loader
Foto

Galerie foto

Biserica românilor din Lyon, joi, la „Lumea şi noi”

În ediția de joi, 18 septembrie, „Lumea şi noi” v-a invitat să descoperiți oraşul Lyon ca loc al ideilor şi experienţelor spirituale.

 

Lumea şi noi

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

Lyon este locul ideilor şi experienţelor spirituale. Începând cu timpurile romane şi continuând cu epoca modernă, în Lyon s-au agregat forme unice de exprimare religioasă.

În unele cazuri misiunea creştină s-a concretizat în demersuri ştiinţifice şi artistice prin care s-au aşezat pietre de temelie pentru acţiuni şi instituţii de excepţie.

Institutul de Cercetări şi Traduceri, constituit sub denumirea Sources Chretiennes, este unic în lume. Bernard Meunier este directorul acestui Institut, care în anul 2009 a primit Premiul Paul VI pentru promovarea Culturii Creştine.

(w882) lumea si n

Bernard Meunier şi echipa sa sunt alături de multe proiecte derulate cu ajutorul unor români implicaţi în cercetarea ştiinţifică.

Limbi şi dialecte de mult uitate devin limbajul comun care se compune în semantici de excepţie în laboratoarele de cercetare ale unei clădiri discret poziţionate în Lyon.

În Dardilly, la mică distanţă de Lyon, un alt francez experimentează de foarte mulţi ani arta iconografică de extracţie ortodoxă.

Pentru Jean Rousset, care este recunoscut în ambientul artistic local sub numele grecesc de Theodokos, a căuta sintezele expresiei picturale bizantine a devenit profesiune de credinţă. Experienţa sa artistică devine uneori vector de socializare.

Urmăriţi joi, 18 septembrie, de la ora 20.30, o relatare de la faţa locului de Elena Dinu şi Titi Dincă.

***

Emisiunea „Lumea şi noi poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!


23:15 Dragii nostri aflati despre noi

Filmul documentar este o proiecție casnica și socio-culturala a omului din Romania anilor 80, eliberata de contextul politic. E un mijloc de teleportare, o capsula a timpului prin care spectatorul este purtat intr-o perioada nu foarte indepartata, dar totuși atat de diferita fața de cea de azi, urmarind viața obișnuita, cotidiana, a romanilor de atunci. Cel mai mult ne dorim sa starnim interesul generațiilor care nu știu aproape nimic despre acea perioada, tineri care n-au mai mult de 25 de ani.

Realizator Ana Preda

Producator Diana Dumitru

0:35 Copiii spun (R)

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

(Reluare)
 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri