loader
Foto

Galerie foto

Reindustrializarea României, un proiect necesar

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în România!" despre importanța reindustrializării României.

 

Cristina Leorenț
Investiţi în România!

Celebra frază „Industria României este «un morman de fiare vechi»...” a premierului din anii 1990, Petre Roman, a rămas, din păcate, definitorie pentru economia de după Revoluţie.

(w882)

În acei ani, multe au fost greşelile şi interesele care au aruncat ţara într-o perioadă tulbure aproape un deceniu, iar repercusiunile acelor vremuri le resimt profund generaţiile părinţilor noştri.

Aderarea la structurile europene a schimbat direcţia economică şi a deschis drumul spre tehnologii şi cunoştinţe greu de accesat din afara spaţiului comunitar, dar în acelaşi timp a diminuat unele dintre avantajele pe care le aveam şi anume, forţa de muncă înalt calificată, care a ales să emigreze pentru venituri mai mari şi condiţii de viaţă mai bune.

În 2020, la Bruxelles, pe fondul pandemiei, a fost elaborată strategia prin care se urmăreşte reindustrializarea Uniunii Europene. În acest context, decidenţii de la Bucureşti şi-au propus ca în 2040 Produsul Intern Brut al României să fie de patru ori mai mare decât PIB-ul anului 2021.

Ce instrumente au la dispoziţie şi ce resurse sunt alocate pentru acest obiectiv, am aflat în emisiunea ”Investiţi în România!”.

Invitaţi:

FLORIN SPĂTARU – consilier de stat, Cancelaria Prim-ministrului

(w882)

* MIRCEA OLTEAN – investitor, director general companie utilaje forestiere și tractoare agricole - Reghin, Mureș

(w882)

***

Graphic designer
Laurențiu NĂSTASE

Documentarist & poster maker
Giorgiana ŞUŞURINCĂ

Editor imagine
Mihaela CHIPER

Jurnalişti tv:
Anamaria GHIUR
Roxana SEGNEANU
Răzvan ONESA

Regizor TV
Marius CĂLDĂRARU

Producător tv
Raluca AMZĂR

Realizator & moderator
Cristina LEORENŢ

* Împreună construim pentru generațiile următoare!

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

7:00 Universul credinţei

Prezintă Andrei-Victor Dochia

Jurnalişti: Paula Tăbîrcă, Lucia Toader, Ileana Gaiţă, Răzvan Bucuroiu, Corneliu Vlad Matache, Ciprian Dumea şi Daniel Vistorovschi

Producător Andrei-Victor Dochia

8:20 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
Eveniment TVRi: Taberele ARC 2024

Eveniment TVRi: Taberele ARC 2024

publicat: vineri, 06 septembrie 2024

Munţi, păduri, râuri, mânăstiri, muzee, cântece şi dansuri, dar mai ales oameni primitori, comuniune, emoţie. Toate acestea devin amintiri de ...

Angela Avram: „În Televiziunea Română am reuşit să fac emisiuni pe care chiar le-am iubit şi cred că telespectatorii simt acest lucru.”

Ce teme juridice îi preocupă pe românii din ţară şi din străinătate? Cum putem gestiona problemele de această natură? Intrăm în culisele ...

Sedentarismul şi durerile lombare

Sedentarismul şi durerile lombare

publicat: joi, 05 septembrie 2024

Când petrecem mai mult de 6 ore pe zi în șezut sau întins, fără mișcare fizică în viața cotidiană, avem un comportament sedentar. De-a lungul ...

 

#tvri