loader

PREZENTATORI Logo

Ana Maria Ghiur

Prezintă emisiunea “Un doctor pentru dumneavoastră”. Născută la Bucureşti într-o familie de medici, tata chirurg şi mama anestezist, Ana Maria s-a îndrăgostit din copilărie de fascinanta lume a teatrului. Este absolventă a Facultăţii de Teatru, Universitatea Hyperion, clasa prof. Virgil Ogăşanu.

Angela Avram

Angela Avram lucrează pentru TVR din anul 1994. Este absolventă a Politehnicii din Bucureşti, în anul 1990 şi a Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Teologie, în anul 1995. Angela vorbeşte fluent italiana, engleza şi franceza. Angela prezintă emisiunea Avocatul Dumneavoastră pe TVR Internaţional.

Bogdan Stănescu

În 2022, Bogdan Stănescu a fost gazda emisiunii matinale „Cu capu-n zori” de la TVR 1. În prezent prezintă programul "Romania News Report" la TVR Internaţional. Este traducător şi redactor de film la Televiziunea Română din anul 1993 și profesor asociat la Catedrele de Engleză şi Italiană ale Universităţii din Bucureşti.

Corina Dobre

În prezent, este gazda emisiunii "A doua Românie" şi lucrează în TVR din 2003. Corina Dobre s-a născut pe 11 octombrie 1974, la Sfântu Gheorghe. Este licenţiată în Sociologie - Psihologie şi absolventă a mai multor cursuri de jurnalism şi comunicare. Şi-a început cariera la Radio România Actualităţi, iniţial în calitate de corespondent local, apoi corespondent al postului public de radio la Budapesta.

Cristina Leorenț

O zi de marţi, 1 august 2000. Eu studentă. Ea, însăşi Televiziunea Română. Cu o deschidere faţă de zona economică, greu de înţeles de cei apropiaţi, am început cea mai frumoasă şi importantă călătorie din viaţa mea, în calitate de reporter de televiziune. Ştiri bancare şi bursiere, aşa s-a numit primul program la care am lucrat, era difuzat la TVR 2.

Kyrie Mendél

Kyrie Mendél este un artist complex, actor, interpret şi producător muzical. Pasiunea sa pentru muzică a dat naştere unor proiecte deosebite, apreciate atât de public, cât şi de specialişti. A colaborat ca producător muzical cu UNATC, Teatrul de Operetă București, Teatrul Național Craiova, Teatrul de Creație și Experiment Reaktor Cluj, Teatrul Metropolis București.

Mihaela Crăciun

Mihaela Crăciun (n. 1970, Reuseni, Suceava) este realizator și producător la Televiziunea Română, licențiată în Istorie și Geografie, cu master în Istoria Ideilor și Mentalităților la Universitatea din București și specializări în „Istorie și film” şi „Producția știrilor TV”.

10:00 Exclusiv în România

*Cât se poate de… UNESCO

Hoinărind prin ținuturile Hunedoarei, dăm de UNESCO la tot pasul. Iarăși?!

Am mai trecut prin Geoparcul Țara Hațegului, cu dinozaurii lui pitici și toată fauna preistorică, am vizitat cetățile dacice... Ce altceva ar mai fi pe acolo atât de... UNESCO? Ei, bine, se pare că avem de-a face cu un județ cât se poate de UNESCO. Descoperim împreună un nou obiectiv propus pentru a-și ocupa locul pe lista prestigioasă: Limes Dacicus, frontiera de est a Imperiului Roman aflată în România de astăzi. Cu peste 1000 km lungime, ea reprezintă cel mai întins segment de acest fel aflat pe teritoriul vreunei țări. Ne vom opri la castrul Micia, de lângă Deva, împreună cu unul dintre inițiatorii proiectului, arheologul Ovidiu Țentea, călăuza noastră în timp, spre strălucirea de altădată a sitului. Și tot el ne va conduce la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, primul oraș întemeiat de romani pe teritoriul nou cuceritei provincii. Doar că pe drum, între cele două, nu putem rezista acordurilor care răzbat dintr-un pub al Devei și facem cunoștință cu talentații membri ai formației Steel Jazz, condusă de Mircea Goian. Iar mai aproape de Ulpia Traiana, aflați deja pe teritoriul Geoparcului UNESCO Țara Hațegului, aflăm că un asemenea statut implică multe tentații la care este supus turistul. De pildă, bucatele delicioase de la un punct gastronomic din Densuș, pe care nu le poți gusta decât dacă treci testul Unchiului Luci: acela de a deprinde graiul local. Sau, la câțiva kilometri mai sus, pe un deal din Clopotiva, ispita de a zbura cu parapanta. Dacă ai vânt prielnic. Dacă nu, poți măcar să iei lecții de la piloții a căror școală dă aripi multor entuziaști. În final, după ce vom fi parcurs străzile vechii capitale a Daciei romane, ne încheiem călătoria tot la Deva, reîntâlnindu-ne sus, în cetatea restaurată, cu Mircea Goian. Dar nu despre jazz sau blues va fi vorba, ci despre muzica veche cântată de el împreună cu ”Cimpoierii din

Trasilvania”. Vă așteptăm la concert!

Prezentator şi realizator Cristian Tabără

Producători: Marin Găbudean, Cristina Magearu

10:50 Smart Diaspora

 
Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Marți, 7 mai, de la ora 11:00, la TVR Internațional, am revăzut o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, ...

„Caligula

În 1944, piesa de teatru „Caligula" a fost publicată la Gallimard. Această „tragedie a inteligenței” în patru acte are premiera pe 26 septembrie ...

 

#tvri