"Un doctor pentru dumneavoastră": ediție dedicată Zilei Românilor de Pretutindeni
vineri, 22 mai 2020
Joi, 28 mai, de la ora 18.30, la TVRi, într-o ediție specială, am sărbătorit Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor cu  MEDICI ROMÂNI ÎN LINIA ÎNTÂI A FRONTULUI ÎN LUME , care luptă împotriva unui inamic nevăzut, dar care a impus o ”nouă normalitate”.
un doctor pentru dumneavoastra

V-am invitat să urmăriți un tur de forță cu medici români valoroși din toate colțurile lumii, eroi ai zilelor noastre, specializați în boli infecțioase, pneumologie, chirurgie generală, medicină de urgență, cardiologie, anestezie și terapia durerii care luptă zilnic la granița dintre viață și moarte.

În ultimele luni, extrem de dificile, au fost în linia întâi în Franța, Italia, Germania, Austria, SUA, Anglia, Irlanda, Elveția, Belgia, România, iar acum, prin intermediul platformei ZOOM, împreună, transmit gândurile, experiența și recomandările lor.

Au schimbat halatele albe cu echipamentele de protecție, s-au izolat de cei dragi, și-au pus în pericol propria viață pentru salvarea altor vieți. Mii de cadre medicale s-au contaminat cu SARS-COV-2 pe perioada pandemiei, iar unii chiar și-au pierdut viața pe baricade.

Este important să luptăm în prezent pentru a câștiga fiecare bătălie, pentru a avea un viitor. Fiecare țară a luat decizii și a gestionat criza încercând să salveze tot ce se poate salva.

Lupta continuă! O luptă pentru supraviețuire a fiecărui om, dublată de responsabilitatea și conștientizarea faptului că, de fiecare dintre noi depinde să limităm răspândirea bolii.

Am aflat în această ediție cum ne adaptăm la ”noua normalitate” și de ce este important să păstrăm distanța socială / fizică și regulile de protecție, cum controlăm schimbarea în modul de gândire și de atitudine.

Peste tot în lume oamenii și-au arătat prețuirea și iubirea pentru munca neobosită a celor din linia întâi, în lupta împotriva COVID - 19. Le mulțumim tuturor și apreciem efortul celor care găsesc forța să ne informeze ce putem face pentru a ne păstra sănătatea!

***

28 MAI - ZIUA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI

ROMÂNII LUPTĂ PENTRU VIAȚĂ ÎN LINIA ÎNTÂI

La TVR Internațional, fiori de emoții, clipe de bucurie pentru valoroși medici români de pretutindeni care luptă pentru viața oamenilor, cu dor de România! Suntem de Înălțarea Domnului, departe, dar împreună! Franța, Italia, Germania, Austria, SUA, Canada, Anglia, Irlanda, Elveția, Belgia, România... Indiferent de locul unde v-a purtat destinul, SUNTEM ACUM, AICI, la TVR Internațional! Suntem onorați!

Mulțumim MEDICI ROMÂNI ÎN LINIA ÎNTÂI A FRONTULUI ÎN LUME pentru bucuria de a fi împreună:

prof. dr. WANDA MARIA POPESCU, Universitatea Yale, SUA, Director Secția de Anestezie Toracică și Vasculară; dr. OANA PREDESCU, medic specialist anestezie și terapie intensivă, asist. univ. Universitatea McGill-Montreal, Canada; dr. OCTAV CRISTIU, medic specialist medicină de urgență - Dublin, Irlanda; conf. dr. ELENA COPACIU, medic primar anestezie şi terapie intensivă, Disciplina ATI, Spitalul Universitar de Urgență București, UMF Carol Davila; dr. SIMONA FUCHS, medic specialist anestezie, terapie intensivă, medicină de urgență, diplomat al Academiei Europene de Anestezie-Viena, Austria; dr. ANDREEA PASSARD, medic primar reanimare, anestezie şi terapia durerii - Paris, Franța; dr. ADRIAN LOBONŢIU, director medical specialist în chirurgie generală și robotică, SUA; prof. univ. dr. HORIA SÎRBU, medic primar chirurgie toracică și cardiacă, șef Departament Chirurgie Toracică, Spit. Universitar Erlangen, Germania; dr. ANDREEA MOLDOVAN, medic primar boli infecțioase, director medical, Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov; conf. dr. SIMIN - AYSEL FLORESCU, medic primar boli infecțioase și tropicale, director medical Spitalul de Boli Infecţioase și Tropicale “dr. V. Babeş”, București; doctorilor din REȚEAUA DE SOLIDARITATE fondată de GABRIELA MIRESCU, Elveția: dr. FLORIN PUFLEA, medic specialist anestezie și terapie intensivă - Verona, Italia; dr. GRAZIELA BITER, medic specialist anestezie și terapie intensivă - Bruxelles, Belgia; dr. TUDOR TOMA, medic senior pneumolog și lector - Londra; dr. MAXIM UNȚESCO, original din Orhei, medic specialist Anatomie Patologică - Bergamo, Italia, director medical Laboratorul  de Anatomie Patologică și Citologie, coordonator Laboratorul de Anatomie Patologică Digitală, Moscova. Și-au făcut timp să împărtășească gânduri, în corespondențe telefonice: din Verona - Italia: preot GABRIEL CODREA, Protopop - Parohia Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul; din Germania: acad. ANCA-LIGIA GROSU, director Clinica de Radioterapie, Spit. Univ. din Freiburg; din România: prof. dr. GABRIEL POPESCU, medic primar boli infecțioase, Institutul de Boli Infecțioase prof. dr. ”Matei Balș”. Ultimul mesaj vine din Franța, de la prof. dr. MIHAELA VLAICU BUSTUCHINĂ, neurolog, Spitalul Universitar „Pitié-Salpêtrière”, membru al Institutului Național de Știință și Cercetare Medicală, membru al Societății Franceze de Neurologie și al Academiei Europene de Neurologie și închidem ediția cu videoclipul INVIZIBIL, muzică / versuri: MIHAELA VLAICU BUSTUCHINĂ, în premieră și exclusivitate pentru românii de pretutindeni.

ECHIPA TVR:

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Realizator: Cristina Anton

Regizor tv: Manuela Apostol

Producător: Monica Ancuța

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+.

Ne găsiți și pe pagina de Facebook a emisiunii.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) HofigalHofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro. Telefon: (+4) 0751.136.412.

 

 

 

 • 17:00
  #NuExistaNuSePoate!
  *cu Andreea Marin Invitat Stelian Juganu Este un om-pildă, un tânăr pe care nu poţi decât să-l iubeşti. Care-ţi arată, cu modestie, cu atitudinea lui faţă de viaţă şi cu demnitate, că viaţa e făcută să fie mereu înzestrată şi că... nu există nu se poate! Atâtea i-au fost hărăzite, şi bune, dar şi foarte grele, încât viaţa lui ar fi dificil de descris într-un cuvânt. Vă invităm să-l descoperiţi şi să judecaţi voi însivă în care crâmpeie din destinul lui va regasi şi cum aţi putea duce pe umeri o experienţă ca a lui, şi în final, câţi dintre voi ar putea întoarce întunericul din suflet în strălucire şi în generozitate. Protagonistii emisunii #nuexistanusepoate nu sunt supraoameni, dimpotrivă, minunat e că ne regăsim în poveştile lor, sunt oameni ca noi toţi, dar nu se lasă, sunt îndrăzneţi, insistenţi, încăpăţânaţi, luptători, frumoşii nebuni pe care-i veţi descoperi în sezonul 2 al emisiunii. Director de imagine Vlad Tănase Regia artistică Luminiţa Iordanescu Producător TV Cristina Moiseiu Rădulescu O coproducţie TVR-A&C Partners
 • 18:00
  Telejurnal Moldova
  Prezentatori: Victoria Coleşnic, Victoria Ocară, Irina Bejenaru Producători: Anastasia Ciuleacu, Ruslan Grabari, Irina Bejenaru Translator mimico gestual Transmisiune directă ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 19:00
  Un doctor pentru dumneavoastră
  *13 ani * Imunitate și sănătate Invitat: dr. Florinela Stoianovici , medic primar medicină generală, specialist în medicină holistică și homeopatie ”Imunitatea este un standard de sănătate care are legătură cu toate corpurile fizic, emoțional-mental și sufletesc! Sufletele noastre influențează cel mai mult starea de sănătate! Calitatea noastră umană contează, totul contează!” Invitata noastră îndeamnă la prevenție medicală pentru creșterea imunității. *Cancerul nu aşteaptă eradicarea pandemiei Invitată din Austria: dr. Alina Sturdza, medic primar radioterapie oncologică, Spital Universitar AKH Cancerul nu așteaptă eradicarea pandemiei de Covid-19. Este important ca pacienții să continuie vizitele la medic și să fie tratați. Moderator Măriuca Mihăilescu Producător Monica Ancuţa Transmisiune directă
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri *Tema zilei Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Violeta Iorgulescu / Diana Anghel Transmisiune directă *Sport *Meteo
 • 20:50
  Pe datorie
  PrezintăDaniel Coman Producători: Delia Nicola, George Tudor
 • 20:55
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 21:00
  A doua Românie
  *6 ani Doctor în arheologie, profesorul Ciprian Ardelean este cercetător la Departamentul de Antropologie al Universitatii din Zacatecas și cercetător asociat al Universității din Toronto, Canada. A devenit cunoscut in toata lumea dupa ce echipa din care a facut parte a efectuat cercetări in Pestera Chiquihuite, din centrul Mexicului, de unde a adus probe privind prezența oamenilor pe continentul american mult mai devreme decât se știa până acum. Noile descoperiri, contribuind la rescrierea preistoriei Americii Latine. Avea doar 28 de ani când a devenit profesor asistent la Harvard, insa a avut si sansa de a deveni consilier pe probleme economice la Ministerul de Economie, Comerţ şi Industrie din Japonia. Andrei Hagiu a studiat în Franţa şi Statele Unite. În prezent, este profesor titular la Boston University Questrom School of Business, dedicandu-si timpul pentru cercetare şi consultanţă. Moderator Corina Dobre Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu, Sandrino Gavriloaia şi Doru Ionescu Documentarist Gabriela Mocanu Producător Liliana Văduva Inregistrare
 • 22:00
  Câştigă România!
  *Sezon 8 *Ediţia 8 Prezintă Virgil Ianţu Regia artistică Larry Maronesse Producător Diana Pascal O producţie TVR2 şi Zucchero Media
 • 23:00
  România 9!
  Moderator Ionuţ Cristache Jurnalist Oana Cucuruzeanu Producător Livia Şerban Iancu
 • 00:00
  Garantat 100%
  *Invitată Lisa Brennan Jobs, scriitoare Moderator şi realizator Cătălin Ştefănescu Producător Adrian Ionică
 • 01:00
  Pe urmele istoriei
  *Ediţia a VI-a, Iaşi Episodul 1 Ediţia a VI-a a proiectului PE URMELE ISTORIEI s-a defăşurat la Iaşi şi în împrejurimile capitalei Moldovei, fiind dedicată celor 160 de ani de la Unirea Principatelor Române și personalității celui care a pus bazele statului național modern român, Principele Alexandru Ioan Cuza. S-au vizitat obiective culturale şi turistice importante precum: Palatul Culturii, Muzeul Unirii, Mănăstirile „Sfinţii Trei ierarhi” şi Cetăţuia, Palatul Ruginoasa, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza". La acest itinerariu a participat, ca invitat de onoare, dr. ec. Bogdan Cuza, urmaş al Principelui A. I. Cuza, rezident la Düsseldorf. Printre participanți: Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, dr. Lăcrămioara Stratulat, managerul Complexului Muzeal „Moldova” Iaşi, prof. univ. dr. Volkmar Hansen, profesor al Universităţii „Heinrich Heine” şi dr. Heike Spies, director adjunct al Muzeului Goethe din Düsseldorf. Proiectul „Pe urmele istoriei” a demarat în 2013, la iniţiativa doamnei Livia Grama Medilanski, președintele executiv al Atheneum-ului de la Düsseldorf. Scenarist şi producător Sandrino Gavriloaia
 • 01:30
  Zestrea românilor
  * Episodul 8: Masa ursitoarelor-ritual de nastere si scalda traditionala Producător Carmen Stoica (redifuzare)
 • 02:00
  Un doctor pentru dumneavoastră
  *13 ani * Imunitate și sănătate Invitat: dr. Florinela Stoianovici , medic primar medicină generală, specialist în medicină holistică și homeopatie ”Imunitatea este un standard de sănătate care are legătură cu toate corpurile fizic, emoțional-mental și sufletesc! Sufletele noastre influențează cel mai mult starea de sănătate! Calitatea noastră umană contează, totul contează!” Invitata noastră îndeamnă la prevenție medicală pentru creșterea imunității. *Cancerul nu aşteaptă eradicarea pandemiei Invitată din Austria: dr. Alina Sturdza, medic primar radioterapie oncologică, Spital Universitar AKH Cancerul nu așteaptă eradicarea pandemiei de Covid-19. Este important ca pacienții să continuie vizitele la medic și să fie tratați. Moderator Măriuca Mihăilescu Producător Monica Ancuţa
 • 03:00
  Telejurnal
  *Ştiri *Tema zilei Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Violeta Iorgulescu / Diana Anghel Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 03:50
  Pe datorie
  PrezintăDaniel Coman Producători: Delia Nicola, George Tudor
 • 03:55
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 04:00
  A doua Românie
  *6 ani Doctor în arheologie, profesorul Ciprian Ardelean este cercetător la Departamentul de Antropologie al Universitatii din Zacatecas și cercetător asociat al Universității din Toronto, Canada. A devenit cunoscut in toata lumea dupa ce echipa din care a facut parte a efectuat cercetări in Pestera Chiquihuite, din centrul Mexicului, de unde a adus probe privind prezența oamenilor pe continentul american mult mai devreme decât se știa până acum. Noile descoperiri, contribuind la rescrierea preistoriei Americii Latine. Avea doar 28 de ani când a devenit profesor asistent la Harvard, insa a avut si sansa de a deveni consilier pe probleme economice la Ministerul de Economie, Comerţ şi Industrie din Japonia. Andrei Hagiu a studiat în Franţa şi Statele Unite. În prezent, este profesor titular la Boston University Questrom School of Business, dedicandu-si timpul pentru cercetare şi consultanţă. Moderator Corina Dobre Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu, Sandrino Gavriloaia şi Doru Ionescu Documentarist Gabriela Mocanu Producător Liliana Văduva
 • 05:00
  România… în bucate
  * Cooking Show *Lipii umplute cu piept de pui şi legume Emisiune realizată de TVR Târgu Mureş Prezentatori: Costin Miron şi Bogdan Moraru Realizatori: Costin Miron şi Bogdan Moraru Jurnalist Cătălin Blebea Producător Cristina Murgu Producător delegat Alexandra Tiniche