loader
Foto

Despre apropierea Republicii Moldova de NATO, marţi la “Orizont European”

Marţi, 24 martie, de la ora 21.00, la TVR Moldova şi în reluare miercuri, de la ora 10.00, la TVR Internaţional, Miruna Munteanu a discutat cu invitaţii săi despre necesitatea apropierii de NATO în Republica Moldova.

 

Miruna Munteanu
Orizont European

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În ediţia de marţi a emisiunii “Orizont European” se dezbat două teme de actualitate moldovenească: relaţiile Republicii Moldova cu NATO şi dezgheţul în relaţia dintre Chişinău şi Tiraspol.

Despre interesul Republicii Moldova de a deschide un Oficiu al NATO la Chişinău care ar facilita dialogul politic şi cooperarea dintre Republica Moldova şi Alianţa Nord-Atlantică, dar şi despre apropierea de NATO în contextul conflictului din Ucraina se discută în ediţia de marţi a emisiunii.

Nicolae Timofti susţine că singura şansă pentru Republica Moldova de a ieşi din zona de pericol a conflictului ucrainean şi de a se apăra în faţa planului revizionist al Kremlinului în fostele sfere de influenţă ale URSS este colaborarea cu NATO.

Mai mult,  secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va face o vizită de lucru la Chişinău la invitaţia prim-ministrului Chiril Gaburici. Jens Stoltenberg a calificat Moldova drept un “partener valoros”, menţionând că toţi membrii Alianţei Nord -Atlantice susţin independenţa şi integritatea teritorială a Republicii Moldova şi respectă neutralitatea sa constituţională.

Care sunt progresele înregistrate de Republica Moldova în punerea în aplicare a Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului Republica Moldova-NATO şi  posibilităţile de oferire a asistenţei în reformarea sectorului de securitate, apărare şi modernizarea Armatei Naţionale?

La aceste întrebări răspund invitaţii ediţiei: Ileana Racheru, cercetător, Institutul Diplomatic Român, Corneliu Ciurea, expert politic la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale "Viitorul" din Chişinău şi Gabriel Klimowicz, jurnalist.

Moderator: Miruna Munteanu

Producător: Aura Iosif

**

TVR Moldova este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

7:30 Vivi Art

Vivi Art este o emisiune de divertisment, cu impact educativ, destinată atât copiilor, cât și părinților. Gazda proiectului este Vivien Rusu, o fetiţă talentată, curioasă din fire, care îşi propune să îi descopere pe copiii talentati din Republica Moldova. Domeniile explorate sunt diverse: gastronomie, teatru, muzică, sport, dans, astronomie, hipism, călătorie, vlogging, etc. Emisiunea, filmată în manieră home video, este interesantă, veselă şi educativă.

Moderator Vivien Rusu

Producător Natalia Catan

8:00 Weekend matinal

* Matinal (I)

Prezintă Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Producători: Raluca Neagu şi Horaţiu Rusu

Transmisiune directa

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri