loader
Foto

Galerie foto

Victoria Dunford, ajutorul nesperat al spitalelor moldoveneşti

După ce s-a stabilit în Marea Britanie, tânăra născută în Râşcani a decis să-şi ajute ţara, astfel că de mai mulţi ani ea strânge fonduri şi echipează spitalele din Rep. Moldova. Povestea a fost difuzată pe 7 august, la TVR MOLDOVA, de la 19:30.

 

Vitalie Guţu
Interviurile Telejurnalului Moldova

Basarabeanca stabilită de ani buni în Marea Britanie a reușit să deschidă în Republica Moldova un centrul PHOENIX pentru copiii cu dizabilități. Timp de un an de zile, ea a adunat aproape 4 milioane de lei ca să creeze centrul de plasament.

Aceasta nu este prima reuşită a Victoriei, în 2012, ea a înfiinţat Asociaţia MAD-AID (Make A Diffe­rence), prin care a strâns mobilier şi echipament medical pentru spitalele din Moldova; a urmat crearea ONG-ului Moldova-AID, iar acum vrea să pregătească personalul noului centru PHOENIX în Marea Britanie, printr-un schimb de experienţă.

Născută la Mihăileni, Râşcani, Victoria s-a mutat din 2006 în Marea Britanie, când a început un program de schimb de experienţă; în acest timp, l-a cunoscut pe viitorul ei soţ.

Întreaga poveste a Victoriei Dunford, în această duminică, 7 august, la Interviurile Telejurnalului Moldova, emisiune semnată de jurnalistul Vitalie Guţu.

***


„Interviurile Telejurnalului Moldova” aduc în prim-plan oameni interesanţi, ingenioşi, cu iniţiativă şi originali, care merită să fie cunoscuţi de o lume întreagă. Jurnalistul Vitalie Guţu îi prezintă pe cei care fac performanţă în Republica Moldova, dar și peste granițele ei. Vorbeşte cu persoane care știu să se implice și vor să facă din țara lor un nume demn de cunoscut.

**

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

 

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Claudiu Lucaci si Mihai Rădulescu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri