loader
Foto

Crăciun pentru toată familia la TVRi

Pe 24, 25, 26, şi 27 decembrie, TVR Internaţional a pregătit românilor de pretutindeni un program bogat în concerte, ediţii speciale, filme şi producţii de sezon.

 

De sărbători, TVR Internaţional aduce românii plecaţi din ţară mai aproape de casă, prin transmisiuni speciale de la Patriarhia Română şi emisiuni cu tradiţii de Crăciun, colinde şi spiritualitate. Iată în detaliu programul celor patru zile de sărbătoare.

24 decembrie

Programul de Crăciun începe, la TVR Internaţional încă din Ajun, dimineaţa la 9.00, cu o transmisiune preluare TVR 3 a concursului de dans “Ritm, dans şi fantezie”. Apoi continuă cu filmul “Poveste de Crăciun”, o producţie clasică a sărbătorilor de iarnă şi se încheie cu trei ore de colinde, preluare de la TVR 1 şi găzduit de Iuliana Tudor.

Vedeta TVR prezintă un concert de colinde şi muzică tradiţională, structurat în două părţi, la care participă Irina Loghin, Nicolae Furdui Iancu, Nicoleta Voica, Daniela Condurache, Cristian Pomohaci, Nicolae Sabău, Dumitru Dobrican şi Dănţăuşii din Groşi, Narcisa Suciu, Marinel Petreuş, Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania, Grupul Iza, Copiii din Budeşti, Copiii din Breb, Colindătorii din Agrieş şi alte grupuri de colindători din diverse zone folclorice ale ţării. Acompaniază Orchestra Naţională Jidvei România – dirijor Stelian Stoica.

25 decembrie

Ziua de Crăciun debutează  cu colinde aduse, la ora 8.00, de Ansamblul Boboceii, urmate de o transmisiune în direct de la Patriarhia Română, de la slujba de Crăciun. La ora 16.30 telespectatorii pot urmări concertul de iarnă Colinde şi cântece tradiţionale, susţinut la Casa de Cultură din municipiul Sebeş de îndrăgitul interpret Ioan Bocşa şi Ansamblul „Icoane” din Cluj.

Menit să sublinieze importanţa praznicului Crăciunului, concertul menţine spiritul sărbătorilor de iarnă printr-o suită de colinde şi cântece tradiţionale din Transilvania. Regia spectacolului este semnată de Andreea Iacob. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Sebeş, Consiliul Local al municipiului Sebeş şi Centrul Cultural „Lucian Blaga”.

Apoi, de la ora 18.15, Iuliana Marciuc şi Mihai Constantin se întreabă unde este Moş Crăciun. Îi veţi putea vedea aşa cum nu i-aţi mai văzut până acum: într-o poveste de Crăciun!

Copiii cuminţi, ajutaţi de Omul de zăpadă, îi organizează lui Moş Crăciun o petrecere-surpriză într-un club de magie. Cei care nu au primit nimic vor să strice petrecerea Moşului şi, bineînţeles, îşi găsesc aliaţi pe măsură: Bucătarul cel rău, Gaston, Motanul şi Vulpoiul. În ajutorul copiilor cuminţi vin personajele pozitive din poveşti: Prinţesa Aurora, Albă-ca-Zăpada şi piticii, Zâna Dovlecică, Scufiţa Roşie, Alice şi Iepurele de Martie, Degeţica şi Gerda. În tot acest vacarm, Moşul nu este de găsit... Programul cu o durată de două ore îi va aduce în faţa românilor de pretutindeni pe Iuliana Marciuc, Mihai Constantin, Alexandrina Halic, Andreas Petrescu, Marian Stere, Camelia Andriţă, Eveline Păuna, Liliana Cazacu, Bogdan Ghiţulescu, Andras Demeter şi pe copiii Bianca Lixandru, Maria Georgescu, Ilinca Dinu, Natalia Moise, Luca Iorgu, Matei Radu-Vasilescu, Alexandru Stănică şi Mario Colen.

Seara de Crăciun se încheie magistral cu două concerte: la ora 21.00, Paula Seling, iar de la ora 23.00, Concertul de Crăciun al Corului Madrigal.

26 decembrie

A doua zi de Crăciun, dis-de-dimineaţă, de la ora 8.00, v-am pregătit colinde la micul-dejun, urmate de un prânz copios, la ora 13.00, când este programată comedia românească “Brigada Diverse în alertă”. La ora 18.00 pregătiţi-vă de concert FUEGO, iar de la ora 21.00 vă aşteaptă o ediţie specială “O dată-n viaţă”, în cadrul căreia Iuliana Tudor pune faţă în faţă generaţii diferite de artişti.

Vineri seara, Stela Popescu şi Sofia Vicoveanca îi cooptează pe Floarea şi pe Gheorghe alături de ele, pentru a se asigura că Moldova este reprezentată de o echipă imbatabilă. Pentru Oltenia luptă, în această ediţie, Petre Geambaşu, Oana Sârbu şi Niculina Stoican, iar Andra şi Nicoleta Voica sunt convinse că, deşi depăşite numeric, pot ţine piept cu succes echipelor adverse, pentru ca Banatul să aibă câştig de cauză... Membrii Ansamblului „Junii Sibiului” sunt prezenţi în această vineri seară în platoul O dată-n viaţă, cu ritmurile lor pline de viaţă. Şi cum Crăciunul e vremea colindelor, seara de 26 decembrie vine şi cu alţi oaspeţi în platoul O dată-n viaţă: două grupuri de copii aduc cântecul lor în casele românilor, iar îndrăgitul Cristian Pomohaci a ales, şi în acest an, să sărbătorească naşterea Domnului împreună cu telespectatorii TVR i.

27 decembrie

Sâmbătă, 27 decembrie, de Sf. Ştefan, v-am pregătit din nou colinde, la ora 11.25, urmate de încă o producţie din seria Brigada Diverse, de data aceasta “B.D. la munte şi la mare”.

***

Nu rataţi ediţiile speciale "Lumea şi noi" din săptămâna Crăciunului! Detalii AICI.

Petreceţi Crăciunul alături de TVR Internaţional!

21:00 Petrecere… cu cântec

*Editia 3

"Petrecere...cu cântec!" este un show muzical de divertisment, amplu și complex, având ca principal invitat o personalitate de top din folclorul românesc. Acesta va avea alături, la rândul său, prieteni, colegi de scena și de generație, dar și tineri interpreți aflați la început de drum, lansați și susținuți de Televiziunea Română.

Jurnalist Anamaria Voicu.

Regia artistică Dan Manoliu

Producător Iuliana Tudor

23:00 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

În Săptămâna Patimilor, la „Investiţi în România!”, am ales o temă deosebită: Turismul religios, pelerinaj pentru suflet. Emisiunea se difuzează ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, am celebrat Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor | VIDEO

Ediţiile speciale au putut fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur ...

 

#tvri