loader
Foto

Renunţarea la fumat şi infertilitatea, pe agenda “Un doctor pentru dvs.”

În ultima săptămână a lunii mai, de luni până joi, de la ora 19.00, sunteţi programaţi la consultaţii cu specialişti de top, la TVR Internaţional.

 

Temele săptămânii sunt renunţarea la fumat, parodontoza şi implantul, înţepăturile de insecte şi infertilitatea în cuplu. Realizatorii emisiunii aşteaptă întrebările voastre şi promit să aducă cele mai utile informaţii pe marginea subiectelor de mai sus.

Luni, 25 mai

Irninis Miricioiu aduce informaţii despre renunţarea la fumat, iar în platoul emisiunii se află dr. Magdalena Ciobanu, medic primar pneumolog, Institutul de Pneumologie “Marius Nasta”, coordonator programul Ministerului Sănătăţii - “Stop fumat!”.

(w882) Irninis Mi

După aprecierile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), tabagismul va deveni principala cauză de morbiditate şi mortalitate din lume. El ucide şase persoane în fiecare minut, iar un fumător din patru moare de o maladie legată de tutun. În plus, se apreciază că, în prezent, există aproximativ 1.1 miliarde de fumători în întreaga lume.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 26 mai

Miruna Moraru a discutat despre implant şi boala parodontală cu dr. Irina Trosca, medic stomatolog, competenţă în implantologie, LiviaDent.

(w882) Miruna Mor

Afecţiunile parodontale afectează 1 din 3 persoane, iar în final riscăm să ne pierdem dinţii. Cauza este exclusiv microbiană, eventual o predispoziţie genetică, combinată cu factori favorizanţi precum fumatul, stresul, boli imune, diabet. Parodontoza, numită şi “boala dinţilor frumoşi” afectează, din  păcate, foarte mulţi tineri.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 27 mai

Ana Maria Ghiur a explicat pe larg ce pot provoca înţepăturile de insecte, alături de conf.dr. Gheorghe Enache, medic primar boli infecțioase, Spitalul Clinic de Boli Infectioase şi Tropicale “Prof. Dr. V. Babeş”.

(w882) Ana Maria

Multe insecte aduc disconfort dureros, iar unele sunt extrem de periculoase, fiind agenţi de transmitere a unor boli grave, uneori letale. Se recomandă alegerea măsurilor potrivite de evitare a contactului cu acestea, iar în cazul înţepăturilor, prezentarea de urgenţă la camera de gardă pentru prevenirea simptomatologiilor specifice în alergii şi în bolile infecţioase.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 28 mai

Sorin Sîrbov abordează tema infertilităţii în cuplu cu dr. Andreea Velişcu, medic specialist obstetrică–ginecologie, coord. Dep. de Fertilizare in Vitro, Spitalul Clinic prof.dr. Panait Sârbu.

(w882) Sorin Sîr

Un cuplu este considerat infertil atunci când există eşecul de a procrea pe durata de cel puţin un an. Probleme de infertilitate pot să apară la ambele sexe. Din cauza vârstei mai înaintate a unuia sau a ambilor parteneri, cuplurile apelează la specialişti în infertilitate mult mai devreme simţind că timpul reprezintă o mare presiune. O problemă frecventă care afectează multe cupluri.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: office@liviadent.ro

(w100) Pro esteti Pentru telespectatorii care doresc informaţii din domeniul chirurgiei plastice şi estetice doctorii Dana şi Ştefan Jianu oferă răspunsuri  pe adresa:  office@proestetica.ro.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook.

(w100) Floraria T Traian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)

3:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri