loader
Foto

Despre acordul de asociere la Uniunea Europeană, vineri la TVR MOLDOVA

Vineri, 1 iulie, de la ora 21.00, Vasile Munteanu şi invitatul său discută, într-o ediţie specială, la TVR MOLDOVA, despre Acordul de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană care intră în vigoare astăzi.

 

Vasile Munteanu

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

La Chișinău, evenimentul a fost marcat printr-o ședință comună a Guvernului și Parlamentului. Doar că, intrarea în vigoare a acestui document a găsit autoritățile moldovene cu temele nefăcute.

Republica Moldova nu a eliminat toate restanțele la reformele prevăzute în acord. Acesta, dar și alte subiecte din actualitatea social-politică de la Chișinău le vom discuta cu președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

 

4:00 Iancu Jianu Haiducul

Film * România, 1981

Regia Dinu Cocea

Cu: Adrian Pintea, Cornel Coman, Emanoil Petruţ, Stela Furcovici

Aventuri. Ţara Românească, începutul secolului al XIX-lea. Iancu Jianu se alătură haiducului Mereanu şi începe lupta pentru răsturnarea regimului fanariot. După ce scapă de spânzurătoare, datorită Tincuţei, care-l ia de soţ, şi este iertat după obiceiul pământului, Iancu încearcă să se reîntoarcă în lumea boierească. Cum însă nu mai poate duce acest fel de viaţă, el se alătură cetei mari a lui Tudor.

Redactor Marian Nicola

Drepturi online: simulcast cu emisia TV, exclusiv pe site-ul tvrplus.ro

5:35 Românii universali (R)

*Mircea Tudor-inventatorul care a cucerit lumea

Mircea Tudor este romanul care a construit celebrul Roboscan, un scanner de securitate pentru camioane, care poate detecta arme, droguri sau alte materiale periculoase in cateva secunde. Impreuna cu o intreaga echipa de cercetare pe care a stiut sa o construiasca, sa o motiveze si sa o pastreze chiar si in anii de cumpana, Mircea Tudor a castigat marele premiu la Salonul de inventica de la Geneva in 2009 cu Roboscan.

Dupa doar 4 ani a castigat din nou Marele premiu cu un scanner complet automatizat de avioane, fiind singurul inventator din lume care a fost premiat de doua ori la prestigiosul Salon. Tot el a pus bazele unui Centru de cercetare aplicativa, care este o veritabila scoala pentru tinerii cercetatori romani.

Astazi, scannerele de camioane si de avioane inventate de o companie romaneasca ajuta la prevenirea traficului ilegal de persoane sau de obiecte periculoase in multe tari din lume.

In aceasta editie a emisiunii Romani Universali veti afla povestea unui roman care si-a dedicat viata si banii, muncii de cercetare, ajungand sa creeze o tehnologie unica in lume, cu un imens impact in viata comunitatilor. Veti afla ce sacrificii a facut si cum a crezut intr-un proiect pe care multi inaintea lui l-au considerat utopic.

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

(Reluare)
 
Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

În Săptămâna Patimilor, la „Investiţi în România!”, am ales o temă deosebită: Turismul religios, pelerinaj pentru suflet. Emisiunea se difuzează ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, am celebrat Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor | VIDEO

Ediţiile speciale au putut fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur ...

 

#tvri