loader
Foto

Galerie foto

Filmele săptămânii 21-27 septembrie, la TVR Moldova

TVR Moldova vă recomandă trei filme românești regizate de Andrei Blaier: "Diminețile unui băiat cuminte", "Vacanța cea mare" și "Ilustrate cu flori de câmp".

 

Vineri, 25 septembrie, de la ora 22:00, este programat filmul "Diminețile unui băiat cuminte" (România, 1967), regizat de Andrei Blaier, după scenariul lui Constantin Stoiciu. Dan Nuţu, Irina Petrescu, Ştefan Ciubotăraşu, Sebastian Papaiani, Ion Caramitru, George Constantin, Octavian Cotescu joacă în rolurile principale în această dramă.

Vive, absolvent de liceu care a picat examenul de admitere la facultate, încearcă să-şi descopere propria personalitate şi drumul în viaţă. Desprinzându-se de părinţii pe care simte că i-a dezamăgit, tânărul se angajează pe un şantier, unde relaţiile cu colegii şi sentimentul propriei utilităţi îi vor influenţa maturizarea.

“Mobilurile care animă existenţa tânărului Vive, respins la facultate, sunt mai complexe decât ale celor din jurul său. Drumul către găsirea propriei personalităţi, nu fără întoarceri şi ezitări, va trece prin încercările aspre ale şantierului de construcţie.” Tudor Caranfil (Dicţionar universal de filme”, 2008)

Sâmbătă, 26 septembrie, la ora 22, TVR Moldova transmite pelicula "Vacanța cea mare" (România, 1989). Regia și scenariul sunt semnate de Andrei Blaier. Din distribuție fac parte: Marcel Iureş, Tamara Creţulescu, Victor Odilo Cimbru, Valentin Mihali, Dorina Lazăr, Virgil Andriescu. Radu Neagu, inginer-constructor de hidrocentrale, porneşte în căutarea părintelui său, după ani de zile în care nu a luat legătura el. Se întoarce în locurile în care a copilărit, acum un cartier nou, numai blocuri. Şi totuşi, în mod miraculos, căsuţa lor încă mai era în picioare, înconjurată de clădirile cu etaj.

Duminică, de la ora 22:00, începe un alt film regizat de Andrei Blaier: "Ilustrate cu flori de câmp". (România, 1975). Laura se află într-o situaţie disperată: se iubeşte cu un bărbat însurat cu care a rămas însărcinată şi care îi promite zadarnic că va divorţa. Pentru a scăpa de copil nu există decât o soluţie: avortul provocat. O cunoştinţă din provincie îi recomandă o moaşă care face asemenea servicii. Operaţia urmează să aibă loc chiar în casa acesteia, unde Laura o cunoaşte pe Irina, fiica moaşei, o fată cam de aceeaşi vârstă cu ea care încearcă să o convingă să renunţe. Tentativa de avort are consecinţe tragice, pentru toţi cei implicaţi. În rolurile principale: Draga Olteanu Matei, Eliza Petrăchescu, Carmen Galin, Elena Albu, Dan Nuţu, Gheorghe Dinică.

 

 

6:00 A doua Românie (R)

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

În Săptămâna Patimilor, la „Investiţi în România!”, am ales o temă deosebită: Turismul religios, pelerinaj pentru suflet. Emisiunea se difuzează ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, am celebrat Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor | VIDEO

Ediţiile speciale au putut fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur ...

 

#tvri