loader
Foto

Filmul orei 22.00, la TVR Moldova

La finalul săptămânii, începând cu ora 22.00, telespectatorii de peste Prut pot viziona trei filme clasice româneşti.

 

Vineri, 7 august, de la ora 22.00

  • Porţile albastre ale oraşului

Realizat în 1974 în regia lui Mircea Mureşan şi după scenariul lui Marin Preda, filmul îi are în distribuţie pe Romeo Pop, Costel Constantin, Dan Nuţu, Ion Caramitru, Dumitru Furdui, Amza Pellea Dramă.

(w882) Porţile a

În zilele de după întoarcerea armelor împotriva hitleriştilor, sublocotenentul Roşu revine de pe patul de spital la comanda bateriei sale de artilerie antiaeriană. Unitatea lui va lupta eroic pentru distrugerea avioanelor de luptă germane decolate de pe aeroportul Otopeni, iar sublocotenentul, văzut până atunci de oamenii lui ca un om aspru şi intransigent, îşi va câştiga respectul şi admiraţia acestora.

 

Sâmbătă, 8 august, de la ora 22.00

  • Maria şi marea

O producţie a anului 1988, în regia lui Mircea Mureşan şi bazată pe scenariul lui Radu Tudoran, filmul are o distribuţie de zile mari:Maia Morgenstern, Eusebiu Ştefănescu, Mircea Anca.

Producţia este ecranizarea romanului omonim de Radu Tudoran. Maia Morgenstern interpretează în acest film după un scenariu de Radu Tudoran, o Penelopă modernă care îşi împarte timpul între pupitrul de telegrafistă şi frumoasele amintiri din cea mai frumoasă vară a iubirii îndepărtate."-Ileana Peneş Dănălache-1989 (Cinema) „Maria, femeie voluntară şi răbdătoare, îşi aşteaptă, romantică visătoare a întinderilor marine, ”lupul de mare”.-Tudor Caranfil (”Dicţionar universal de filme”, 2008, Ed. Litera, pag. 557)

 

Duminică, 9 august, de la ora 22 : 00

  • Pentru că se iubesc

În regia lui Mihai Iacob şi cu participarea lui Geo Barton, a Florinei Cercel, a Ilincăi Tomoroveanu, şi a lui Fory Etterl, filmul a fost realizat în 1972.

Deși se iubesc, soţii Gabriela şi Dan Ionescu (el, inginer pe șantier, ea, pictoriță) sunt în pragul divorţului. Emil Negulescu, judecătorul cazului, văduv cu un copil, își reprimă sentimentele pentru pictoriță, renunțând la speranța de a-și întemeia un cămin şi înţelegând că tânărul cuplu trece doar printr-o criză temporară.

1:00 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă

*Best of

Invitat Octavian Belu

Emisiune de Eugenia Vodă

2:00 Antidot la uitare (R)

*Grigore Moisil

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)
 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri