loader
Foto

În premieră, TVR Cluj a transmis din Republica Moldova pe patru canale tv

TVR Cluj a lansat, în premieră, un proiect editorial. Caravana „Moldova spre Europa” a ajuns dincolo de Prut şi a transmis pe patru canale de televiziune: TVR Cluj, TVR 3, TVR Moldova şi TV Moldova 1.

 

Caravana Studioului Teritorial TVR Cluj a pornit, din nou, la drum. De data aceasta a ajuns dincolo de Prut, în Republica Moldova. Caravana „Moldova spre Europa” îşi propune să prezinte telespectatorilor o altfel de Moldovă, o ţară cu aspiraţii europene, cu elite politice, intelectuale şi ale societăţii civile, care vor să înscrie Moldova pe un traseu al reformelor democratice. Proiectul editorial cuprinde reportaje şi emisiuni care reflectă potenţialul turistic, aspiraţiile şi ambiţiile de integrare europeană şi de reformă a învăţământului din Republica Moldova.

Din 8 mai şi până duminică, 11 mai,  reporterii şi producătorii TVR Cluj  vor realiza transmisii în direct între orele 13,00-14,00 şi între orele 18.00-19.00 pe canalele TVR Cluj, TVR 3, TVR Moldova şi TV Moldova 1.

Platourile TVR Cluj vor fi amenajate în oraşele Bălţi (8 mai), Chişinău (9 mai), Butuceni (10 mai) şi la Catedrala „Sfânta Teodora de la Sihla”  din Chişinău (11 mai).

În cadrul caravanei vor fi prezenţi şi 12 primari din judeţul Maramureş, care vor începe demersurile pentru înfrăţirea cu 12 comune din Republica Moldova.

Nu rataţi emisiunile Caravanei „Moldova spre Europa”, o producţie TVR Cluj, transmise pe nu mai puţin de patru canale de televiziune: TVR Cluj, TVR 3, TVR Moldova şi TV Moldova 1.

15:30 Istorii ascunse

*Masoneria în vestul țării

Francmasoneria a fost, de-a lungul timpului, una dintre principalele surse ce a alimentat nenumăratele teorii conspiraționiste; nu doar în România, ci la nivel mondial. În octombrie 2021, Templul Francmasoneriei din Oradea, monument unic în România și în această parte a Europei, intră în circuitul turistic. Acest edificiu este doar un pretext pentru a explora câteva aspecte ale unei istorii complicate.Producător Cristina Baican

(redifuzare)

16:00 Omul anului (R)

Moderator Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolae Cozma

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#tvri