loader
Foto

„La Arme!”, al doilea episod din docudrama „În spatele frontului”

Personaje memorabile, documente rare, reconstituiri de excepţie - duminică, 4 noiembrie, de la ora 19.00 la TVR internaţional şi de la ora 21.00 la TVR MOLDOVA.

 

TVR Internaţional prezintă în premieră, “La Arme!”, al doilea episod din docudrama “În spatele frontului”

După doi ani de tatonări, România decide să intre în război de partea Antantei. Cu o armată neinstruită, slab dotată, România nu putea face faţă noului tip de război care măcina Europa. Lupta pe două fronturi, generali care făcuseră fapte de vitejie doar în saloane şi birouri, lipsa armelor moderne, toate acestea au dus inevitabil, la înfrângeri dureroase.

Amfitrioniii seriei, lect. univ. dr. Alin Matei, prodecan al Facultăţii de Istorie, Universitatea Bucureşti şi Mihai Constantin, jurnalist TVR, aduc în prim plan situaţii şi întâmplări mai puţin cunoscute, petrecute în timpul Primului Război Mondial.

Personaje memorabile, documente rare, reconstituiri de excepţie, în „La Arme!”, al doilea episod din docudrama „În spatele frontului”

Filmările acestui episod au fost realizate la Palatul Ştirbey din Buftea, Remiza Mogoşoaia, Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, comuna Slobozia Moară din judeţul Dâmboviţa.

„În spatele frontului” face portretul unei epoci tumultoase, aflată în degringoladă, o perioadă la capătul căreia ordinea mondială se schimbă definitiv. Pentru producţia docudramei au fost necesare sute de ore de filmare, cele mai multe realizate pe timpul nopţii, la care au participat actori renumiţi, dar şi amatori, care au învins oboseala şi frigul. Din punct de vedere artistic, cea mai mare provocare a fost reconstituirea exterioarelor de epocă şi redarea cu fidelitate a atmosferei începutului de secol XX, precum şi a scenelor de război, care au pus la încercare întreaga echipă.

„În spatele frontului” - un proiect TVR şi Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale

Coordonator proiect Cristina Leorenţ
Scenariul şi regia Ruxandra Tuchel
Scenografia Viaceslav Vutcariov
Producător Ioana Mureşan
Director de imagine şi editor imagine Silviu Andrei
Coordonator filmări teren Diana Ilica
Regizor secund şi secretar de platou Mariana Ioniţă
Captare sunet: Valentin Bartolomeu, Cătălin Putinianu, Radu Paraschivescu
Coloana sonoră Matei Caramitru

7:00 Telejurnal matinal

* Matinal * Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

*Sport (montaj TVRi)

*Meteo (montaj TVRi)

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri