loader
Foto

Putem preveni boala varicoasă?

Despre cauzele apariţiei, cât şi despre metodele de prevenţie ale acestei boli, a vorbit doctorul Toni Feodor, medic specialist în Chirurgia generală.

 

Cristina Timuș

UPDATE: Ediţia emisiunii din 28 noiembrie este disponibilă pe TVR+.

Cum apar varicele sau cum putem preveni această boală sunt întrebări pe care mulţi dintre dumneavoastră şi le pun. Noi venim cu un sprijin de informaţie prin emisiunea „Un doctor pentru dumneavoastră”.

Senzaţia de picioare „grele”, vene proeminente la nivelul gambelor, umflarea mai acută a picioarelor în perioada caldă, sunt semne destul de clare că suferi de varice. Sarcina şi perioada de timp prelungită în care stai în picioare sunt factori care agravează varicele, însă în 95 la sută din cazuri această boală se moşteneşte. Ce poţi face dacă vrei să scapi de ele? Soluţiile sunt destul de simple dacă mergi la medic de la primele semene.

Cum apar varicele?

Varicele sunt nişte dilataţii ale sistemului venos superficial de la nivelul membrelor inferioare, de culoare albăstruie, ce apar sub piele, în special pe faţa internă a piciorului şi cea posterioară a gambelor.

Din cauza faptului că sângele venos nu poate fi drenat corespunzător şi stagnează în aceste vene, cu timpul apar simptome ca: durere, senzaţie de greutate, umflarea gambelor şi chiar modificări ale pielii sub formă de roşeaţă, inflamaţie, mergând până la ulcerul varicos – rană care nu se vindecă niciodată, dacă nu se iau măsuri de tratament.

***

Emisiunea „Un doctor pentru dumneavoastră” se difuzează în fiecare săptămână, de luni până joi, la ora 18:00, pe Tvr Internaţional şi online, live şi înregistrat, pe TVR+.

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)

3:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri