loader
Foto

Terasa urbană

Muzica de calitate, invitații speciali, vizitele la muzeu, călătoriile prin orașe europene, dar şi momentele de teatru din arhiva TVR sau mesajele de departe, venite de la personalităţi culturale cu cariere importante în străinătate, sunt ingredientele unei emisiuni dinamice şi atractive.

 

Galerie foto

 

Kyrie Mendél

Vineri, de la ora 21:00, la TVR Internațional

Moderator şi realizator: Kyrie Mendél

Realizator şi producător: Bogdan Stănescu

Actori, interpreţi, compozitori şi personalități recunoscute pentru stilul original şi pentru proiecte remarcabile în care s-au implicat, atât în teatru, cât și în film sau televiziune, sunt protagoniştii rubricii „Între patru ochi”.

Vom afla despre cariera și viața lor și ne vor dezvălui şi lucruri care, poate, nu s-au mai spus până acum. Printre invitații sezonului se numără Radu Gheorghe, Sanda Ţăranu, Mihai Dinvale, Alexandrina Halic, Ileana Popovici sau Tora Vasilescu.

.

Pentru românii aflaţi pe toate continentele, “Terasa urbană” a pregătit rubrica „Mesaj de departe” - interviuri cu personalităţi culturale, români excepţionali, cu cariere importante în străinătate.

Printre aceştia, Anca Vasiliu - filozoafă (Franţa), Lidia Vianu - poetă (Franţa), Elisabeta Boţan - traducătoare (Spania), Marina Anca - scriitoare (Franţa), Rodica Vică - soprană (Austria), Anca Seel-Constantin - artist plastic (Elveţia).

În cadrul rubricii „Gânduri bune”, aveți ocazia de a le transmite un mesaj celor dragi, fie din țară, fie din străinătate, prin intermediul unor melodii cântate de cei mai îndrăgiți artiști români.

Sub genericul „În drum spre casă”, vă facem o invitație la muzee, case memoriale, locuri importante din Bucureşti şi din alte oraşe ale ţării.

Dacă plănuiți o vacanță, nu ratați rubrica „City break”, în cadrul căreia veți descoperi oraşe europene în toată splendoarea lor. Arhitectură, cultură, mâncare tradițională și obiceiuri locale!

Nimic nu se compară cu o piesă de teatru ca pe vremuri ! Kyrie Mendél vă invită să revedeţi momente de teatru de televiziune sau să descoperiţi altele noi, în cadrul rubricii „Ca pe timpuri”. Arhiva de aur a Televiziunii Române este neprețuită!

23:25 Istorii de bun gust

Realizator Camelia Moise

Producător Larisa Avram

0:15 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

O istorie care nu se învaţă la şcoală

*Caractere. Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reusit să-si păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reuneste figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti.

*Anita Nandriș-Un monument al rezistentei anticomuniste

Redactor Doina Teodoru

Producător Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(redifuzare)

ARHIVĂ ARTICOLE

„Terasa urbană”, o nouă emisiune la TVR Internaţional

Din 13 octombrie, artistul Kyrie Mendél şi invitaţii săi vă aşteaptă la TVR Internaţional în fiecare vineri, de la ...