loader
Foto

Galerie foto

Dana Moldoveanu în holograma Europa, marţi la TVRi

„Lumea şi noi” încheie seria dedicată românilor din Luxemburg, iar marţi, 24 mai, de la ora 21:00, ați descoperit la TVR Internaţional povestea internaţională a Danei Moldoveanu.

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

O hologramă este o imagine tridimensională care conţine în fiecare punct informaţia despre întreg. Holograma permite observarea obiectului de la diferite distanţe şi din toate direcţiile.  Pentru Dana Moldoveanu, Luxemburg este un fragment din holograma Europa. Un fragmentul care o cuprinde şi pe care nu s-a plictisit să-l cerceteze, deşi îl cunoaşte de 10 ani.

(w882) Dana Moldo

Dana Moldoveanu este un exponent al tipologiei de cetăţean european: este născută în România, cu studii universitare la Bucureşti şi în Italia, stabilită la Luxemburg şi căsătorită cu un neamţ. Peste identitatea naţională, experienţele europene au pus straturi peste straturi de europenism occidental. Şi cu toate acestea filonul primordial - cel românesc - formatează modul de raportare la universul social în care trăieşte.

(w882) Dana Moldo

Într-o lume a simulacrelor, în care exerciţiul de imagine tinde să înlocuiască în importanţă conţinutul, Dana Moldoveanu a ales calea grea a onestităţii – să fie ea însăşi, să-şi dezvăluie substanţa.

**

Începând cu 3 mai, timp de o lună, în fiecare marţi, TVR Internaţional şi „Lumea şi noi” vă prilejuieşte întâlnirea cu românii din Luxemburg, într-un serial realizat de Raluca Tudor şi filmat de Ovidiu Cristescu.

În primul episod l-aţi cunoscut pe Răzvan-Petru Radu, românul care proiectează portalul unic pentru publicaţiile şi legislaţia UE. Ediţia este disponibilă online aici.

În cel de-al doilea episod aţi aflat povestea contesei Marina von Kamarovsky. Ediţia este disponibilă online aici.

Cel de-al treilea episod a fost dedicat Crinei Enita, prima femeie arbitru de box din Benelux. Ediţia este disponibilă online aici.

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

5:30 Istorii de bun gust (R)

* Clejani

Realizator Camelia Moise

Producător Larisa Avram

(Reluare)

6:20 Românii universali

*Mircea Tudor-inventatorul care a cucerit lumea

Mircea Tudor este romanul care a construit celebrul Roboscan, un scanner de securitate pentru camioane, care poate detecta arme, droguri sau alte materiale periculoase in cateva secunde. Impreuna cu o intreaga echipa de cercetare pe care a stiut sa o construiasca, sa o motiveze si sa o pastreze chiar si in anii de cumpana, Mircea Tudor a castigat marele premiu la Salonul de inventica de la Geneva in 2009 cu Roboscan.

Dupa doar 4 ani a castigat din nou Marele premiu cu un scanner complet automatizat de avioane, fiind singurul inventator din lume care a fost premiat de doua ori la prestigiosul Salon. Tot el a pus bazele unui Centru de cercetare aplicativa, care este o veritabila scoala pentru tinerii cercetatori romani.

Astazi, scannerele de camioane si de avioane inventate de o companie romaneasca ajuta la prevenirea traficului ilegal de persoane sau de obiecte periculoase in multe tari din lume.

In aceasta editie a emisiunii Romani Universali veti afla povestea unui roman care si-a dedicat viata si banii, muncii de cercetare, ajungand sa creeze o tehnologie unica in lume, cu un imens impact in viata comunitatilor. Veti afla ce sacrificii a facut si cum a crezut intr-un proiect pe care multi inaintea lui l-au considerat utopic.Realizator Codruta Angelescu

Director imagine Mihai Patrascu

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri