loader
Foto

Galerie foto

TVRi 20 de ani: mesaje de la personalităţi

De-a lungul campaniei TVRi 20 – prin care TVR Internaţional marchează două decenii de existenţă – veţi descoperi gândurile multor personalităţi ale căror destine s-au intersectat cu cele ale postului.

 

TVRi 20

Dincolo de poveşti şi de întoarcerea în timp cu ajutorul imaginilor de arhivă, în cadrul proiectului TVRi 20 de ani, din 19 octombrie, realizatorii Gabriela Dumbravă, Liliana Văduva, Dan Paul Ionescu vor surprinde gândurile şi mesajele multor personalităţi din viaţa culturală şi politică, al căror drum s-a intersectat, de-a lungul timpului, cu acest post de televiziune.

Răzvan Theodorescu, Bogdan Aurescu, Sandra Pralong, Mariana Nicolesco, Dan Puric sunt numai câţiva dintre cei care au dorit să celebreze împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea postului TVR Internaţional.

Vineri, 13 noiembrie

Elise Stan - realizator TVR:

"Încerc o mare emoţie să vorbesc despre începuturile acestui post, TVR Internaţional (..) Nu este deloc uşor să te afli printre străini, iar –cred eu şi întotdeauna am spus-o – românii din diaspora sunt chiar mai români decât noi, cei care stăm în România".

(w500) Elise Stan

Urmăriţi pe TVR+întregul mesaj.

Vasile Tomoiagă - campion mondial la canotaj:

"Vă doresc viaţă lungă şi emisiuni de foarte bună calitate!"

(w500) Vasile Tom

Urmăriţi pe TVR+ întregul mesaj.


Eugen Simion - academician:

"Vă felicit că existaţi şi vă doresc noroc şi mulţi ani!"

(w500) Eugen Simi

Urmăriţi pe TVR+ întregul mesaj.

 

Joi, 12 noiembrie

Mihaela Căciuleanu – realizator TVR:

“Felicia Meleşcanu şi Corneliu Calotă au spus “Dacă e să înceapă TVR Internaţional, atunci să înceapă cu oameni proaspeţi, de pe băncile facultăţii”. A fost un început fabulous de meserie! (…) Mesajul meu pentru TVR Internaţional – La mulţi ani! Să fie în continuare o punte atât de trainică şi de frumoasă, cum a fost şi până acum, şi colegi buni şi profesionişti în continuare!“

(w500) Mihaela CÄ

Urmăriţi pe TVR+ întregul mesaj.


Radu Preda - preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc:

"Rolul televiziunii naţionale este, printre altele, şi acela de a păstra legătura cu românii care, departe de casă, totuşi vor să se simtă aproape. […] Putem spune că rolul TVR Internaţional este, printre altele, de a menţine dorul de casă."


Urmăriţi pe TVR+ întregul mesaj.

 

Cristina Hoffman - directorul Institutului Cultural Român din Berlin:

"Vă doresc mulţi, mulţi ani de acum înainte!"

Urmăriţi pe TVR+ întregul mesaj.


Miercuri, 11 noiembrie

Dan Manoliu - realizator TVR:

"Amintirea TVR Internaţional a rămas un moment extraordinar din cariera mea de 25 de ani ... TVR i este şi ar trebui să fie un post extrem de important  pentru românii din străinătate, de aceea cred că vom sărbători şi 50 de ani de existenţă.”

(w500) Dan Manoli

Urmăriţi pe TVR+ întregul mesaj.


Sherban Cira – muzician pop-rock, profesor de muzică . Los Angeles, SUA:

"Să vedem emisiuni de televiziune la orice oră e extraordinar şi vă mulţumesc pentru asta. Eu am crescut practic la Televiziunea Română. Urez TVR Internaţional încă 100 de ani de existenţă!”

(w500) Sherban Ci

Urmăriţi pe TVR+ întregul mesaj.

 

Laura Badea – campioană europeană şi mondială la scrimă, România:

„TVR Internaţional este un post cu emisiuni interesante, culturale, sportive, pe toate gusturile. Doresc postului mulţi ani înainte cu emisiuni şi programe frumoase, diversificate care să ajungă la inima românilor din diaspora!"

(w500) Laura Bade

Urmăriţi pe TVR+ întregul mesaj.

 

Marţi, 10 noiembrie

Călin Petrescu -  realizator TVR Internaţional:

„Vreau doar să vă doresc ani mulţi alături de TVR Internaţional şi de echipele de specialişti ai canalului.”

(w500) Călin Pet

Urmăriţi pe TVR+ întregul mesaj.


Dan Bălănescu – Ambasadorul România în Lituania şi Letonia:

„Pentru mine, TVR Internaţional este una dintre acele puţine şi preţioase legături cu ţara. Apreciez foarte mult TVR Internaţional nu atât pentru conţinutul informativ, cât în principal pentru emisiuni, pentru documentare, pentru filme, adică pentru tot ceea ce reprezintă România culturală.”

(w500)

Urmăriţi pe TVR+ întregul mesaj.

 

IPS Iosif – Mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale:

„Prin emisiunile pe care le face, TVR Internaţional este aproape de noi. Aş vrea să transmit mulţumiri pentru toate momentele în care a fost aproape de noi filmând sărbători, luând interviuri creştinilor din comunităţile noastre şi mai ales dorim să mulţumim pentru frumoasele emisiuni de istorie, de tradiţie spirituală, de cultură.”

(w500)

Urmăriţi pe TVR+ întregul mesaj.

 

Luni, 9 noiembrie

Manuela Aldea - realizator TVR Internaţional:

„Sper să mai pot colabora cu TVR Internaţional, pentru că îmi face o reală plăcere. Îi doresc acestui canal viaţă lungă şi buget substanţial.”

(w500) Manuela Al

Urmăriţi pe TVR+ întregul mesaj.

 

Irina Lister-medic stomatolog, Montreux, Elveția:

" TVR Internaţional încearcă să-i reapropie pe românii din străinătate de ţările lor."

(w500)

Urmăriţi pe TVR+ întregul mesaj.

 

Zvetlana Preoteasa - director general al Institutului "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni:

"TVR Internaţional duce România în casele românilor care sunt singuri, cu dorul în suflet şi se gândesc la toţi cei dragi rămaşi acasă."

(w500)

Urmăriţi pe TVR+ întregul mesaj.

16:00 Omul anului (R)

Campania „Omul Anului” promovează un proiect complex al Televiziunii Române prin care se dorește evidențierea poveștilor impresionante ale unor oameni simpli, care au facut fapte deosebite și au inițiat proiecte extraordinare. În fiecare ediție vor fi prezentate câte două portrete de eroi, care vor fi comentate de invitați speciali, personalități ale societații civile, dar și de către membrii juriului, care vor participa prin rotație la edițiile emisiunii.

Invitaţi: Paula Seling, părintele Vasile Ioana

Moderatori: Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator campanie Nicolae Cozma

(Reluare)

16:50 Lumina din oameni (R)

*Pricesne 1

Duminica la Florii

Realizator Aura Dobre

(Reluare)
 
Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Marți, 7 mai, de la ora 11:00, la TVR Internațional, revedem o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

 

#tvri