loader

Departe, dar împreună Logo

Jurnalism în vremea pandemiei

Jurnalism în vremea pandemiei

publicat: joi, 21 mai 2020

Povestea memorabilă a lui Catrinel Gelles, fostă jurnalistă la Secția Română de la Radio Deutsche Welle din Köln, vă este prezentată într-un interviu de excepție, realizat de Sandrino Gavriloaia, jurnalist senior TVRi.

Mass-media în perioada pandemiei. INTERVIU cu Mihaela-Alexandra Tudor

Care este responsabilitatea socială a mass-mediei în perioada pandemiei este tema centrală a interviului realizat de Raluca Tudor, jurnalist TVR Internațional, cu Mihaela-Alexandra TUDOR.

COVID-19 - controverse, confuzii și ciudățenii (partea a II-a)

Partea a doua a interviului acordat de microbiologul Vania Atudorei jurnalistului TVRi, Sandrino Gavriloaia, continuă dezvăluirea unor enigme și probleme apărute în evoluția pandemiei COVID-19.

COVID-19 - controverse, confuzii și ciudățenii (partea I)

În vremuri de pandemie, jurnalistul TVRi Sandrino Gavriloaia continuă dialogul cu Vania Atudorei, microbiolog și supervizor al Departamentului Farmaceutic al Eurofins, Montréal, la mai bine de o lună de la publicarea primului interviu cu acesta.

Jurnal de carantină din Germania rurală

Jurnal de carantină din Germania rurală

publicat: vineri, 01 mai 2020

Andra Crăciun este colega mea. De serviciu. Până acum câțiva ani, Andra colecționa cu încăpățânare magneți, așa că pe unde mergeam, noi, toți prietenii, colegii, neamurile și cunoștințele ei era musai să-i aducem Andrei măcar un magnet.

Povești din carantină:

„Sunt unul dintre numeroșii români care muncesc cinstit în Spania. Numele nu are importanță în aceste momente. Suntem toți în aceeași barcă și încercăm să trecem cu bine peste această perioadă.” ( antreprenor de succes din Madrid)

Departe, dar împreună, cu Ambasadorul Simona Miculescu

Departe, dar împreună, cu Ambasadorul Simona Miculescu

publicat: miercuri, 29 aprilie 2020

La inițiativa diplomatului român, Simona Miculescu, foști și actuali ambasadori ai ONU au lansat un cover al unei melodii de Michael Jackson, pentru a-și arăta sprijinul față de personalul medical, care luptă pentru viețile bolnavilor cu COVID-19.

Madeleine Davidsohn: din Haifa, cu drag pentru românii de pretutindeni

Jurnalista TVR Internațional, Aura Dobre, continuă seria jurnalelor de carantină cu o "demostrație scriitoricească" despre cum trăiește un scriitor de limbă română în Haifa, Israel, în vremea pandemiei.

Jurnal de carantină de peste Dunăre, de la Vidin

Jurnal de carantină de peste Dunăre, de la Vidin

publicat: marţi, 28 aprilie 2020

Lucica Gheorghiev i-a povestit jurnalistei TVR Internațional, Aura Dobre, despre dificultățile perioadei de pandemie, dar și despre puterea dată de tradiție, graiul românesc și viață, în toate culorile ei.

 Jurnal de carantină din Wexford, Irlanda

Jurnal de carantină din Wexford, Irlanda

publicat: vineri, 24 aprilie 2020

Viziunea artistei Mirona Mara despre ”timp ca dar”, într-un interviu realizat de jurnalista TVR Internațional, Aura Dobre.

7:55 Info Diaspora

*Copiii din diaspora învaţă limba română

Producător Aura Iosif

8:00 Bucuria credinţei

Producător Victor Dochia