loader
Foto

O săptămână de sărbătoare la TVR Internaţional

Joi, 28 mai, de Înălțarea Domnului, românii din întreaga lume și-au omagiat Eroii, iar duminică, 31 mai, este Ziua Românilor de Pretutindeni. TVRi a pregătit, pentru perioada 25-31 mai, programe speciale dedicate acestor mari sărbători.

 

Interviuri, ediții speciale ale emisiunilor tradiționale, documentare şi alte programe dedicate acestor zile însemnate arată, o dată în plus, că TVR Internațional este alături de românii de pretutindeni, oriunde s-ar afla.

În fiecare seară, de luni până vineri de la ora 22.00, la TVRi a programat ediții speciale, în premieră, ale emisiunile interactive ale postului:

  • LUNI, 25 MAI, la Avocatul Dumneavoastră, Angela Avram şi invitaţii săi au detaliat modul de funcţionare a justiției în condițiile determinate de pandemie.
  • Marţi, 26 mai, Sorin Burtea v-a invitat să urmăriți o ediție specială a emisiunii Investiți în România!, în care este evidențiată importanța dragostei de neam și de țară, atât în contextul actual, cât și în viitor.
  • Miercuri, 27 mai, Mihaela Crăciun a vorbit despre milioanele de români plecați în străinătate și care sunt cu inima „Aici şi Acolo”. Cum s-au adaptat autorităţile în această perioadă? Cum va fi marcată Ziua Românilor de Pretutindeni? Care sunt provocările în continuare? Care sunt lecţiile învăţate? Sunt câteva dintre întrebările la care au răspuns invitaţii emisiunii Articolul VII.
  • Joi, 28 mai, Corina Dobre v-a invitat să urmăriţi o serie de interviuri de excepţie, cu oameni solidari din diferite ţări ale lumii, într-o editie specială a emisiunii A doua Românie.
  • Vineri, 29 mai, Carmen Târnoveanu Dăruiește Românie!, alături de artişti români valoroşi, îndrăgiţi de publicul din toată lumea.

JOI, 28 MAI 2020, Ziua Eroilor a fost sărbătorită încă de la ora 7.00 dimineaţa, în ediţia specială a emisiunii Matinalii, transmisă în direct, de la Chişinău.

De la ora 18.30, emisiunea Un Doctor pentru Dumneavoastră a invitat telespectatorii să cunoască medici români din linia întâi a frontului în lume, eroi care luptă împotriva unui inamic nevăzut, dar care a impus o ”nouă normalitate”.

Înainte şi după ediţia specială a emisiunii A doua Românie, la TVRi au fost programate două filme documentare:

  • Ultimul zbor, o poveste impresionantă a unuia dintre militarii români care şi-au frânt destinul în brazda poloneză, în Primul Război Mondial, a putut fi urmărit de la ora 21.00.
  • Olimpiada Eroilor, un film în care campionii României la Jocurile Invictus, oameni trecuţi prin focul războiului, vorbesc despre luptele de fiecare zi şi despre bucuria victoriei, a fost programat de la ora 23.30.

Tot cu ocazia omagierii Zilei Eroilor, telespectatorii sunt invitaţi să urmărească VINERI, 29 MAI, de la ora 21.00, În Spatele Frontului, o docudramă cu personaje memorabile, documente rare, reconstituiri de excepţie.

DUMINICĂ, 31 MAI 2020, de Ziua Românilor de Pretutindeni, TVR Internaţional transmite mesaje de solidaritate de la români din diferite colţuri ale lumii. Chiar dacă anul acesta, sărbătorim Departe, dar împreună, ne amintim de întâlnirile speciale organizate de postul nostru de televiziune, urmărind, de la ora 15.00, emisiunea Ziua Românilor de Pretutindeni, un maraton jurnalistic de 3 ore, realizat în Anul Centenarului Marii Uniri.

Tot DUMINICĂ, de la ora 19.00, publicul este invitat să cunoască Mica Bucovină din Canada, vizionând documentarul cu acelaşi nume.

În completarea transmisiunilor tv, pe pagina de internet a TVRi sunt publicate o serie de interviuri speciale care marchează sărbătoarea din 31 mai 2020, Ziua Românilor de Pretutindeni. Aici sunt prezentaţi români care trăiesc în străinătate și care au acceptat să ofere echipei TVRi crâmpeie din sufletul, munca şi viaţa lor de român.

Primele interviuri sunt cu: Marin Gherman, jurnalist din Cernăuți, scriitoarea Alexandra Paucescu, „doar o soţie de diplomat” şi Catrinel Gelles, fostă jurnalistă la Secția Română de la Radio Deutsche Welle din Köln.

***

28 mai 2020, Cinste Eroilor Neamului Românesc!

31 mai 2020, La mulţi ani români de pretutindeni!

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

(redifuzare)

 
Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

 

#tvri