loader
Foto

Tuşnad are vad! SPA-ul e privit de şoimi, din SPAţiu!

Vineri, 9 mai, de la ora 18.00, la TVR Internaţional, Răzvan Petrişor v-a invitat la Tuşnad, într-o nouă ediţie “WellNESSIMŢIM BINE ÎN ROMÂNIA”.

 

WellNESSIMȚIM BINE ÎN ROMÂNIA

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Dacă-i balneo, trebuie să fie cu multă apă. Iar dacă-i apă, atunci neapărat nu-i chioară, ci termală. Dacă nu-i termală, obligatoriu e să bolborosească a dioxid de carbon.  Pe lângă apa medicinală, nu-i respecţi pe turişti dacă nu-i duci la scăldat şi-ntruna cu apă dulce. Piscină! Care pote fi mică, medie sau spre olimpică.

Apropo, ştiţi cum se verifică stelele unui hotel dintr-o staţiune balneoclimaterică, în materie de cazare? Folosind următorul criteriu ambiental: ozonul, ionizarea din aer, factori de cură - pătrund, se simt în fiecare cameră? Empiric este experimentul, sportiv echipamentul. Sus pe stâncă, pe Stânca Şoimilor, deasupra Tuşnadului! Câtă inspiraţie! Cu expiraţia, la Băile Tuşnad, se ocupă munţii. Atâta-s de împăduriţi. Vântule, de-aici încolo e treaba ta! Dar fă-o… cu perdea!

Dacă-i însă şi TERMall (termen împrumutat literar din titlul rubricii “HAI LA TERMALL! – n.aut.) este indubitabil că ai făcut o investiţie spre desfătarea, vindecarea şi relaxarea reumaturiştilor, dar şi a corporatiştilor. Care caută sala de conferinţe ca pe sala de fitness. Sau invers. Care transpiră în costumul cu cravată, iar costumul de baie şi-l pun doar când ... wellnessează. Nu invers. Pentru toate-acestea fi-va prezentat studiul de caz turistic de la Băile Tuşnad. Unde s-au investit milioane de euro, ca să iasă bază... balneospactaculoasă, fix pe malul Oltului cel firav şi aproape de izvoare.

***

Emisiunea poate fi urmărită în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


23:15 Dragii nostri aflati despre noi

Filmul documentar este o proiecție casnica și socio-culturala a omului din Romania anilor 80, eliberata de contextul politic. E un mijloc de teleportare, o capsula a timpului prin care spectatorul este purtat intr-o perioada nu foarte indepartata, dar totuși atat de diferita fața de cea de azi, urmarind viața obișnuita, cotidiana, a romanilor de atunci. Cel mai mult ne dorim sa starnim interesul generațiilor care nu știu aproape nimic despre acea perioada, tineri care n-au mai mult de 25 de ani.

Realizator Ana Preda

Producator Diana Dumitru

0:35 Copiii spun (R)

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

(Reluare)
 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri