loader
Foto

Galerie foto

Cercetători români în SUA, episodul 3: În lumea moleculelor

Al treilea episod al seriei realizate de Marian Voicu spune povestea a două românce pasionate de lumea moleculelor, specialiste în biologie celulară şi respectiv bio-inginerie moleculară.

 

Marian Voicu
Lumea şi noi

Episodul 3 poate fi urmărit AICI şi va fi redifuzat marţi, 19 august, de la ora 20.30 la TVR Internaţional.

Camelia Iancu

(w500) Camelia Ia

este profesoarã la Mount Sinai School of Medicine din New York - aflatã printre primele 10 universitãţi de gen din SUA. Camelia este specializată în hematologie, biologie celularã şi molecularã, director ştiinţific al Institutului Oncologic Tisch.

Roxana Georgescu

(w500) Roxana Geo

este cercetãtor ştiinţific la Rockefeller University, New York, acolo unde a lucrat şi George Emil Palade, care a fost distins cu premiul Nobel în 1974 pentru „descoperiri privind organizarea funcțională a celulei ce au avut un rol esențial în dezvoltarea biologiei celulare moderne”. Roxana este specializată în bio-inginerie molecularã şi studiul replicãrii ADN-ului.

Detalii despre serie şi celelalte episoade AICI

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

17:30 Românii universali (R)

*Avram Iancu
Omul apelor deschise
Cel mai rezistent inotator roman in ape deschise, Avram Marius Iancu din Petroșani, vrea permanent sa devina mai bun.
Avram Iancu se simte liber și ii plac provocarile. Se implinește un deceniu de cand a ales sa inoate. Numele sau il leaga de revoluționarul pașoptist și, pentru ca este bicentenarul Avram Iancu, 2024 este un an important pentru el. Mai ales ca a implinit in februarie 48 de ani, varsta la care acesta murea.
Avram Iancu a calatorit in 3 continente și a inotat in peste 16 țari oficial. Odata cu aceasta calatorie fizica a avut parte și de o calatorie spirituala care l-a indemnat și sa scrie.
Inoata, merge pe bicicleta, alearga, a participat la triatloane, joaca tenis de masa, a facut karate, a participat la triatlon și iși suprasolicita organismul pana la limita.

Realizator şi prezentator Cristian Tabără

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

(Reluare)

18:00 Care pe care

Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Regia Dan Manoliu

Format Marius Toder (Media Factory)

Producător Elena Stirbescu

 
Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Marți, 7 mai, de la ora 11:00, la TVR Internațional, revedem o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

 

#tvri