loader
Foto

Galerie foto

Sărbătoare la Londra de 1 Decembrie, marţi la “Lumea şi noi”

Marţi, 23 decembrie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional v-am arătat în detaliu cum au sărbătorit românii din Londra Ziua Naţională anul acesta.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+

În săptămâna Crăciunului, la TVR Internaţional v-am pregătit ediţii speciale ale emisiunii “Lumea şi noi”, care surprind românitatea din toate colţurile lumii în tot ce are ea mai bun. Detalii despre celelalte ediţii ale acestei săptămâni găsiţi AICI.

Românii sărbătoresc Ziua Națională oriunde s-ar afla. La Londra, imnul României a răsunat într-o biserică din Eaton Square, la Ambasada României şi la centrul românesc Mansons Arms.

(w882) Nicolae Vo

Primul eveniment din seria de manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Naționale la Londra a fost concertul susținut de cunoscutul naist Nicolae Voiculeţ şi taraful său în biserica Saint Peter's din Eaton Square, unul dintre reperele arhitectonice din centrul Londrei.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada României la Londra şi de Institutul Cultural Român Londra, sub patronajul E.S. dr. Ion Jinga, Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

(w882) Nicolae Vo

Nicolae Voiculeţ, ambasador onorific al turismului românesc, a adus în faţa publicului tradiția noastră folclorică, dar a cântat şi împreună cu organistului britanic Robin Walker.

În cadrul evenimentelor dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a avut loc şi tradiționala recepție organizată de Ambasada României la Londra împreună cu ICR Londra, la sediul din Belgrave Square. Imnurile celor două ţări au fost interpretate de soprana Nelly Miricioiu, ,  binecunoscută artistă de origine română stabilită în Marea Britanie de peste 30 de ani. Au urmat discursurile Ambasadorului României în Regatul Unit, al lui Sir Philip Baillache, Ministrul pentru relații externe al Statului Jersey şi al Lordului Quentin Davies of Stamford, Preşedintele Grupului de prietenie cu România din parlamentul britanic.

(w882) Recepţie

(w882) Recepţie

Foto recepţie: http://londra.mae.ro

Un reportaj de Roxana Gheorghe

Un nou sezon "Lumea şi noi", din 6 octombrie! Fii mândru de românii pe care ţi-i prezintă TVR Internaţional!

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

11:00 Info Diaspora (R)

*Informații utile pe următoarele teme:

Efectul Schengen asupra pieţei forţei de muncă din România

Ce drepturi de pensie au românii din străinatate

Îngrijiri medicale planificate în altă ţară a UE

Contractul de întreţinere

Jurnalist Răzvan Petrişor

Producător Aura Iosif

(Reluare)

11:30 Prezenţe româneşti (R)

*Lilian Broca (Canada)

Lilian Broca, artistă vizuală canadiană, cu rădăcini românești și evreiești, a plecat din orasul in care s-a nascut, Bucuresti, cand era un copil. A știut intotdeauna că va fi artistă si dupa ce a absolvit Universitatea Concordia, Montreal, în 1968, a urmat cursurile Institutului Pratt din NY. Desi a ales, initial, pictura, intotdeauna i-au placut mozaicurile, iar acum este o personalitate recunoscută în aceasta arta. Casa in care locuieste impreuna cu sotul ei, David, este un adevarat muzeu. LILIAN a purtat mereu Romania in inima ei, chiar daca de la emigrare au trecut 64 de ani.

Realizator si producător Mihaela Crăciun

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri