loader
Foto

Galerie foto

“Născuți în limba română”, un spectacol-eveniment, la TVR

Românii de peste Prut au putut urmări la TVR - Moldova, sâmbătă, spectacolul dedicat sărbătorii celor născuți în limba română. Acesta se va difuza şi pe TVR Internaţional sâmbătă, 6 decembrie, de la ora 18.00.

 

UPDATE: Spectacolul este disponibil online pe TVR+.

Evenimentul s-a născut din iubire, din respect pentru trecut, pentru valorile autentice. Spectacolul stă sub semnul mai multor evenimente pe care românii de pretutindeni le întâmpină an de an, cu preţuire: pe 30 noiembrie, creştin ortodocşii îl prăznuies pe Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, iar pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională sărbătorim 96 de ani de la Marea Unire din 1918. Şi nu în ultimul rând, marcăm 80 de ani de la naşterea poetului Grigore Vieru. Vom pătrunde în lumea muzicii şi a poeziei, acompaniaţi de versurile poetului, al cărui crez  i-a rămas încrustat în inimă până la moarte: „Dacă visul unora a fost să ajungă în Cosmos, eu viaţa întreagă am visat să trec Prutul”.

De Ziua Românilor de Pretutindeni şi Ziua Naţională a României, artiştii Dida Drăgan, Ana Cebotari, Nina Crulicovschi, Ninela Caranfil, Vasile Şeicaru, Eugen Doga, Vasile Iovu, Fuego, Cătălin Josan, Mihai Ciobanu, Anişoara Puică, Doina Sulac, Nicolae Botgros (foto) şi Orchestra „Lăutarii”, Aldea - Teodorovici Orchestra, Vali Boghian & Band, Formaţia Akord vă invită la sărbătoarea tuturor celor născuţi în limba română.


Prezentatori: Ana Maria Ghiur şi Grigore Gherman

Coproducătorii acestui eveniment sunt Guvernul României, Primăria Municipiului Bucureşti şi TVR Internațional.

Înregistrarea concertului se va difuza la TVR 1, luni, 1 decembrie, de la ora 13.00, iar la TVR Internațional concertul este programat sâmbătă, 6 decembrie, de la ora 18.00.

***

TVR este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

 

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Claudiu Lucaci si Mihai Rădulescu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri