loader

Cu România în suflet! Logo

Corina Iordache: România este liniștea din suflet!

Corina Iordache: România este liniștea din suflet!

publicat: luni, 14 februarie 2022

Interviu realizat în cadrul Campaniei „Cu românia în suflet”.

Olga Căpățână: Voi nu știți cum se iubește ȚARA pe ascuns!

Interviu realizat în cadrul Campaniei „Cu România în suflet”.

Cristian Fătu: Identitatea de român este armura mea din suflet

Interviu realizat în cadrul Campaniei „Cu România în suflet”.

Smaranda Cazan – Livescu : România este marama care ne acoperă dorurile

Interviu realizat în cadrul Campaniei ”Cu România în suflet”.

George Roca: Îmi va fi veșnic dor de România

George Roca: Îmi va fi veșnic dor de România

publicat: vineri, 14 ianuarie 2022

Interviu realizat în cadrul Campaniei „Cu România în suflet”.

Dan Istrate: România este ADN-ul meu spiritual

Dan Istrate: România este ADN-ul meu spiritual

publicat: marţi, 11 ianuarie 2022

Interviu realizat în cadrul Campaniei „Cu România în suflet”, cu Dan Istrate, actor, scenarist, regizor și producător de film.

Cristina Țărean: „România este calda îmbrățișare a mamei”

Interviu realizat în cadrul Campaniei  Cu România în suflet

Simona Laiu: România este prima mea dragoste!

Simona Laiu: România este prima mea dragoste!

publicat: joi, 18 noiembrie 2021

Interviu realziat în cadrul Campaniei „Cu România în suflet”.

Daniela Strîmbei: „Țara care merită să i se ducă dorul este o țară iubită”

Interviu realizat în cadrul Campaniei „Cu România în suflet”.

Ana-Maria Fujimagari: „România este casa din sufletul meu”

Interviul este realizat în cadrul Campaniei „Cu România în suflet”.

17:00 Un doctor pentru dumneavoastră (R)

O clipă de neatenție, poate schimba destine... Lupta pentru viață Mai bine prevenim, decât să tratăm! Din păcate, unii înțelegem când deja este prea târziu…Protagonista poveștii de azi este o luptătoare. Avea 14 ani când se bucura de finalul clasei a VIII-a, alături de colegii ei… În urma unui concurs de alergat pe scările de la metrou, s-a ales cu o fractură și o fisură la genunchi care a fost depistată târziu. În România, singura soluție era amputarea. Prof. Pesamosca i-a recomandat să plece în Franța, unde i s-a implantat o proteză. Pentru evitarea unor eventuale complicații, s-a extirpat o parte din genunchi. Au urmat intervenții în Germania, unde acomodarea a fost dificilă iar, în 2014, din cauza uzurii protezei, s-a schimbat componenta de genunchi iar, la un an distanţă, nu au mai primit-o nici măcar la un consult de rutină. Medicii din Turcia au depistat o infecție. Încercând stoparea acesteia, au descoperit un pansament uitat în interior la ultima intervenţie din Germania. A fost înlăturat dar, deja era mult prea târziu. De 32 de ani i se recomandă amputarea piciorului și, tot de atâta timp, a luptat să-l salveze. Și a reușit însă, infecția îi punea în pericol viața. Medici de aproape și de departe, au încercat să îi salveze membrul inferior dnei. Adriana. Din păcate, infecția era extinsă în tot piciorul, inclusiv în componentele protezei, și putea invada tot corpul. Echipa medicala a Secţiei Clinice de Ortopedie-Traumatologie a Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Carol Davila", București, coordonată de Col. Conf. dr. Marius Stănescu, a făcut tot posibilul să stopeze infecţia.

* Beneficiile strugurilor

Alina Epure, doctor în științe medicale, povesteşte despre antioxidantul puternic care se găseşte în strugurii roșii, ce poate încetini creșterea tumorilor canceroase. În această perioadă a anului, un consum constant de struguri de bună calitate ne ajută să luptăm împotriva infecțiilor bacteriene și virale.

* Ana Aslan, fondatorul gerontologiei la nivel mondial Ana Aslan, nume de referință pe plan mondial, medic și inovator, şi-a dedicat cariera studierii procesului de îmbătrânire și găsirii unor soluții pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor în etate. Medic vizionar, prin cercetările și realizările sale, a demonstrat că îmbătrânirea poate fi o etapă a vieții trăită cu vitalitate. Despre realizările ei, povesteşte continuatoarea acesteia, prof. dr. Luiza Spiru, medic primar geriatrie, gerontologie și medicină internă, preşedinte Fundația "Ana Aslan" Internaţional, căreia i se datorează recunoaşterea academică a geriatriei.

* Sănătatea creierului, să citim şi să scriem de mână Citititul, activitatea fizică, gândirea, judecata, memoria dezvoltă neuronii. Pentru a ne păstra sănătatea creierului, să citim constant, orice, dar să citim și să scriem cât mai mult de mână, oriunde ne poartă destinul în lume. Limba română este baza de la care învațăm celelalte limbi și va fi mereu legătura cu România și cu rădăcinile noastre.

* Recunostinţă pentru oamenii şi lecţiile din vieţile noastre Bucuria de a fi, pur si simplu, împreună cu: Theodora Vild, prof.de religie, dirijorul Corul "Sf. Casiana" a Liceului Pedagogic "Matei Basarab" Slobozia, Ialomița, în parteneriat cu Seminarul Teologic Ortodox "Sf. Ioan Gură de Aur" Slobozia

Prezentator Măriuca Mihăilescu

Jurnalist Lucian Băbeanu

Realizator şi producător Monica Ancuţa-Tiuntiuc

(Reluare)

18:00 Telejurnal Moldova

Prezentator Vadim Cheptănaru

Producători: Anastasia Ciuleacu şi Mihaela Ursu

Translator mimico gestual

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

*Sport (montaj TVRi)

 

#tvri