loader
Foto

Galerie foto

Doina Moss, un arhitect român în City, marţi la “Lumea şi Noi”

Marţi, 7 iunie, de la ora 21.00, la TVR Internaţional puteţi revedea povestea Doinei Moss, membru important al exilului romanesc din Marea Britanie.

 

Lumea şi noi

Ediția s-a difuzat în premieră pe 20 aprilie şi este disponibilă online pe TVR+.

Doina Moss este arhitectă şi liber profesionistă din 1991, iar acum este SeniorArchitect, Project Architect al biroului Mellersh&Harding Building Consultancy.

S-a născut la Galaţi, a studiat la Institutul Ion Mincu (1982-1987), a părăsit România în 1987 şi s-a stabilit ca refugiat politic în Londra. Şi-a terminat studiile cu “brio”, iar în 1991 a fost aleasă membră a “Royal Institute of British Architects” cu drepturi depline. A lucrat la proiecte importante, atât în Regatul Unit, cât şi pe plan internaţional. Face investigaţie de teren, concepe proiectul, ţine legătura cu clientul, elaborează desene, ca, mai târziu, să se bucure de “lucrul bine făcut”.

(w882) Doina Moss

Doina este un arhitect foarte bun, e excelent pregătită tehnic, cum se spune “ştie meserie”: are o concepţie în arhitectură, întocmeşte proiecte îndrăzneţe, vede bine detaliile, are abilităţi în urmărirea de şantier a execuţiei proiectului  până la finalizarea lui. Dar este şi un bun “manager”: ştie legislaţie şi, mai ales, ştie să-şi administreze cu succes afacerea, adică proiectul în relaţie cu societatea.

(w882) Doina Moss

Pasionată de meserie, talentată, a avut succes încă din facultate, când, în 1986, studentă fiind, a  lucrat la proiectul Teatrului Naţional din Tokyo.

Strâns legată de România, se ocupă de proiecte comune de arhitectură, dar este şi direct implicată în promovarea tinerilor muzicieni, prin „George Enescu Music Society” Londra.

(w882) Doina Moss

Un reportaj de Irina Ifrimache şi Sorin Chivulescu

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Claudiu Lucaci si Mihai Rădulescu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri