loader
Foto

Galerie foto

Redescoperă Vâlcea balneară, la „Investiţi în România!”

Mihai Handolescu, prim-vicepreședinte Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România, director general Băile Govora, şi Florinel Constantinescu, primar Călimăneşti – Căciulata, au fost invitaţii lui Sorin Burtea, marţi, 28 noiembrie, la TVRi, de la ora 21.30.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Generoasa natură a dat plaiurilor vâlcene cu amândouă mâinile din toate frumuseţile şi din toate comorile...nu e zidire veche, ruină, movilă de pământ de care să nu fie legat un cântec, o legendă, un nume de viteaz.

Aşa descria Alexandru Vlahuţă în „România pitorească, călătoria pe malurile Oltului.

(w882) investiti

Destinaţia de vacanţă propusă în această ediţie este Vâlcea, primul judeţ din ţară atestat documentar.

(w882) investiti

Investiţiile consistente în industria turismului de sănătate din ultimii ani, făcute de administraţiile locale, dar mai ales de mediul privat, îşi arată roadele. Apele minerale cu proprietăţi miraculoase sunt valorificate la Călimăneşti-Căciulata, Băile Govora şi Olăneşti, staţiuni recunoscute în lume. Sunt folosite atât în cura internă, cât şi externă pentru tratarea afecţiunilor tubului digestiv, rinichilor, bolilor de nutriţie, afecţiuni ale pielii, reumatismale şi ale sistemului nervos periferic.

(w882) investiti

În Vâlcea, lista obiectivelor turistice este foarte lungă. La Mânăstirea Cozia îşi doarme somnul de veci Mircea Voievod, rezervaţiile naturale din Munţii Coziei, Buila - Vânturăriţa şi Căpăţânii sunt alte atracţii. Situri arheologice, case memoriale şi muzee, centrul de olari de la Horezu a căror ceramică este inclusă de UNESCO în Patrimoniul Cultural Imaterial, întregesc oferta de petrecere a timpului liber.

(w882) investiti

***

Emisiunea „Investiţi în România!” este difuzată în direct la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova pe postul TVR MOLDOVA.

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

19:00 Info Diaspora

* Donaţia. Tipuri de donaţii;

Regimul juridic al monumentelor istorice;

Recunoaşterea studiilor făcute în străinatate;

Informaţii despre practica succesorală conform sistemului juridic italian;

Cadastru şi intabulare înainte sau după succesiune?

Jurnalist Răzvan Petrişor

Producător Aura Iosif

19:30 Prezenţe româneşti

*Mirabela Rusu şi Gabriel Blaj, SUA

Marian Voicu vă invită să îi cunoaşteţi pe Mirabela Rusu-lector la Universitatea Stanford şi pe Gabriel Blaj-cercetător la Universitatea Stanford, Acceleratorul Naţional SLAC.

Realizator şi producător Marian Voicu

(redifuzare)

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#tvri