loader
Foto

„Dunărea care unește”(II): Facultatea Transfrontalieră | VIDEO

Pe 12 decembrie, de la ora 14:30, a fost difuzat pe TVR Internațional al doilea episod din noua serie de reportaje „La un pas de România”.

 

La un pas de România

În cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați există Facultatea Transfrontalieră, singura instituție de acest gen din mediul universitar românesc. Demersurile pentru înființarea ei au început încă de acum 21 de ani, iar azi a ajuns să aibă aproape 2000 de studenți la diferite specializări.

(w882)

Cei mai mulți dintre acești studenți sunt din Republica Moldova, deoarece există parteneriate încheiate între Ministrele Educației din cele două țări.

(w882)

Din păcate nu există niciun parteneriat de acest fel cu Ministrul Educației din Ucraina. Cu toate acestea, tinerii din Regiunea Odesa care vor să studieze la Universitatea din Galați o pot face înscriindu-se pe locurile rezervate Românilor de Pretutindeni sau se pot înscrie la Universități din Republica Moldova care sunt partenere ale Facultății Transfrontaliere din Galați.

(w882)

(w882)

Din martie 2020, „școala” s-a mutat în mediul virtual. Evident că problemele au început să apară, dar au fost rezolvate, demonstrând că bunele intenții te ajută să găsești soluții și în situațiile complicate.

Așa că profesorii și studenții de la Facultatea Transfrontalieră au găsit oportunități și nu probleme de nerezolvat în cadrul impus de restricțiile pandemia de coronavirus.

***

Aici puteți accesa episodul I din noua serie: Cu bacul între Isaccea și Orlovca

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tvrplus.ro.

Echipa tv : imagine – Rudolf Szilagyi, sunet – Marius Stanciu, montaj – Nicoleta Georgescu, ilustrație muzicală – Cătălin Grigore, maestru de sunet – Nicușor Ganciu, lectura – Constantin Lupescu

***

Realizator: Aura Dobre

 

 

 

 

11:30 Prezenţe româneşti

*Mirabela Rusu şi Gabriel Blaj, SUA

Marian Voicu vă invită să îi cunoaşteţi pe Mirabela Rusu-lector la Universitatea Stanford şi pe Gabriel Blaj-cercetător la Universitatea Stanford, Acceleratorul Naţional SLAC. Realizator şi producător Marian Voicu

(redifuzare)

12:00 Articolul VII (R)

* Diaspora în Cercetarea Ştiinţifică şi Învăţământul Superior din România

Invitat: Adrian Curaj, director general, Unitatea Executiva pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI).

Moderator si realizator Mihaela Crăciun

Redactori: Lilia Anghel şi Marian Nicola

Producători: Iulia Popescu si Mihaela Iamandei

(Reluare)
 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" v-a invitat să urmăriţi miercuri, 8 mai, la TVR Internațioanl, de la ora 11:00, o ediţie în care am ...

„Fraţii Jderi”, în topul celor mai vizionate filme românești

TVR Internațional programează sâmbătă, 11 mai, de la ora 23:30, „Frații Jderi” (România, 1974), după romanul omonim al lui Mihail Sadoveanu. ...

 

#tvri