loader
Foto

Galerie foto

„Veronica”, „Iarna bobocilor” şi „Primăvara bobocilor”, în weekend la TVR MOLDOVA

TVR MOLDOVA difuzează sâmbătă, 7 ianuarie, în intervalul orar 9:00 -10:30, filmele pentru copii „Veronica” şi „Veronica se întoarce”, în regia Elisabetei Bostan, iar de la ora 22:00 - comedia „Iarna bobocilor”, în regia lui Mircea Moldovan. Duminică, de la ora 22:00, râdem alături de personajele din „Primăvara bobocilor”.

 

Sâmbătă, 7 ianuarie, de la ora 9:00 - film pentru copii - „Veronica”

Aventuri. România, 1973 Regia: Elisabeta Bostan Scenariul: Vasilica Istrate şi Elisabeta Bostan Muzica: Temistocle Popa

Cu: Lulu Mihăescu, Margareta Pâslaru, Dem Rădulescu, Vasilica Tastaman, Angela Moldovan

(w882) Veronica

„O fetiţă dintr-un orfelinat primeşte, de ziua ei, de la Zâna-Cea-Bună, „o trăistuţă fermecată” care-i va îndeplini orice dorinţă cât va fi ascultătoare şi generoasă. Când Veronica, până atunci, „bună şi cuminte, cu obrajii de petale şi surâs de catifea”, refuză să-şi împartă bucuria cu ceilalţi orfani, trăistuţa dispare şi micuţa porneşte în căutarea ei prin lumea pădurii, unde o aşteaptă întâlniri instructive cu Împărăteasa furnicilor, Motanul, Vulpea şi alte făpturi magice.” - Tudor Caranfil („Dicţionar universal de filme”, 2008, Ed. Litera, pag. 947)

(w882) Veronica

În 1973, la Gala ACIN, Elisabeta Bostan a primit Premiul Special, Premiul pentru decoruri Giulio Tincu, Premiul pentru costume Nelli Grigoriu Merola, Premiul pentru coloana sonoră Anuşavan Salamanian.

În 1973, la Festivalul de Film de la Moscova a fost premiat cu Medalia de Bronz pentru cel mai bun film muzical pentru copii. Tot în anul 1973 - Giffoni Valle - Menţiune specială. În 1974 a fost propunerea României spre a fi nominalizat la Premiul Oscar, la categoria Cel Mai Bun Film Străin.

Sâmbătă, 7 ianuarie, de la ora 10:30 - - film pentru copii - „Veronica se întoarce”

Aventuri. România, 1973 Regia: Elisabeta Bostan  Scenariul: Vasilica Istrate şi Elisabeta Bostan Muzica: Temistocle Popa

Cu: Lulu Mihăescu, Margareta Pâslaru, Dem Rădulescu, Vasilica Tastaman, Violeta Andrei, Florian Pittiş, Angela Moldovan Film pentru copii, aventuri

Muzical pentru copii, continuare a filmului Veronica, aduce în prim-plan aventurile micii eroine în căutarea prietenei sale -Raţa, răpită şi dusă în pădure de Vulpe.

(w882) Veronica

Fugind în pădure să-şi salveze răţuşca furată de coana Vulpe (Vasilica Tastaman), Veronica (Lulu Mihăescu) dă de Greiere (Florian Pittiş), de Împărăteasa furnicilor (Margareta Pâslaru) şi de periculosul motan Dănilă (Dem Rădulescu) care intonează ca toţi ceilalţi refrenele lui Temistocle Popa.

Sâmbătă, 7 ianuarie, de la ora 22:00 - „Iarna bobocilor”

Comedie România, 1977 Regia: Mircea Moldovan, Scenariul: Petre Sălcudeanu

Cu: Draga Olteanu Matei, Marin Moraru, Carmen Galin, Sebastian Papaiani, Constantin Diplan

Filmul este o comedie rurală - continuarea producţiei „Toamna bobocilor”.

Au trecut doi ani de la prima întâlnire cu eroii noştri şi în Viişoara s-a întâmplat ceva ciudat - au dispărut bărbaţii. Pentru că erau comandaţi de o femeie, ei au preferat să plece şi să se angajeze la o altă fabrică.

(w882) iarna bobo

Toderaş (Marin Moraru) a rămas pe postul de „om bun la toate”, preferând această funcţie în locul celei de brigadier. În sat îşi face apariţia un personaj care va da totul peste cap, iar Varvara (Draga Oleanu-Matei) va trebui sa ia o măsură radicală.

Duminică, 8 ianuarie, de la ora 22:00 - „Primăvara bobocilor”

Comedie România, 1987 Regia: Mircea Moldovan, Scenariul: Petre Sălcudeanu

Cu: Dem Rădulescu, Tamara Buciuceanu, Horaţiu Mălăele, Anda Onesa

(w882) primavara

Ionuţ, student în ultimul an la Agronomie, se întoarce în satul natal unde vrea să facă practică şi să aplice cunoştinţele acumulate. Aici însă, intră în conflict cu mama sa, Varvara, care are propriile concepţii în privinţa practicării agriculturii, iar înfruntarea lor declanşează tot felul de situaţii comice.

(w882) primavara

***

TVR MOLDOVA este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

12:00 A doua Românie (R)

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)

13:00 Omul şi timpul (R)

Producător Rafael Udriste

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

Duminica, 28 aprilie, de la ora 21:00, la TVR MOLDOVA (reluare – vineri, de la ora 10.00) şi sâmbătă, 4 mai, de la ora 13:00, la TVR Internaţional.

 

#tvri