc, dorinţa moldovenilor de a se uni cu celelalte două ţări determinându-i să dezerteze. Astfel s-a realizat unirea tuturor celor trei ţări române. Mihai Viteazul a fost înscăunat drept „Domn al Ţării Româneşti şi Ardealului şi a toată ţara Moldovei" la Alba Iulia, el fiind recunoscut şi de sultanul otoman ca domnitor al celor trei ţări. Această unire nu a ținut însă prea mult; Mihai Viteazul a fost înfrânt în Bătălia de la Mirăslău, din septembrie 1600. Scăpat cu viaţă, fostul domnitor a plecat la Viena şi Praga, sperând să obţină susţinerea împăratului Rudolf al II-lea. Aceasta a venit abia după ce Sigismund Báthory a renunţat la tratatul de vasalitate faţă de austrieci şi a acceptat protecţia Imperiului Otoman. În aceste condiţii, oştile româno-austriece conduse de Mihai Viteazul şi de generalul Basta au înfrânt oastea Transilvaniei condusă de Sigismund Báthory în Bătălia de la Guruslău, în august 1601, şi Sigismund a fugit din ţară. La ordinele împăratului Rudolf, generalul Basta dispune asasinarea domnitorului român. Mihai Viteazul a fost asasinat la 9 august 1601, pe câmpia Turzii. * 1971-ACIN-Marele Premiu, Premiile pentru: scenariu, interpretare feminină-Ioana Bulcă, interpretare masculină-Amza Pellea, imagine, muzică, coloană sonoră, costume; * 1971-Moscova-Premiul UNIATEC; * 1974-Beaume-Premiul oraşului Beaume. Redactor Marian Nicola Drepturi online: simulcast cu emisia TV, exclusiv pe site-ul tvrplus.ro
 • 05:50
  Să fii român de 10
  Producător Oana Turcu