loader
Foto

Documentar TVRi: Olimpiada Eroilor - Invictus 2017

De Ziua Armatei, TVR Internaţional v-a prezentat un documentar realizat la Invictus Games Toronto 2017 de echipa TVR.  Miercuri, 25 octombrie, de la ora 23.00.

 

Documentarul TVRi

TVR a însoţit echipa României care a participat, în premieră, la Jocurile Invictus, cea mai mare competiţie internaţională dedicată eroilor zilelor noastre.

La competiţie au participat veterani din 17 ţări şi s-au întrecut la 12 discipline sportive.

Campionii României la Jocurile Invictus, oameni trecuţi prin focul războiului, vorbesc despre luptele de fiecare zi şi despre bucuria victoriei. Despre motivaţie şi exemplu.

15 eroi români au concurat la şase discipline sportive - tir cu arcul, atletism, canotaj în sală, ridicarea greutăţii, ciclism şi înot, iar ca sport de echipa la volei din şezut.

Prinţul Harry a acordat o atenţie deosebită eroilor români,  iar echipa TVR a surprins momentele în care s-a întâlnit cu aceştia şi i-a încurajat.

Scopul competiţiei este de a sprijini recuperarea fizică şi psihică a eroilor, prin sport, dar și de a creşte gradul de informare în rândul publicului cu privire la militarii răniţi şi familiile lor.

(w882) Invictus

Echipa României, formată din Ionuț Butoi, Dorin Petruț și Nicușor-Augustin Pegulescu, a câștigat medalia de aur în finala de tir cu arcul, compound, la Invictus Games Toronto 2017. Foto credit: Facebook MApN

Potrivit MApN, proiectul „Invictus Team Romania - 2017” constituie o ocazie de a le demonstra românilor de pretutindeni ce înseamnă adevăratul spirit de luptător, coeziunea echipei şi solidaritatea umană - valori ce definesc veteranii teatrelor de operaţiuni.

***

Documentarul este programat la TVR Internaţional pe 25 octombrie de la ora 23.00, sub genericul Evenimente de ţinut minte – Olimpiada Eroilor - Invictus 2017.

Realizator: Alina Grigore

TVR a fost broadcaster oficial pentru România al acestui eveniment internaţional.

13:00 Omul şi timpul (R)

* Enescu o afacere de stat. Criza rachetelor din Cuba

Producător Ruxandra Ţuchel

(Reluare)

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă: Loredana Iordache, Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

 

#tvri