loader
Foto

Despre Reuniunea Comitetului de Asociere RM - UE, la „Punctul pe Azi”

Marţi, 17 mai, de la ora 21.00, la TVR MOLDOVA şi miercuri, 18 mai, de la ora 9.00, la TVRi, Vasile Munteanu discută despre politica internă a Republicii Moldova cu invitaţii săi: preşedintele PLR Ion Hadârcă şi Mihai Cernencu, analist politic.

 

Vasile Munteanu
Punctul pe AZi

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Vasile Munteanu şi invitaţii săi aduc în prim-plan actualitatea din zona politică a Chişinăului.

Delegaţia Parlamentului European din cadrul Comitetului Parlamentar de Asociere UE-Moldova efectuează, în perioada 17-19 mai, o vizită la Chişinău pentru a discuta despre stadiul implementării acordului de asociere.

Delegaţia este formată din eurodeputaţii: Andi Cristea (şeful delegaţiei PE), Michal Boni (EPP, Polonia), Petras Auštrevičius (ALDE, Lituania), Norica Nicolai (ALDE, România). Delegaţia României participă la întrevederi cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, dar şi cu vicepremierul Andrei Galbur.

În cadrul întâlnirilor cu reprezentanţii statului moldovean, vor fi abordate teme legate de libertatea presei şi de stadiul reformelor din justiţie, dar şi aspecte economico-financiare.

„Această întâlnire, prima care are loc în Chişinău de la semnarea acordului de asociere dintre Uniunea Europeană şi Moldova, reprezintă un moment important pentru consolidarea suplimentară a legăturilor interparlamentare.

Cred cu tărie că dialogul nostru, care beneficiază de un mandat puternic, prevăzut chiar în acordul de asociere, este un instrument crucial pentru asigurarea implementării reformelor, necesare în mod urgent pentru a răspunde aşteptărilor cetăţenilor”. (şeful delegaţiei PE, europarlamentarul român Andi Cristea)

La Chișinău s-a desfăşurat pe 19 octombrie 2015 prima reuniune a Comitetului de Asociere RM-UE, la care a fost evaluat procesul de implementare a Acordului de Asociere pe parcursul unui an de zile.

Relațiile dintre Parlamentul European şi Parlamentul Republicii Moldova se desfăşoară în cadrul Acordului de Asociere UE-Moldova, care a fost semnat la 27 iunie 2014 şi a intrat în vigoare cu titlu provizoriu la 1 septembrie 2014. Acordul de Asociere stabileşte crearea unui Comitet Parlamentar de Asociere, care substituie Comitetul de Cooperare Parlamentară UE – Republica Moldova.

**

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+


18:00 Telejurnal Moldova

Prezentator Vadim Cheptanaru

Producători: Irina Bejenaru, Anastasia Ciuleacu

Translator mimico gestual

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

*Sport (montaj TVRi)

18:50 Omul anului

*Reportaje-portret.

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolaie Cozma

 
„Fraţii Jderi”, în topul celor mai vizionate filme românești

TVR Internațional programează sâmbătă, 11 mai, de la ora 23:30, „Frații Jderi” (România, 1974), după romanul omonim al lui Mihail Sadoveanu. ...

Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Marți, 7 mai, de la ora 11:00, la TVR Internațional, am revăzut o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, ...

 

#tvri