loader
Foto

Ediţii speciale “Lumea şi noi” în săptămâna Crăciunului la TVR i

De Crăciun, la TVR Internaţional sărbătorim românitatea  din toate colţurile lumii cu tot ce are ea mai frumos: istorie, cultură, muzică şi tradiţii. De luni până vineri, de la ora 20.30.

 

Lumea şi noi

Săptămâna Crăciunului debutează la TVR Internaţional cu două ediţii “Lumea şi noi” ce reunesc românii de pretutindeni în cele mai importante două zile din an: 30 Noiembrie, Ziua Românilor de Pretutindeni şi 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Continuă apoi cu colinde inedite şi se încheie cu două reportaje de marcă despre concerte susţinute de Corul Madrigal în diverse colţuri ale lumii.

Luni, 22 decembrie

Vă invităm la Paris, unde invitaţi din elita politică şi academică au participat la un seminar dedicat împlinirii a 25 de ani de la căderea comunismului în ţara noastră.

De la faţa locului, Angela Avram.
Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 23 decembrie

Vă aducem un reportaj de la Londra: un superb concert susţinut de incontestabilul maestru al naiului Nicolae Voiculeţ.

De la faţa locului, Roxana Gheorghe.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 24 decembrie

În Ajun de Crăciun venim în casele voastre cu colindători şi cu colinde inedite. Colindători sunt Tudor Boroş şi Marcela Saftiuc, cunoscuţi folk-işti ai anilor ‘70. Deceniul următor i-a prilejuit o colaborare de lungă durată cu grupul Metropol. Apoi orădeanul Traian Cosma a ales să se stabilească la Antipozi. În Australia, şi-a făcut o carieră în arhitectură, profesia lui trecută pe diploma universitară, dar a continuat să cânte pentru comunitatea românească din Melbourne. Compoziţii vechi şi noi sunt puse pe două discuri: „Zid deasupra căderii” şi „Primiţi colindători?”.

În Ajunul Crăciunului, o poveste cu... colinde inedite, de oraş, vă este spusă de Doru Ionescu.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 25 decembrie

În ziua de Crăciun, la “Lumea şi noi” vă spunem povestea unei prestigioase abaţii din Bruxelles:  Abbaye de la Cambre, o veche şi prestigioasă abaţie din Bruxelles.

Aici, în faţa a 300 de spectatori, un regal muzical a fost susţinut de Corul Naţional de Cameră Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu. Pe scenă au mai urcat, în postura de oaspeţi prestigioşi, soprana Soumaya Hallak, harpista Alisee Frippiat şi compozitorul Jacques-Alphonse De Zeegand.

Un eveniment care confirmă universalitatea muzicii româneşti vă este relatat de Valentina Băinţan, în prima zi de Crăciun.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Vineri, 26 decembrie

În a doua zi de Crăciun, v-am invitat la o nouă întâlnire muzicală cu faimosul Cor Naţional de Cameră Madrigal. 4 concerte au avut loc în Ţările Baltice, pe parcursul Olimpiadei Internaţionale a Corurilor de la Riga şi Festivalului de Vară Christopher din Vilnius. Dirijor Anna Ungureanu. S-a cântat muzică clasică, bizantină şi populară românească. Evenimentul a fost organizat de Institutul Cultural Român, Ministerul Culturii şi Ambasada României în Letonia și Lituania.

Un reportaj de Valentina Băinţan.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Un nou sezon "Lumea şi noi", din 6 octombrie! Fii mândru de românii pe care ţi-i prezintă TVR Internaţional!

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

13:00 Universitaria

Pe vremuri, România era considerată grânarul Europei, o ţară eminamente agrară. Astăzi, când tehnologia a evoluat fantastic şi viaţa noastră arată cu totul altfel, nu putem să nu ne întoarcem la ceea ce înseamnă o viaţă sănătoasă şi în armonie cu natura. Despre agricultură, horticultură, silvicultură, biotehnologii şi multe altele, într-o ediţie specială, în două părţi, dedicată Universităţii de Agronomie şi Medicină Veterinară Bucureşti.

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri