loader
Foto

Despre crizele biliare şi dependenţele secolului XXI, la “Un doctor pentru dvs.”

În prima săptămână din decembrie, la “Un doctor pentru dumneavoastră” vorbim despre afecţiunile reumatice din timpul iernii, sărbătorile şi crizele biliare şi dependenţele acestui secol. Marţi, miercuri şi joi la ora 19.00.

 

Săptămâna aceasta, “Un doctor pentru dumneavoastră” are doar trei ediţii pentru că luni, 1 decembrie, nu se difuzează emisiunea, ci sunt programe speciale dedicate Zilei Naţionale a României.

Iată subiectele şi invitaţii de marţi, miercuri şi joi.

Marţi, 2 decembrie

Miruna Moraru discută despre dependenţele secolului XXI cu medicul primar psihiatru dr. Cristina Hudiţă, de la Centrul de Evaluare şi Tratament al Toxicodependenţelor pentru Tineri „SF. STELIAN”.

(w882) Miruna Mor

Evoluţia tehnologiei şi accesul rapid la diverse produse şi servicii au dus la noi forme de dependenţă, specifice secolului XXI, care afectează un număr din ce în ce mai mare de oameni. Despre principalele adicții aflaţi de la Dr. Cristina Hudiță, marţi, la TVR Internaţional.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 3 decembrie

Ana Maria Ghiur vă aduce soluţii pentru tratarea afecţiunilor reumatice pe timpul iernii de la dr. Daniela Opriş, medic primar reumatolog.

(w882) Ana Maria

Printre cele mai frecvente boli declanşate şi agravate de expunerea la frig sau umiditate, sunt cele reumatice, care includ peste 100 de afecţiuni. Bolile reumatice afectează aproximativ 80% din populaţie, iar incidenţa acestora creşte odată cu vârsta, fiind adesea răspândite la persoanele trecute de 70 de ani. Chiar dacă nu pot fi vindecate, bolile reumatice pot fi ţinute sub control. Mai multe informaţii aflaţi, miercuri, de la dr. Daniela Opriș, medic primar reumatolog.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 4 decembrie

Sorin Sîrbov stă de vorbă, joi, cu dr. Nicoleta Băjenaru, medic specialist chirurgie generală, competenţă în endoscopie digestivă despre sărbători şi crizele biliare.

(w882) Sorin Sîr

Perioada sărbătorilor de iarnă este şi perioada exceselor alimentare care, de multe ori, declanşează sau amplifică manifestările unor afecţiuni preexistente. Mesele copioase, bogate în grăsimi, alături de consumul ridicat de alcool şi de fumat pot ruina vacanţe şi pot îndrepta multe persoane către camerele de gardă. Una dintre afecţiunile specifice sărbătorilor, declanşată de abuzul alimentar, este cu siguranţă colica biliară.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

**

Din 13 octombrie a început un nou sezon al emisiunii “Un doctor pentru dumneavoastră”, cu Cristina Timuş în rol de producător. Ce schimbări aduce noul sezon, aflaţi AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

23:15 Dragii nostri aflati despre noi

Filmul documentar este o proiecție casnica și socio-culturala a omului din Romania anilor 80, eliberata de contextul politic. E un mijloc de teleportare, o capsula a timpului prin care spectatorul este purtat intr-o perioada nu foarte indepartata, dar totuși atat de diferita fața de cea de azi, urmarind viața obișnuita, cotidiana, a romanilor de atunci. Cel mai mult ne dorim sa starnim interesul generațiilor care nu știu aproape nimic despre acea perioada, tineri care n-au mai mult de 25 de ani.

Realizator Ana Preda

Producator Diana Dumitru

0:35 Copiii spun (R)

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

(Reluare)
 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri