loader
Foto

Imunitate și alimentație, la "Un doctor pentru dumneavoastră"

În fiecare zi, în perioada 20-23 septembrie, de la ora 19:00, pe TVR Internațional v-a invitat să revedeți emisiunea interactivă de sănătate dedicată românilor care trăiesc în afara granițelor.

 

Albertina Ionescu

Luni 20 septembrie

*Utilitatea testelor genetice

Invitată din Spania: dr. Raluca Oancea Ionescu,  medic specialist, Secţia de Genetică Clinică, Serviciu de Analize Clinice, Spitalul Clinic San Carlos, Madrid, membru al Societăţii Europene de Genetică Umană, membru al Asociaţiei Spaniole de Genetică Umană și coordonatoarea Comisiei Didactice şi de Popularizare Științifică a acestei asociații.

(w882) 123


O ediție în care ne informăm despre utilitatea testelor genetice actuale în practica medicală şi aflăm dacă există factori genetici de risc în Covid-19.

Marți, 21 septembrie

*Microbiomul intestinal şi pandemia

Invitat: prof. dr. Mircea Diculescu, Şef Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie, Institutul Clinic Fundeni

(w882) diculescu

În intestinul nostru sunt miliarde de bacterii care formează microbiomul. Toate lucrează pentru a ne menține sănătoși, echilibrează răspunsul imunitar împotriva agenților patogeni și sunt esențiale inclusiv pentru combaterea virusului care provoacă boala COVID-19. Un microbiom sănătos construiește un sistem imunitar puternic care ar putea ajuta la înfrângerea SARS-CoV-2. Microbiomul intestinal se poate îmbunătăți cu o dietă adecvată pentru a evoca un răspuns imun puternic pentru toți agenții patogeni.

*Efectele pandemiei asupra calităţii vieţii

Invitat: din Suedia, dr. Alexandru Chiţu, psiholog, Şef Secţia Terapie Intensivă Psihiatrică şi Psihoze, Clinica de Psihiatrie a Spitalului Regional Hudiksvall, doctor în medicină

(w882) chitu

Cum a influențat pandemia calitatea vieții, care sunt efectele lipsei de socializare resimțite de oameni, cum a condus lipsa activităților la dependențe și mâncat excesiv sunt câteva dintre direcțiile de discuție la care vom primi recomandări în această ediție.

Miercuri, 22 septembrie

*Imunitate și alimentație

Invitat: dr. Mihaela Bilic, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, specializare în psihonutriție

(w882) bilic

Suntem bombardați de o multitudine de factori de stres cu efect negativ asupra sănătății. Ne refugiem în consum necontrolat de hrană, de multe ori dulciuri, ceea ce poate duce la apariția afecțiunilor și a kilogramelor în plus. Recomandări utile după excesul alimentar și modalități de a ne întări imunitatea prin alimentație.

(w882) aliment

Joi, 23 septembrie

*Pielea, oglinda sănătăţii

Invitați: dr. Dorin Munteanu, medic primar dermatologie–alergologie, #DermaVital

(w882) 67tyt

Pielea, oglinda sănătăţii, ne protejează de bacterii, virusuri, reglează temperatura corpului și poate fi afectată de o infecție virală, cum ar fi verucile, varicela, herpesul, zona zoster... Cu experiența celor peste 40 de ani de activitate în Germania și România, invitatul nostru răspunde întrebărilor despre alergii și alte afecțiuni virale ale pielii, de la prevenție până la tratament.

*Influența psihicului asupra sănătății

psiholog Florica Munteanu, specialist în medicină integrativă, #DermaVital

(w882) asf

Este extrem de important să înțelegem cum influențează psihicul sănătatea și cât de important este să reușim prin echilibru să obținem o stare de bine. Analizăm de ce tot mai multe boli se cronicizează în loc să se vindece și informăm despre beneficiile medicinei energo-informaționale.

Moderator Albertina Ionescu

Producător tv: Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.:Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) DermavitalPentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04, (+4)0731.871.968.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

23:15 PHOENIX. HAR/JAR

1:05 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă

*Best of

Invitată Doina Cosman

Emisiune de Eugenia Vodă

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri