loader
Foto

Marian Voicu v-a prezentat "Cercetătorii români din America" la TVR Internaţional

Timp de opt săptămâni, Marian Voicu v-a adus în case, în fiecare seară de luni, în cadrul emisiunii "Lumea şi noi", poveştile cercetătorilor români din Statele Unite, oameni care scriu istorie în domeniile lor de activitate.

 

Marian Voicu
Lumea şi noi

Realizatorul Marian Voicu v-a propus să îi cunoaşteţi, într-o incursiune prin cele mai renumite laboratoare ale lumii, de pe ambele coaste ale Statelor Unite, pe acei români care fac parte din lumea academică americană.

Poveştile de succes ale cercetătorilor români apar în presa românească doar atunci când acestora le sunt recunoscute meritele în ţara adoptivă. Interviurile nu apar pe prima pagină, deşi rezultatele muncii lor pot schimba viaţa a milioane de oameni.

Intenţia realizatorului a fost să arate care: "este mobilul intelectual al acestor oameni excepţionali, care este frontiera pe care încearcă să o depăşească, cum se vede viitorul din aceste avanposturi ale ştiinţei.Am aflat în ce constă competitivitatea în cercetare, care sunt avantajele oferite de mediul academic american, cum văd România şi cum îşi planifica viitorul. Şi nu în ultimul rând, am încercat să creionăm o hartă a competenţelor româneşti din Statele Unite, o resursă pe care, să sperăm, România va şti să o folosească".

Filmările realizate în vara anului 2013 prezintă, pe parcursul a 8 episoade, 25 de cercetători români din cele mai prestigioase instituţii americane: Stanford, Harvard, Rockefeller University, UCLA, Mount Sinai School of Medicine, Brookhaven National Laboratory, Institutul Oceanografic Woods Hole, MIT, Massachusetts General Hospital, Stanford Research Institute International, etc.

Episodul 1

Episodul 2

Episodul 3

Episodul 4

Episodul 5

Episodul 6

Episodul 7

Episodul 8

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

21:00 Vineri seara in direct

*Best of 2

Moderator Kyrie Mendel

Producător Bogdan Stănescu

(redifuzare)

22:00 Gala umorului

Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Jurnalist Iulia Ioanitoaia

Producător Cosmin Dumitru

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri