loader

ZIUA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI Logo

ARTPROFILE Christian Paraschiv

ARTPROFILE Christian Paraschiv

publicat: duminică, 29 mai 2022

De Ziua Românilor de Pretutindeni, TVR Internațional v-a invitat să îl cunoașteți pe Christian Paraschiv, artistul vizual decorat pentru merite culturale de statul francez și de președintele României. Duminică 29 mai, ora 15.00. O emisiune de Raluca Tudor  

„Ziua Românilor de Pretutindeni” la TVR Internaţional | VIDEO

De „Ziua Românilor de Pretutindeni”, duminică, 29 mai, Televiziunea Română propune un maraton al valorilor la TVR Internaţional.

„Dăruieşte Românie”, ediţie specială la TVRi, de Ziua Românilor de Pretutindeni

TVR Internaţional a difuzat, duminică, 30 mai, de la ora 21.00, o ediţie specială a emisiunii „Dăruiește Românie!”cu artişti îndrăgiţi de români din lumea întreagă.

Poveştile românilor „Cu România în suflet” sunt la TVR Internaţional

Începând cu 30 mai, când a fost sărbătorită Ziua Românilor de Pretutindeni, TVR Internațional a lansat campania „Cu România în suflet!”, o serie de mini interviuri difuzate pe canalul TVRi și publicate pe site.

“Decebal” din Trieste, cu dor și drag de România

“Legenda” spune că un italian (Ervino Curtis) s-a îndrăgostit de o româncă (Elena Pantazescu). Ervino din Trieste a purtat “al treilea război daco – roman” cu statul socialist român ca să-și poată duce aleasa inimii în Italia.

Alexandru Simionca, Bruxelles:”Gândul mi-este mereu acasă”

Alexandru Simionca s-a născut în satul Jelna din județul Bistrița – Năsăud. Și-a dorit dintotdeauna să ajungă în Belgia.

Școala de limba română din deal de la Gâmzova, Bulgaria

Olga Nikova locuiește în satul Gâmzova, comuna Bregovo, regiunea Vidin, Bulgaria. De aproape 20 de ani organizează la ea acasă cursurile de limba română pentru copiii din sat. Un interviu realizat pentru TVR Internațional de Aura Dobre.

”Dacă în minte și-n suflet ai flori și lumină, în jurul tău va fi Rai!”

Cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, Maria Migali Grin, din Biserica Albă, ne spune, în câteva rânduri împletite cu poezie, viața ei.

Când te naști… la un pas de România, în Banatul Sârbesc

”Trăim românește, oriunde ne-am afla, dincolo de granițele României!” Un interviu realizat de Aura Dobre cu Adrian Borka, din Voivodina, prilejuit de Ziua Românilor de Pretutindeni.

De pe malul drept al Tisei, cu drag pentru toți românii!

Anna Puliska este profesor de limba română la Liceul "Mihai Eminescu" din Slatina, singurul liceu românesc din Transcarpatia, Ucraina. Viața printre străini, exprimarea în limba maternă și predarea acesteia presupun mari sacrificii.

8:25 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu

Realizator Irina Ifrimache

8:30 În Slujba Binelui

La 30 de ani de când Mitropolia Basarabiei şi-a reluat misiunea spirituală, observăm strădania preoţilor de pe ambele maluri ale Prutului-adevăraţi promotori ai valorilor şi spiritului românesc-de a face misiune în parohiile din Republica Moldova. Patriarhia Română susține Ortodoxia în spațiul dintre Prut şi Nistru, iar duhovnicii reuşesc să-i adune pe oameni în jurul bisericii şi să ridice lăcaşuri de cult acolo unde n-a existat niciodată un loc de rugăciune. Rând pe rând, vă vom prezenta istoriile lor-exemple demne de urmat.

Moderator si producator Tatiana Slivca

(redifuzare)