loader
Foto

Galerie foto

Mirella Hansen, prima româncă contabil de stat din Danemarca, la “Lumea și noi”

Luni, 17 martie, de la ora 20.30, ați cunoscut-o pe Mirella Hansen, prima româncă ce a reușit să obțină specializarea de Contabil de Stat Autorizat în Danemarca.

 

Gabriela Dumbravă
Lumea şi noi

Ediția emisiunii de luni 17 martie este disponibilă online pe TVR+

Mirella Hansen a părăsit România în urmă cu aproape 20 de ani la chemarea inimii. Departe de părinți și de prieteni, Mirela a început să-și construiască o nouă viață. Orașul natal, Sibiul, a fost înlocuit încet- încet de Copengaha.

Integrarea n-a fost ușoară, chiar și cu soțul danez alături. Limba a fost prima provocare, iar mai apoi construirea unei cariere profesionale. Mirella Hansen a urmat un master extrem de dificil unde este foarte greu să fii admis, și încă și mai greu să-l absolvi. Mirella a reușit. Potrivit colegilor danezi, Mirella era prima persoană de altă naționalitate admisă, în ultimii 10 ani, la acest master. Deși începuse să lucreze în domeniul de audit IT, Mirella a avut ambiția să obțină specializarea de Contabil de Stat Autorizat, mai exact Certified Public Accountant.

Specializarea nu are un echivalent direct în România pentru că în Danemarca este mult mai cuprinzătoare. Examenul este, însă, cel mai greu de trecut din toată Uniunea Europeană. Mirella Hansen a reușit, iar în prezent este Senior manager la PricewatherhouseCoopers.

Mirella Hansen este într-adevăr specială. Este prima româncă ce a reușit să aibă un statut profesional la care mulți dintre danezi doar visează. Este un om împlinit pentru că în afară de meserie, se poate lăuda cu o familie frumoasă. Chiar și departe de țară, Mirella s-a implicat activ împreună cu soțul ei în promovarea României si a valorilor țării noastre. Pentru a răsplati eforturile familiei Hansen, ministrul de externe al României i-a acordat, în 2012, un titlu onorific prilejuit de împlinirea a 150 de la Independența României.

Mirella Hansen şi-a ghidat viaţa după unul dintre motto-urile lui Nicolae Titulescu: „Soarta este scuza celor slabi şi opera celor puternici”.

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

23:15 Dragii nostri aflati despre noi

Filmul documentar este o proiecție casnica și socio-culturala a omului din Romania anilor 80, eliberata de contextul politic. E un mijloc de teleportare, o capsula a timpului prin care spectatorul este purtat intr-o perioada nu foarte indepartata, dar totuși atat de diferita fața de cea de azi, urmarind viața obișnuita, cotidiana, a romanilor de atunci. Cel mai mult ne dorim sa starnim interesul generațiilor care nu știu aproape nimic despre acea perioada, tineri care n-au mai mult de 25 de ani.

Realizator Ana Preda

Producator Diana Dumitru

0:35 Copiii spun (R)

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

(Reluare)
 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri