loader
Foto

Galerie foto

“Misiunea franceză”, episodul 4 din docudrama “În spatele frontului”

TVR Internaţional prezintă, în premieră, “Misiunea franceză”, al patrulea episod din docudrama “În spatele frontului”, duminică, 18 noiembrie, la ora 19.00.

 

Decizia Franţei de a sprijini România atât logistic, cât şi material, va duce la o nouă etapă a războiului. Misiunea militară şi sanitară franceză, condusă de generalul Henri Mathias Berthelot, a ajutat România să se transforme din învinsă în învingătoare.

(w882)

„În spatele frontului”, un proiect TVR şi Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale - duminică, ora 19.00

Filmările acestui episod au fost realizate la Palatul Ghica din localitatea Căciulaţi, Palatul Regal din Bucureşti – Muzeul Naţional de Artă al României, Societatea Română de Radiodifuziune, Remiza Mogoşoaia.

“Un amănunt interesant legat de acest episod este faptul că pentru a reconstitui atmosfera specifică perioadei la care facem referire, toate filmările au fost realizate pe timp de noapte. Timp de trei săptămâni, amfitrionii, actorii, figuranţii şi toţi membrii echipei au suportat eroic condiţiile dificile de filmare, în spaţii nu întotdeauna prietenoase, precum subsolul Palatului Ghica. Sperăm ca rezultatul să fie apreciat de public”, declară Ruxandra Tuchel, scenarist şi regizor al proiectului “În spatele frontului”.

(w882)

Personaje memorabile, documente rare, reconstituiri de excepţie, în „Bucureştiul sub ocupaţie”, al patrulea episod din docudrama „În spatele frontului”.

(w882)

Amfitrioniii seriei, lect. univ. dr. Alin Matei, prodecan al Facultăţii de Istorie, Universitatea Bucureşti şi Mihai Constantin, jurnalist TVR, aduc în prim plan situaţii şi întâmplări mai puţin cunoscute, petrecute în timpul Primului Război Mondial.

Coordonator proiect Cristina Leorenţ

Scenariul şi regia Ruxandra Tuchel

Scenografia Viaceslav Vutcariov

Producător Ioana Mureşan

Director de imagine şi editor imagine Silviu Andrei

Coordonator filmări teren Diana Ilica

Regizor secund şi secretar de platou Mariana Ioniţă

Captare sunet: Valentin Bartolomeu, Cătălin Putinianu, Radu Paraschivescu

Coloana sonoră Matei Caramitru

22:00 Gala umorului

Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Jurnalist Iulia Ioanitoaia

Producător Cosmin Dumitru

23:15 Dragii nostri aflati despre noi

Filmul documentar este o proiecție casnica și socio-culturala a omului din Romania anilor 80, eliberata de contextul politic. E un mijloc de teleportare, o capsula a timpului prin care spectatorul este purtat intr-o perioada nu foarte indepartata, dar totuși atat de diferita fața de cea de azi, urmarind viața obișnuita, cotidiana, a romanilor de atunci. Cel mai mult ne dorim sa starnim interesul generațiilor care nu știu aproape nimic despre acea perioada, tineri care n-au mai mult de 25 de ani.

Realizator Ana Preda

Producator Diana Dumitru

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri