loader
Foto

Despre accesul la informaţie în limba română peste Prut, la “Orizont european”

Luni, 20 octombrie, de la ora 20.30, la TVR Moldova şi marţi, de la ora 15.00, la TVR Internaţional, la “Orizont european” s-a discutat despre sancţiunea recentă primită de câteva posturi TV din Republica Moldova.

 

Miruna Munteanu
Orizont European

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În data de 7 octombrie Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) din Republica Moldova a sancționat televiziunile Prime, TV 7 şi RTR Moldova pentru nerespectarea echilibrului de retransmisie.

“Este vorba de încălcarea principiului echidistanței la prezentarea conflictului ruso-ucrainean în materialele informative”, declara președintele CCA, Marian Pocaznoi.

Ministerul rus de externe acuză Ambasada SUA în Republica Moldova şi reprezentanţi ai UE de implicarea în realizarea monitorizării ştirilor canalelor care retransmit programe ale posturilor TV din Federaţia Rusă.

“Este greu de crezut că decizia de a impune sancţiuni canalelor ruseşti e cauzată de cererea societăţii moldoveneşti.  Mai degrabă e o manipulare a forţelor politice ostile care încearcă să susţină războiul informațional declanşat de către Occident împotriva Rusiei ", mai susţine Ministerul de externe al Federaţiei Ruse.

Diplomaţii moscoviţi nu s-au sfiit să catalogheze decizia Chişinăului drept un abuz grosolan, “care contravine Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului”. Mai mult, Ministerul Rus de Externe susţine că astfel s-ar încălca accesul la informaţie al cetăţenilor moldoveni.

Ruşii au cerut insistent să fie interzise şi posturile TV ucrainene şi, mai ales, cele românesti care se transmit în Republica Moldova.

În ediţia de luni se va discuta şi despre concluziile Summitului Europa - Asia de la Milano unde au  participat 21 de state din Asia şi 30 de state din Europa.

Invitaţi: în studio - Ruxandra Ivan, cercetător la Institutul Diplomatic Român, Vasile Ernu, scriitor şi publicist, iar prin telefon: Petru Macovei, Director Executiv al Asociației Presei Independente din Republica Moldova, Doru Petruţi, director general al Institutului de Marketing şi Sondaje IMAS, Chişinău, Cornelia Cozonac, director la Centrul de Investigaţii Jurnalistice, Chişinău

**

TVR Moldova este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

23:15 Dragii nostri aflati despre noi

Filmul documentar este o proiecție casnica și socio-culturala a omului din Romania anilor 80, eliberata de contextul politic. E un mijloc de teleportare, o capsula a timpului prin care spectatorul este purtat intr-o perioada nu foarte indepartata, dar totuși atat de diferita fața de cea de azi, urmarind viața obișnuita, cotidiana, a romanilor de atunci. Cel mai mult ne dorim sa starnim interesul generațiilor care nu știu aproape nimic despre acea perioada, tineri care n-au mai mult de 25 de ani.

Realizator Ana Preda

Producator Diana Dumitru

0:35 Copiii spun (R)

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

(Reluare)
 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri