loader
Foto

Filmele săptămânii 28 iulie – 4 august la TVR Internaţional

Continuăm spectacolul cinematografic românesc cu alte şase titluri de valoare, numai la TVR Internaţional, vineri, sâmbătă şi duminică.

 

Filmul românesc la TVRi

Săptămâna aceasta vă aducem în case două filme din anii ’60 regizate de Dinu Cocea (“Haiducii” şi “Răpirea fecioarelor”), alături de deja celebra producţie “Liceenii Rock’n’roll”. Mai jos găsiţi toate filmele româneşti programate în săptămâna 28 iulie – 4 august la TVR Internaţional.

 

  • Vineri 1 august
  • ora 21.00 Australia
  • ora 17.35 Coasta de Est (SUA), 14.35 Coasta de Vest (SUA)
  • ora 14.00 Europa

LICEENII ROCK’N’ ROLL, 1992

Regia: Nicolae Corjos
Cu: Tamara Buciuceanu, Ştefan Bănică Jr., Oana Sârbu

Comedie. Formaţia de muzică rock a liceenilor urmează să participe la un concurs. Succesul depinde de un cântec nou pe care membrii ei ar trebui să-l compună. Dar, pe lângă activitatea artistică , adolescenţii  au şi obligaţii şcolare, al căror gardian principal este neînduplecata Isoscel.

Semn de avertizare: AP

 

  • Vineri 1 august
  • ora 22:00 Europa
  • ora 21.00 Coasta de Est (SUA), 18.00 Coasta de Vest (SUA) - difuzare sâmbătă 2 august
  • ora 11.00 Australia - difuzare sâmbătă 2 august

ZODIA FECIOAREI, 1966

Regia: Manole Marcus
Cu: Ioana Bulcă, Ana Szeles, Cristea Avram, Mircea Başta

Dramă. Dita şi Dionis, interpreţii unui cuplu de îndrăgostiţi în piesa de teatru jucată în timpul unei sărbători tradiţionale a recoltei într-un sat din Dobrogea, se îndrăgostesc şi în realitate unul de celalalt, numai că în calea căsătoriei lor apare piedica legăturii adulterine pe care mama fetei a avut-o, cu ani în urmă, cu tatăl băiatului.

Semn de avertizare: 12

 

  • Sâmbătă 2 august
  • ora 21.00 Australia
  • ora 17.35 Coasta de Est (SUA), 14.35 Coasta de Vest (SUA)
  • ora 14.00 Europa

HAIDUCII, 1966

Regia: Dinu Cocea
Cu: Ion Besoiu, Marga Barbu, Amza Pellea

Aventuri, istoric – primul film din seria "Haiducilor". În Muntenia secolului XVIII, în plină epocă fanariotă, Amza, căpitanul unei cete de haiduci, este trădat de fratele său de cruce, Sârbu, şi ajunge la ocnă. Ros de ambiții și însetat de avere, Sârbu intră în slujba domnitorului fanariot și devine căpitan de arnăuți. El se însoară cu fiica vel-vistiernicului Dudescu, pe care îl acuză apoi de trădare pentru a-i lua averea. Dar Amza, evadat de la ocnă, a jurat să se răzbune pe cel care l-a vândut.

Semn de avertizare: AP

 

  • Sâmbătă 2 august
  • ora 22:00 Europa
  • ora 21.00 Coasta de Est (SUA), 18.00 Coasta de Vest (SUA) - difuzare duminică 3 august
  • ora 11.00 Australia - difuzare duminică 3 august

NĂPASTA, 1985

Regia: Alexa Visarion
Cu: Dorina Lazăr, Dorel Vişan, Florin Zamfirescu

Dramă, ecranizarea piesei omonime a lui I.L. Caragiale.

“Regizorul Alexa Visarion – cu ‘calmul olimpian’ al artistului stăpîn pe rosturile şi menirea sa în societate – a aprofundat lectura textului pînă la descoperirea şi fixarea în conştiinţe a tulburătoarelor semnificaţii tragice pe care drama lui Ion Luca Caragiale le conţine, le presupune sau le ascunde. Năpasta este un film despre cauzele ratate în numele unui ideal, despre vinovăţia ispăşită prin nedreptate, despre şansele pierdute sau cîştigate ale eliberării, ale purificării unor suflete traumatizate de un climat ambiguu.” (Călin Căliman, Istoria filmului românesc 1897-2000)

Semn de avertizare: 12

 

  • Duminică 3 august
  • ora 21.00 Australia
  • ora 17.35 Coasta de Est (SUA), 14.35 Coasta de Vest (SUA)
  • ora 14.00 Europa

RĂPIREA FECIOARELOR, 1968

Regia: Dinu Cocea
Cu: Emanoil Petruţ, Marga Barbu, Toma Caragiu

Aventuri, al doilea film din seria Haiducilor. Printr-o înțelegere tacită cu doamna Haricleea, care dorește să-și îndepărteze soțul de la tron, bandele lui Pazvanoglu, pașa de Vidin, atacă fără milă satele, răpind fete. Haricleea își trimite fiul la adăpost, la o mănăstire, dar haiducii lui Amza îl răpesc, pentru a-l da în schimbul încetării jafurilor. În timp ce haiducii urmăresc un boier, care vrea să fugă din țară cu averea, Pazvanoglu atacă din nou. La rândul lor, haiducii, ajutați de Anita, pătrund în palatul pașei și eliberează fetele.

Semn de avertizare: AP

 

  • Duminică 3 august
  • ora 21:50 Europa
  • ora 21.00 Coasta de Est (SUA), 18.00 Coasta de Vest (SUA) - difuzare vineri 1 august
  • ora 11.00 Australia - difuzare vineri 1 august

OMUL ZILEI, 1997

Regia: Dan Piţa
Cu: Alina Chivulescu, Ştefan Iordache, George Mihăiţă, Victor Rebengiuc

Dramă. Andrei, un prosper om de afaceri şi, totodată, şef de partid politic şi parlamentar, provoacă un accident de maşină, soldat cu un mort şi cu un rănit. Victimele sunt doi dansatori, foşti colegi ai tinerei şi frumoasei iubite a eroului principal. Pe măsură ce ancheta înaintează, apare tot mai evidentă intenţia unor rivali politici de a-l compromite pe Andrei.

Semn de avertizare: 15

***

Filmele pot fi urmărite și în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

5:00 Exclusiv în România

*Brasov Fagaras 2024

In acest episod pornim spre Brasov, polul turismului din Romania, de unde vrem sa exploram intreaga zona. Mai intai vom merge sa cunoastem o fosta jurnalista care acum face paine artizanala cu maia, iar apoi cresteaza painile cu desene care contin motive traditionale ori inspirate din natura. Ce iese din mana Anei Negru, din Bod, este nu doar foarte bun, gustos si sanataos, dar sunt si adevarate opera de arta. Si pentru ca dansatoarele din Crihalma sunt vestite in toate tara am fost sa vedem Dansul Fecioreasca Fetelor. Un dans pe cat de frumos, pe atat de spectaculos care asteapta aprobarea sa intre in patrimoniul imaterial UNESCO. Tot in Brasov a fost inaugurat recent si Muzeul Sportului si Turismului Montan unde se pot vedea exponate care învie istoria multor sporturi care iși țes poveștile împletite cu cele ale marilor sportivi. Schiuri de acum 150 de ani stau alături de primele perechi de patine pentru gheata, multe trofee si filme de arhiva din perioada interbelica, cu demonstratii sportive, sau de la mari evenimente care au marcat istoria sportului romanesc.

Nu ne-am grabit sa plecam din aceasta frumoasa zona pentru ca am aflat ca aici se afla Centrul Georgrafic al Romaniei. Pana in 2007 nimeni din comunitatea stintifica nu a fost preocupat de acest lucru. Profesorul universitar Alexandru Boroiu a reusit, dupa ani de munca si studiu, sa determine cu exactitate unde se afla centrul tarii. Acest loc nu se afla la Dealul Frumos, asa cum se credea, ci in alt loc care a surprins pe toata lumea.

Prezentator şi realizator Cristian Tabără

Producători: Marin Găbudean, Cristina Magearu

5:50 Investiţi în România! (R)

* Internaţionalizarea firmelor româneşti

Invitati: Maria Grapini-membru al Parlamentului European, Lucian Rotar-investitor, antreprenor în serie Franţa şi România, Ambasador Repatriot în Franţa, Radu Hanga-preşedinte Bursa de Valori Bucureşti, Cosmin Mălureanu-investitor, antreprenor companie de e-learning, Cristian Tudor-investitor, antreprenor companie agricultură

Moderator Cristina Leorenţ

Grafică Laurenţiu Năstase

Documentarist & Poster Maker Giorgiana Şuşurincă

Jurnalişti tv: Ana Maria Ghiur, Roxana Segneanu şi Răzvan Onesa

Realizator Cristina Leorenţ

Producător Raluca Amzăr

(Reluare)
 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri