loader
Foto

Galerie foto

In Memoriam Mircea Albulescu: Spectacole difuzate pe canalele TVR

În acest final de săptămână, TVR 1, TVR 2, TVR 3 și TVR Internațional difuzează trei proiecte ale Casei de Producții cu Mircea Albulescu.

 

A încetat din viață un Actor... Pentru toată bucuria pe care ne-ați adus-o, pentru toate clipele de vis, pentru o viață dedicată artei, domnule Mircea Albulescu, vă mulțumim!

Ultima sa apariție TV a fost la TVR, în 27 martie, în emisiunea TEATRUL NOSTRU DE ACASĂ, realizator Dominic Dembinski, gazdă și partener de dialog - Cătălin Ștefănescu.

Cătălin Ștefănescu: Credeți că mai supraviețuiește tipul acesta de spectacol?

Mircea Albulescu: Domnilor, dați-ne voie să greșim. Și după aceea făceți-ne o critică muncitorească, alte douăsprezece spectacole de teatru ca să se vadă că am înțeles ceva. Deocamdată este atâta dolce far niente... liniște, liniște, liniște.

Rămas bun, Mircea Albulescu!

Casa de Producție TVR anunță programarea IN MEMORIAM Mircea Albulescu, după cum urmează:

Don Carlos: TVR 2, sâmbătă, 9 aprilie, ora 14:00

Zi că-ți place: TVR 3, sâmbată, 9 aprilie, ora 20:00

O poveste nespusă:

TVR 1, sâmbătă, 9 aprilie, Prima parte: ora 17:45 (cu reluare noaptea la 00:00); A doua parte: ora 18:45 (cu reluare noaptea la ora 01:00)

TVR Internațional, sâmbătă, 9 aprilie, Prima parte: ora 23:40; A doua parte: ora 00:30

 

***

„Zi că-ți place” de Valentin Nicolau - adaptare pentru ecran de Cornel Mihalache

„Acţiunea se petrece seara, târziu, în garsoniera unei femei singure. Acolo există un televizor şi un pat. Uneori, pe orice canal ai da, priveşti aceeaşi emisiune, oricum te-ai cuibări în pat, el rămâne gol.” Astfel îşi începe autorul Valentin Nicolau piesa de teatru (pentru scenă sau ecran) ZI CĂ-ŢI PLACE. Lucruri simple, relaţii simple. O cameră, o femeie, un pat şi un televizor. De 25 de ani suntem sub supravegherea unui televizor. Cine are telecomanda în mână devine împărat. Telecomanda devine sceptru...

Cu: Meda Victor, Mircea Albulescu, Radu Amzulescu, George Ivașcu, Marius Stănescu, Constantin Cojocaru

Sunet: Valentin Bartolomeu. Coloană sonoră: Răzvan Ionescu. Montaj: Robert Kallos.

Imagine: Dan Constantinescu Jr, Andrei Lupu

Decor şi regie: Cornel Mihalache

***

„O poveste nespusă” -  Mircea Albulescu

Producător Sânziana Milosoiu

Realizator Silviu Jicman

***

Don Carlos de Fr. Schiller

Versiune pentru Tv de Eugen Todoran dupa traducerile lui George Cosbuc și Al Philippide

Versiunea pentru televiziune a celebrului poem dramatic a fost realizată în viziunea artistică a regizorului Eugen Todoran, după traducerile a doi mari scriitori români – George Coșbuc și Alexandru Philippide.

„Trebuie să recurgem la dramaturgia fundamentală, care abordează ceea ce ţine de om, de sentimentele general umane, general valabile. Dramaturgia care conţine problematica, marile idei dintotdeauna ale lumii: idea de libertate, idea drepturilor individului…” – declara Eugen Todoran, într-un interviu acordat colegei noastre, Cleopatra Lorinţiu, înaintea premierei TVR a acestui spectacol (1995).

Distributia: Mircea Albulescu, Marius Stanescu, Adrian Pintea, Elvira Deatcu, Ion  Pavlescu, Irina Movila, Florin Zamfirescu, Victoria Dobre Timonu, Violeta Berbiuc, Ion Siminie, Alfred Dimitriu, Constantin Raschitor, Petre Moraru,

Productia Miron Murea, Asistenta tehnica Octavian Floroiu, Lumini Ion Hornea, Stefan Craciun, machiaj Ion Toma, Procesare sunet, Tatiana Stoenescu, Sunet Dan banu, Aurel Marinescu,Mihai Sireanu, Grafica Mihaela Orzea, Dana Schobel, Editor imagine  Constantin Marciuc, Daniel Nita, Mircea Ionescu, Robert VoiculescuI, lustratia muzicala Lidia Danciu, Regia de montaj Marga Nita, Costume Elena Botanescu, Decoruri  Teodora Dinulescu, Director imagine Cristian Nicolau.

Regia artistică Eugen Todoran.

Teatrul de televiziune este un proiect coordonat de CASA DE PRODUCŢIE TVR şi difuzat pe TVR 2 în fiecare seară de luni.

Producător coordonator: DEMETER András István

17:30 Românii universali (R)

*Mircea Tudor-inventatorul care a cucerit lumea

Mircea Tudor este romanul care a construit celebrul Roboscan, un scanner de securitate pentru camioane, care poate detecta arme, droguri sau alte materiale periculoase in cateva secunde. Impreuna cu o intreaga echipa de cercetare pe care a stiut sa o construiasca, sa o motiveze si sa o pastreze chiar si in anii de cumpana, Mircea Tudor a castigat marele premiu la Salonul de inventica de la Geneva in 2009 cu Roboscan. Dupa doar 4 ani a castigat din nou Marele premiu cu un scanner complet automatizat de avioane, fiind singurul inventator din lume care a fost premiat de doua ori la prestigiosul Salon. Tot el a pus bazele unui Centru de cercetare aplicativa, care este o veritabila scoala pentru tinerii cercetatori romani. Astazi, scannerele de camioane si de avioane inventate de o companie romaneasca ajuta la prevenirea traficului ilegal de persoane sau de obiecte periculoase in multe tari din lume. In aceasta editie a emisiunii Romani Universali veti afla povestea unui roman care si-a dedicat viata si banii, muncii de cercetare, ajungand sa creeze o tehnologie unica in lume, cu un imens impact in viata comunitatilor. Veti afla ce sacrificii a facut si cum a crezut intr-un proiect pe care multi inaintea lui l-au considerat utopic.

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

(Reluare)

17:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri