loader
Foto

Sănătatea şi mâncatul în exces de sărbători, la “Un doctor pentru dvs.”

Cu câteva zile înainte de sărbătorile de iarnă, echipa emisiunii “Un doctor pentru dumneavoastră” vă aduce informaţii utile despre nutriţia corectă în această perioadă, dar şi alte subiecte interesante.

 

De luni până joi, de la ora 19.00, la TVR Internaţional, moderatorii emisiunii discută cu invitaţii lor despre infertilitate, mâncatul în exces de sărbători, produsele naturale şi sănătatea, dar şi despre legătura afectivă dintre părinţi şi copii.

Iată şi care sunt invitaţii săptămânii 15-18 decembrie.

Luni, 15 decembrie

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Irninis Miricioiu discută cu dr. Diana Cocei - medic primar obstetrică-ginecologie, embriolog senior cu 16 ani de experienţă în domeniul reproducerii umane asistate - despre infertilitate.

(w882) Irninis Mi

Un cuplu este considerat infertil atunci când există eşecul de a procrea pe durată de cel puţin un an. Există şi cazuri în care, mai ales din cauza vârstei mai înaintate a unuia sau a ambilor parteneri, cuplurile apelează la specialişti în infertilitate mult mai devreme simţind că timpul reprezintă o mare presiune.

Se pare că această probleăa este din ce în ce mai frecventă şi la noi în ţară, afectând aproximativ 10-15% din cupluri.

Marţi, 16 decembrie

Miruna Moraru îl are invitat pe dr. Doru Negru, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, cu care discută despre mâncatul în exces în perioada sărbătorilor.

(w882) Miruna Mor

Am intrat în linie dreaptă până la Crăciun, suntem deja în febra pregătirilor şi, de obicei, de sărbătorile de iarnă, unii români fac excese alimentare, ghiftuindu-se cu bunătăţile tradiţionale, până ajung la spital. Pentru unii, masa plină reprezintă totul şi nu se lasă până nu o golesc. Despre această tendinţă de a mânca şi a bea peste măsură de sărbători, vom vorbi cu nutriționistul Doru Negru.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Miercuri, 17 decembrie

Ana Maria Ghiur află informaţii importante despre legătura afectivă dintre părinţi şi copii de la psihologul Diana Vasile.

(w882) Ana Maria

În majoritatea cărților de educație parentală există o oarecare diferențiere între iubirea maternă și iubirea paternă. Mama este căminul din care provine copilul, ea este natura, glia, oceanul, în timp ce tata este lumea gândirii, a lucrurilor făcute de mâna omului, a călătoriei și aventurii.

Tatăl este cel care îl învață pe copil, cel care îi arată calea în lume. Într-o îmbinare echilibrată, cele două tipologii ale iubirii (cea maternă și paternă) corespund nevoilor proprii ale copilului. Copilul are nevoie de iubire și grijă necondiționată din partea mamei, dar de asemenea are nevoie și de iubirea tatălui care este o formă de ghidaj bazat pe autoritate și susținere.

Dar ce se întâmplă când copiii sunt practic abandonați de părinți și lăsați în grija bunicilor? Aflaţi răspunsul miercuri, de la ora 19.00, la TVR Internaţional.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Joi, 18 decembrie

Sorin Sîrbov discută cu ing. ch. Ştefan Manea, director al unei fabrici de produse naturale, despre sănătate şi produsele naturale.

(w882) Sorin Sîr

Tentaţiile culinare sunt foarte mari şi puţini dintre noi reuşim să ne păstrăm echilibrul. De asemenea, tendinţa este să ne obosim peste măsură, fără ca măcar să realizăm astfel că de multe ori, deşi sărbătorile de iarnă reprezintă o perioadă de vacanţă, ne întoarcem la serviciu mai obosiţi sau cu diverse probleme digestive.

Dacă unii dintre voi au şi anumite afecţiuni preexistente şi nu îşi iau măcar măsuri de precauţie, au toate şansele să şi le agraveze în această perioadă. Pe lângă sfatul de a mânca şi a bea cu ponderaţie, Ștefan Manea vine în sprijinul dumneavoastră cu câteva produse care vă pot ajuta atât să vă bucuraţi de această perioadă, dar şi să reveniţi la o formă bună dacă aţi făcut excese.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

**

Din 13 octombrie a început un nou sezon al emisiunii “Un doctor pentru dumneavoastră”, cu Cristina Timuş în rol de producător. Ce schimbări aduce noul sezon, aflaţi AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

2:00 Antidot la uitare (R)

*Grigore Moisil

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)

2:30 5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu (R)

*Ep. 112-116

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)
 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri