loader
Foto

Galerie foto

Crina Enita, cea care dă viaţă timpului, marţi la TVRi

„Lumea şi noi” continuă seria dedicată românilor din Luxemburg, iar marţi, 17 mai, de la ora 21:00, ați descoperit la TVR Internaţional povestea Crinei Enita, prima femeie arbitru de box din Benelux.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Într-o lume dezvrăjită, în care Dumnezeu este obiect de inventar într-un muzeu virtual şi istoria e înlocuită de istorisiri, timpul şi-a pierdut pe undeva prin reţea, conţinutul. Criza instituţiilor occidentale, fărâmiţarea societăţii, relativizarea valorilor sunt mărci ale postmodernităţii care ne trăieşte.

(w882) Crina Enit

Cum să-ţi păstrezi identitatea ca străin provenit dintr-o cultură tradiţională, bazată pe legături sociale puternice, într-o societate occidentală atomizată - care valorizează individul şi nu familia - este una dintre problemele pe care trebuie să le rezolve românii care au ales să trăiască în Occident. Soluţia găsită de Crina Enita este să-i dea viaţă timpului.

(w882) Crina Enit

Personalitate postmodernă multifaţetată, românca luxemburgheză este arbitru internaţional de box, preşedinta Asociaţiei Luxemburg-România şi expert imobiliar, atunci când nu îngrijeşte pensionarii unei case unde bătrânii îşi petrec ultimii ani de viaţă.

**

Începând cu 3 mai, timp de o lună, în fiecare marţi, TVR Internaţional şi „Lumea şi noi” vă prilejuieşte întâlnirea cu românii din Luxemburg, într-un serial realizat de Raluca Tudor şi filmat de Ovidiu Cristescu.

În primul episod l-aţi cunoscut pe Răzvan-Petru Radu, românul care proiectează portalul unic pentru publicaţiile şi legislaţia UE. Ediţia este disponibilă online aici.

În cel de-al doilea episod aţi aflat povestea contesei Marina von Kamarovsky. Ediţia este disponibilă online aici.

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

5:30 Garantat 100% (R)

*Invitat regizorul Thomas Ostermeier

Moderator şi realizator Cătălin Ştefănescu

Producător Adrian Ionică

(Reluare)

6:20 Vis sau realitate? (R)

*Invitată Lia Bugnar

În acest nou sezon, Basti Țopescu îşi propune să fie și mai aproape de telespectatori, oferindu-le o pauză pentru a visa. În fiecare ediție, Basti se transformă în „creatorul de visuri”, invitând câte o celebritate să pășească alături de el în lumea fanteziei, pentru a-și împlini visul cel mai nebunesc pentru o zi. Datorită formatului nou și calității emisiunii, "Vis sau Realitate" a fost nominalizată la categoria “Original Formats” în cadrul premiilor “Pitch and Play Live!” și se bucură de un succes în continuă creștere.

Prezintă Sebastian Felix Topescu

Regizor Iulia Stoian

Producător tv Mihai Răzuş

(Reluare)
 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri