loader
Foto

Articolul VII: românii cu inima „aici” și „acolo”, în criză sanitară

V-am invitat să revedeți o ediție specială a emisiunii "Articolul VII" despre responsabilitatea autorităţilor, solidaritatea românilor de pretutindeni și noile rădăcini, în contextul mondial al pandemiei, pe TVRi, miercuri, 22 iulie, ora 21.00.

 

Mihaela Crăciun
Articolul VII

Criza sanitară i-a readus pe multi români acasă, unde le-au rămas rădăcinile și familia.

  • Care sunt provocările pentru ei?
  • Care sunt lecţiile învăţate de autorităţi?
  • Cum se vor reintegra în oraşe cu venituri mici şi cu rata şomajului mare?
  • Ce așteptări au, atât cei care au revenit, cât si cei din străinătate cu care statul trebuie să consolideze legăturile, conform Constituției României, Articolul 7, Românii din străinătate?
  • Care este situația în Italia, una dintre țările la care ne-am uitat cu teamă, din cauza numărului mare de cetățeni români?

Iată câteva dintre întrebările din prima parte a dezbaterii emisiunii Articolul VII, asupra cărora veți reflecta miercuri, 22 iulie, ora 21.00, la TVRi, alături de realizatorul Mihaela Crăciun și invitații săi de onoare.

(w882) Mihaela Cr

Multi români au investit cea mai mare parte a câştigurilor și a energiei în casele lor. Fenomenul  a fost analizat în studii complexe, printre care și cel antropologic, semnat de Amelia Tue: „Totdeauna mai e ceva de făcut. Noua cultură materială a caselor făloase din Cajvana”.

În prima parte, prin zoom, din București, îi veți urmări pe INVITAȚII EMISIUNII:

Sandra Pralong,  Consilier de Stat - Departamentul pentru Relația cu Românii din afara Granițelor, Administrația Prezidențială

(w882) Sandra Pra

Ovidiu Burduşa, Secretar de Stat - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Guvernul României

(w882) Ovidiu Bur

George Bologan, Ambasadorul României în Italia, de la Roma, prin telefon

(w882) Bologan

Sursă foto: agerpres.ro

Discuția despre valori și lecţii învăţate continuă cu un român ajuns la vârful administrației locale din patria adoptivă și un străin profund legat de România.

În partea a doua a emisiunii vă invităm să revedeți un dialog despre dor și ataşament cu Octavian Ursu, primarul orasului Görlitz din Germania, şi Dominic Samuel Fritz, şef de cabinet al fostului președinte german Horst Köhler (2016-2019).

(w882) Octavian U

Cum a ajuns un muzician, născut la Bucureşti, în 1967, în Parlamentul saxon de la Dresda și la primăria unui oraș din estul Germaniei, va dezvălui Octavian Ursu, care a reușit sa facă performanță în administrație.

(w882) Dominc Fri

Dominic Samuel Fritz a parcurs un an de voluntariat la Casa de Copii din Timișoara, studii politice finalizate cu o lucrare de  licenţă despre politicile sociale din România. Are o experienţă de 10 ani în cooperare internaţională, diplomaţie și administrație publică în Germania. El a revenit în Timișoara, unde i-a rămas inima de la 19 ani, hotărât să se implice în viața oraşului care a deschis drumul românilor spre libertate.

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, miercuri, 22 iulie, ora 21.oo.

***

ECHIPA TVR:

Jurnalist: Raluca Tudor

Realizator și producător: Mihaela Crăciun

 

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Ferma

* Editia 1166

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri