loader
Foto

Osteoporoza şi sănătatea inimii, pe agenda "Un doctor pentru dvs."

Între 21 şi 24 septembrie, de la ora 19.00, la TVR Internaţional puteţi revedea patru dintre ediţiile sezonului trecut al emisiunii "Un doctor pentru dumneavoastră". Aflaţi detalii mai jos.

 

Luni, 21 septembrie

Irninis Miricioiu vă dă întâlnire la ora 19.00 cu dr.Olivera Lupescu, medic primar ortopedie şi traumatologie, şeful Clinicii de chirurgie ortopedică şi traumatologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca. Tema ediţiei:  osteoporoza, între mit şi adevăr.

Una din patru femei şi unul din cinci bărbaţi suferă de această “boală tăcută”. La fiecare trei secunde, în lume, se produce o fractură osteoporotică. În plus, aproximativ 200 de milioane de femei suferă de osteoporoză, dar numai o parte au fost diagnosticate şi tratate. România se află printre ţările cu risc moderat de fracturi osteoporotice.  Aflaţi mai multe informaţii luni, de la ora 19.00, la TVRi.

Ediția este redifuzare din data de 8 iunie şi este disponibilă online pe TVR+.

 

Marţi, 22 septembrie

Miruna Moraru stă de vorbă cu prof. univ. dr. Dragoş Vinereanu, medic primar medicină internă şi cardiologie, şeful Clinicii de Cardiologie a Spitalului de Urgenţă Universitar Bucureşti despre sănătatea inimii.

România se află pe locul al treilea în Europa în ceea ce priveşte prevalenţa bolilor cardiovasculare, care sunt cauza a peste 62% din totalul deceselor. Din multitudinea factorilor de risc prevalenţa cea mai mare o are hipertensiunea, urmată imediat de obezitate, sindromul metabolic, dislipidemie, diabet zaharat şi fumat. De ce? Tradiţiile şi obiceiurile românilor în ceea ce priveşte mâncarea, mai ales, sunt frumoase, dar multe sunt nesănătoase. Impactul lor asupra organismului l-am dezbătut în această  ediţie.

Ediţia este redifuzare din data de 2 iunie şi este disponibilă online pe TVR+

 

Miercuri, 23 septembrie

Ana Maria Ghiur o are invitată pe dr.Viorica Gabrian, medic primar dermato-venerolog, iar tema ediţiei este dermatita seboreică.

Stresul şi scăderea activităţii sistemului imunitar, completate de un exces de secreţie seboreică, grăsime, la nivelul pielii, mai ales în zonele feţei şi scalpului, sunt doar câţiva dintre factorii care duc la declanşarea dermatitei seboreice. Tratamentul presupune alegerea adecvată a produselor de îngrijire personală şi a dermatocosmeticele aflate pe piaţă.

Ediţia este redifuzare din data de 3 iunie şi este disponibilă online pe TVR+


Joi, 24 septembrie

Sorin Sîrbov află informaţii utile despre bolile glandelor salivare de la prof.univ.dr.Alexandru Bucur, medic primar chirurgie Oro–Maxilo-Facială, specialist în implantologie, şeful Secției Clinice Universitare de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, directorul Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr.Dan Theodorescu”.

Carcinomul adenoid chistic este o afecţiune care a glandelor salivare. Deşi apare rar, acest cancer al glandelor salivare afectează în special glandele salivare mici, care sunt răspândite în mucoasa cavităţii bucale şi poate atinge glandele salivare mari. Apare pe mucoasa palatului dur,la nivelul bolţii palatine. Mai multe informaţii despre această boală aflaţi joi, de la ora 19.00, la TVRi.

Ediția este redifuzare din data de 11 iunie şi disponibilă online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: office@liviadent.ro

(w100) Pro esteti Pentru telespectatorii care doresc informaţii din domeniul chirurgiei plastice şi estetice doctorii Dana şi Ştefan Jianu oferă răspunsuri  pe adresa:  office@proestetica.ro.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook.

(w100) Floraria T Traian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Claudiu Lucaci si Mihai Rădulescu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri