loader
Foto

Galerie foto

Parisul românilor din Orașul Luminilor, joi la "Lumea şi noi"

Joi, 10 decembrie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional am privit Parisul prin lentila scriitorului Matei Vișniec, dar și prin ochii altor reprezentanţi ai comunităţii românilor din Orașul Luminilor.

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Matei Vișniec este considerat cel mai important dramaturg român contemporan. Piesele sale sunt traduse în peste 20 de limbi şi sunt jucate în peste 50 de ţări. La invitația scriitorului, o echipă TVR Iași, formată din jurnalista Andreea Știliuc și cameramanul Relu Tabără, a fost prezentă în luna iulie în Franța, pentru realizarea unor filme documentare despre Parisul văzut de Matei Vișniec și despre cea de-a 50-a ediție a secțiunii OFF a Festivalului de la Avignon.

(w882) Matei ViÅŸ

Pe 26 octombrie 2015, la Institutul Cultural Român din Paris a fost proiectat, în premieră absolută, filmul “Parisul lui Matei”. Scriitorul Matei Vișniec ne propune o călătorie prin Parisul traseelor sale profesionale și afective, un Paris în mișcare, dar în care avem timp să visăm, un Paris al marilor bulevarde, dar și al străzilor misterioase.

Pornim de la „Parisul lui Matei” şi aflăm cum este văzut acest oraş şi prin ochii altor reprezentanţi ai comunităţii românilor de acolo: Adrian Cioroianu (ambasador, delegat permanent al României pe lângă UNESCO), Doina Marian (coordonator de misiune, ICR Paris), Virgil Tănase (scriitor, regizor), Dan Culcer (critic literar, scriitor), Matei Cazacu (istoric, scriitor), Lena Adam (jurnalist), Cristina Hermeziu (jurnalist), Ioana Violet (artist plastic), Liliana Faraon (soprană).

(w882) Matei ViÅŸ

Realizator - Andreea Știliuc

Imagine - Relu Tabără

Montaj - Dragoș Brehnescu

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

21:00 Vineri seara in direct

*Best of 2

Moderator Kyrie Mendel

Producător Bogdan Stănescu

(redifuzare)

22:00 Gala umorului

Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Jurnalist Iulia Ioanitoaia

Producător Cosmin Dumitru

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri