Yuriy Țiple: „Noi, românii, avem o lacrimă în glas”
marţi, 18 august 2020
Despre el spune că este artist liric, născut din familie de români din Maramureșul Istoric din dreapta Tisei.
yuri 3
yuri 2
yuri
yuri 6
yuri 3
yuri 2
yuri
yuri 6
Alte legături
La un pas de România

A fost pasionat de muzică încă din copilărie, iar muzica i-a dat posibilitatea să studieze cu profesori renumiți și să se afle pe marile scene alături de nume sonore ale artei lirice internaționale.

(w640) yuri 4

„La Botez, preotul mi-a pronunțat prenumele în limba română, adică Gheorghe, însă autoritățile de atunci n-au fost de acord să noteze numele românesc, ci doar așa cum le permitea legea, în limba rusă, adică Yuriy. Copilăria mea a fost într-un fel atipică. Pe lângă faptul că nu am excelat la Matematică, Biologie sau Chimie, nu aveam timp să ies cu copiii la joacă. Eu eram preocupat de un singur lucru și anume de Muzică! De la vârsta de 10 ani am început să-mi câștig primii bani, iar la 12 ani deja plecam în turnee.

Am absolvit școala cu predare în limba română din localitatea natală. Primele noțiuni muzicale le-am asimilat la Școala Populară de Arte din Slatina, ca mai apoi să frecventez orele de canto popular din cadrul Școlii Populare de Arte "Gheorghe Chivu" din Sighetul Marmației. Având intenția de a urma o facultate în România, am studiat timp de un an la Centrul pentru Românii de Pretutindeni "Eudoxiu Hurmuzachi" din Crevedia, după care am fost admis în cadrul Universității Naționale de Muzică din București, Facultatea de Interpretare Muzicală - secția canto clasic. Am avut șansa de a lucra cu adevărați profesioniști în arta cântului vocal, precum tenorul Ionel Voineag, soprana Bianca Manoleanu, tenorul Dumitru Trandafir.

Am cântat doar muzică populară până în momentul în care am fost admis la Universitatea Națională de Muzică din București. În timpul studiilor la Conservator a trebuit să renunț total la folclor în favoarea muzicii clasice.

Am reprezentat minoritatea românească din Ucraina la cele mai importante evenimente culturale de la Kiev și din alte orașe importante din țară. Peste tot unde mergeam la concursuri în Ucraina eram laureat cu Marele Premiu, iar Televiziunea Națională din Ucraina a realizat o emisiune specială, filmată chiar la mine în acasă.

(w640) yuri 5

Mi-au fost de mare ajutor în devenirea mea ca artist oamenii din localitatea mea natală, profesorii de la școala unde am învățat, autoritățile raionale și cele regionale, televiziunea de stat de la Ujgorod, stareții mănăstirilor și preoții din comunitatea românească de acolo.

O amintire frumoasă din copilărie este aceea în care plecam la hramuri în satele vecine, unde cântam cele mai frumoase pricesne din Ardeal!

Deși m-am născut și am copilărit la un pas de România, niciodată n-am simțit altceva decât că sunt român și că așa voi rămâne până mă voi întoarce în pământ. În perioada copilăriei erau momente de dezamăgire și îmi aduc aminte cum priveam din grădina casei mele spre Sighetul Marmației și mă gândeam că oare românii mei din dreapta Tisei vor avea ocazia să treacă vreodată peste Tisa, așa cum era pe vremuri? Iată că visul s-a împlinit în momentul în care s-a repus pe picioare podul istoric Slatina - Sighet.

Zestrea culturală pe care am primit-o de la părinții mei este dragostea pentru folclorul românesc.

Românii din dreapta Tisei dintotdeauna au avut o demnitate superioară. Impuneau respect, nu era nimic forțat și istoria poate dovedi acest lucru. Acolo s-au născut oameni foarte iscusiți și îmi doresc ca în continuare să rămână la fel de destoinici și demni. Să nu uite că ei sunt născuți pe pământ românesc, dar în același timp să-i respecte pe ucraineni. Legea e lege și nu vrea nimeni niciun conflict.”

A cântat pe scenele din România şi a participat la acțiunile dedicate românilor de pretutindeni care s-au desfășurat în multe orașe din România.

„Îmi aduc aminte cu drag cum am cântat muzică populară la doar 12 ani pe scena Operei Române din Timișoara, cu ocazia unui simpozion organizat de regretatul Mitropolit al Banatului IPS Nicolae Corneanu. Acel moment, de fapt, a fost prima mea vizită într-un teatru de operă! Student fiind la Conservatorul bucureștean, m-am înscris la cele două Concursuri Naționale de Interpretare vocală „Ionel Perlea" și „Mihail Jora", la care am obținut Marele Premiu, Premiul I si Premiul pentru cea mai bună interpretare a liedului românesc din creația lui Valentin Teodorian.

Radioul public și Televiziunea Națională Română au jucat un rol foarte important la debutul meu pe scenele profesioniste. În arhiva celor două instituții se păstrează cele mai frumoase emisiuni și înregistrări din anii studenției mele, dar și de la debutul meu la Ateneul Român, Sala „Mihail Jora”, Sala Palatului și la Opera Națională Română.

După studiile universitare, am debutat la Opera din Frankfurt la doar 24 de ani. Am devenit deodată conștient că de fapt nu este deloc o joacă ceea ce fac eu, ci este o viață de... călugăr. Un artist liric, indiferent că este bărbat sau femeie, are o viață destul de grea. Profesia unui cântăreț de operă necesită o anumită conduită strictă și un mod de viață echilibrat. Trebuie să fii mereu în cea mai bună formă fizică și vocală.

(w640) yuri 5

Nu pot să spun c-am avut un model de viață. M-am bazat întotdeauna pe intuiție și am făcut exact ce am simțit eu că este benefic pentru mine la momentul respectiv.”

(w640) yuri

În timp ce era student la Conservatorul bucureștean a cunoscut-o pe cea care avea să-i devină soție, adică pe soprana Cristina Dan, studentă pe atunci la clasa de canto a profesorului Ionel Voineag.

„Soția mea are o voce deosebită. Profesorul Ionel Voineag chiar îi spunea că vocea ei seamănă cu cea a celebrei soprane Angela Gheorghiu. A fost...dragoste la prima vedere și iată că din 2009 formăm o familie în care au apărut și doi băieți Arsenie Mihai (10 ani) și Alexandru Ioan (1 an). Soția mea este din județul Dâmbovița și prin căsătorie am fost și eu „adoptat” de către dâmbovițeni!

(w640) yuri 7

Și așa am ajuns să fac parte din Corala Mitropoliei din Târgoviște, înființată la inițiativa Mitropolitului nostru IPS Nifon. Corala Mitropolitană condusă de Maestrul Dirijor, Prof. Dr. Mihail Vlădăreanu, abordează atât repertoriu religios, cât și repertoriu laic, dovedind nivelul ridicat de profesionalism. Anul acesta din păcate, toate concertele programate ale Coralei s-au anulat din cauza restricțiilor impuse de Pandemia COVID-19.

Trăim vremuri extrem de grele, în care arta are cel mai mult de suferit. Nu sunt optimist pentru ceea ce va urma, dar cu toate acestea, noi muzicienii, trebuie să ne facem datoria, chiar dacă ne este restricționată prezența în anumite locuri. Vara aceasta trebuia să fiu prezent în Ucraina la un Festival de Operă finanțat de către Uniunea Europeană, care, din păcate, s-a amânat și sper că anul viitor să se poată desfășura.

Îmi doresc ca din vara anului 2021 să revenim la o viață normală deoarece am în proiect recitaluri de lieduri pe care aș dori să le duc la bun sfârșit. Melomanii sunt nerăbdători să mă asculte cântând muzica lui Mussorgsky, Tchaykovskiy, Rachmaninov, Enescu, Teodorian, Perlea, Jora, Brediceanu.”

Deși s-a născut pe malul Tisei în Transcarpatia Ucrainei de azi, baritonul Yuriy Țiple trăiește în România, țara care i-a deschis brațele și l-a ajutat să-și perfecționeze vocea.

„În România mi s-au deschis orizonturile. Aici am studiat muzică la nivel profesionist, am văzut pe viu primul spectacol de operă, aici am descoperit genul vocal dramatic - opera. Niciodată n-am considerat România ca fiind o țară străină pentru mine. Peste tot în lume unde am cântat - Paris, Berlin, Istanbul, Zürich sau Strasbourg - era specificat în programul de sală, că sunt născut în Ucraina, în familie de români.

Acum încerc să arăt și altora ceea ce am acumulat în ultimii 15 ani de la cei mai mari artiști, regizori și dirijori ai lumii alături de care am cântat. De fiecare dată, în programul meu concertant am promovat muzica românească. Cu doi ani în urmă, la Opera din Zürich, am susținut un concert împreună cu mezzosoprana Liliana Nikiteanu, în care am introdus repertoriu românesc. Publicul elvețian a fost extrem de încântat.”

(w640) yuri 6

Deși a fost nevoit să pună cântul popular în paranteze pe toată perioada studiilor, dragostea de folclorul românesc îl ajută și azi să se exprime în fața românilor, dar mai ales a străinilor care știu foarte puțin despre cântecele tradiționale românești.

„Doina și balada m-au ajutat să excelez în belcanto. În muzica populară e nevoie de mult suflet. Se spune despre noi, vocile românilor, că avem o lacrimă în glas. Folclorul nostru este de fapt cartea noastră de vizită. Prin acest gen muzical ne expunem dorul de țară, dragostea de părinți, iubirea față de persoana pe care o dorim lângă noi pentru tot restul vieții, apărarea față de dușmani, satira, tristețea și multe altele care fac parte din viața noastră, a românilor. Balada lui Pintea Viteazul, pe care am cântat-o de foarte multe ori, ar trebui introdusă și analizată la orele de muzică în programa școlară! Copiii noștri trebuie să cunoască cine a luptat cu adevărat pentru dreptate în țara noastră. La mine în familie, atât în Ucraina, cât și în România, nu există sărbătoare importantă la care să nu respectăm tradițiile lăsate de străbunii noștri.

Mă bucur că am posibilitatea să transmit generațiilor viitoare, elevilor mei, dragostea pentru tradiții, pentru cântecul popular, pentru portul popular, pentru tot ceea ce este autentic românesc.”

A cântat pe marile scene lirice ale lumii, a dus cântul și tradiția românească în locuri în care se știa foarte puțin despre ele, este mândru că este român și o spune cu bucurie de fiecare dată. Este un om implicat în treburile „cetății” mai mari sau mai mici în care se află. Are drag de tradiții, de oameni deosebiți și de istoria neamului în care s-a născut. Ne-a povestit, cu emoție, despre amintirea dragă pe care o poartă Regelui Mihai și Reginei Ana, despre concertul de la Ateneu dedicat Majestății Sale. Acum crede că România are nevoie de ajutor. Și de implicarea noastră, a tuturor cărora ne pasă de ea.

„România, la ora actuală, trece printr-o criză extremă, criza de români cu adevărat patrioți. Îmi asum când spun acest lucru și sunt mai mult ca sigur că românii din jurul țării ar fi cei mai fericiți dacă ar vedea că în interiorul României lucrurile se îndreaptă spre bine. Am impresia uneori că oamenii simpli luptă singuri în această țară. Unde sunt, oare, liderii de altădată?... Au rămas doar în cărțile de istorie, din păcate…

Îmi doresc tare mult ca tinerii din generația mea și mai ales cei implicați politic, să lupte pentru bunăstarea țării și a populației. Avem o țară atât de frumoasă și suntem datori să păstrăm și să dezvoltăm comorile din ea. Recunosc că, atât eu, cât și soția mea ne vom implica politic atunci când vom simți că avem sprijinul oamenilor și vom putea să schimbăm lucrurile în bine! Fără implicarea fiecăruia dintre noi nu se poate face nimic!”


***

Interviu realizat de Aura Dobre

 

 

 • 21:00
  Avocatul dumneavoastră
  *21 ani *Contractul, lege a părţilor Invitat: Dan Laurenţiu Stoicescu, avocat Rubrica INFO *Informaţii utile despre contractul de închiriere comercială în Franţa Invitată: avocat Diana Dauphin Lazăr Moderator Angela Avram Jurnalist Aura Iosif Producător Angela Avram (redifuzare)
 • 22:30
  România 9!
  Moderator Ionuţ Cristache Jurnalist Oana Cucuruzeanu Producător Livia Şerban Iancu
 • 23:30
  Câştigă România!
  Prezintă Virgil Ianţu Regia artistică Larry Maronesse Producător Diana Pascal O producţie TVR2 şi Zucchero Media
 • 00:30
  #NuExistaNuSePoate!
  *cu Andreea Marin O oră de motivaţie şi inspiraţie în compania oamenilor care reuşesc în viaţă fiindcă pentru ei nu există nu se poate Director de imagine Vlad Tănase Regia artistica Aurel Badea Producător tv Diana Pascal (redifuzare)
 • 01:30
  Generaţia Fit
  *În cadrul programului vor fi oferite antrenamente de fitness şi gimnastică autorizate pentru începători şi avansaţi, coordonate de către profesori autorizati, sfaturi ale unor medici nutriţionişti şi o reţetă sănătoasă pentru sportivi şi publicul larg! Gazde: antrenori Diana Preda şi Gabriel Toncean Producător: Ştefan Stănescu Coproducție TVR-FRCF
 • 02:00
  Un doctor pentru dumneavoastră
  *13 ani *Obezitatea, bolile cardiovasculare şi pâinea noastra cea de toate zilele Invitat: din Italia, dr. Gheorghe Cerin, medic primar cardiolog, dr. în ştiinţe medicale, responsabilul Unităţii de Medicină Internă-Cardiologie, Clinica San Gaudenzio, Novara, preşedintele Asociaţiei Medicilor Români din Italia, membru al Societăţii Europene de Cardiologie Stilul nostru actual de hrană, ca şi cel de viaţă, stau la baza kilogramelor în plus, kilograme care pot determina un exces ponderal, ca şi obezitate, uneori severă. Pentru persoanele trecute de vârsta de 45-50 de ani, excesul de kilograme se va însoţi întotdeauna de creşterea tensiunii arteriale, a colesterolului, glicemiei şi a trigliceridelor, elemente care prevestesc apariţia ulterioară a diabetului de tip 2, a accidentelor vasculare cerebrale, steatozei hepatice sau, pentru cei mai în vârstă, a Alzheimerului. Vă propunem așadar o abordare deschisă privind modul corect de hrană şi de schimbare a obişnuinţelor alimentare, adeseori nepotrivite cu nivelul de activitate fizică pe care o desfăşurăm zilnic. Vom analiza în detaliu rolul carbohidraţilor în hrana noastră şi mai ales rolul acestora în producerea obezităţii, obezitate care este de fapt cauza majoră a unor boli cronice precum cele cardiovasculare, dar şi unele forme de cancer. Moderator Măriuca Mihăilescu Realizator Cristina Anton Producător Monica Ancuţa
 • 03:00
  Telejurnal
  *Ştiri *Tema zilei Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 03:50
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 04:00
  Avocatul dumneavoastră
  *21 ani *Contractul, lege a părţilor Invitat: Dan Laurenţiu Stoicescu, avocat Rubrica INFO *Informaţii utile despre contractul de închiriere comercială în Franţa Invitată: avocat Diana Dauphin Lazăr Moderator Angela Avram Jurnalist Aura Iosif Producător Angela Avram
 • 05:30
  România 9!
  Moderator Ionuţ Cristache Jurnalist Oana Cucuruzeanu Producător Livia Şerban Iancu
 • 06:20
  Cooltura
  Prezintă Mirela Nagâţ Producător Anca Lăzărescu
 • 06:50
  Imnul României
 • 06:55
  Cu capu-n zori
  *Show matinal Partea I *Ştiri *Meteo *Horoscop *Cooking live în studio *Trafic *Showbiz *Style & Beauty *Parenting *Casa & gradina *Sănătate *Real life Prezintă: Liza Sabău şi Gabriel Fereşteanu Prezentatori ştiri: Andra Soceanu şi Daniel Coman Echipa: Alexandra Mădălina Manole-Horoscop, Bianca Patrichi-Meteo & Mişcare, chef Angie Cobut-Cooking, Irina Mohora-Parenting, Beauty, Fashion, Dorin Chioţea-Reportaje Real Life Jurnalist Horaţiu Rusu Producător Augusta Lazarov Petrescu Transmisiune directă
 • 07:45
  Diasporadar
  Producător Raluca Tudor
 • 07:55
  Cu capu-n zori
  *Show matinal Partea a II-a Prezintă: Liza Sabău şi Gabriel Fereşteanu Prezentatori ştiri: Andra Soceanu şi Daniel Coman Echipa: Alexandra Mădălina Manole-Horoscop, Bianca Patrichi-Meteo & Mişcare, chef Angie Cobut-Cooking, Irina Mohora-Parenting, Beauty, Fashion, Dorin Chioţea-Reportaje Real Life Jurnalist Horaţiu Rusu Producător Augusta Lazarov Petrescu Transmisiune directă
 • 08:45
  Discover Romania
  *Tezaur de carte româneasca la Biblioteca Congresului American Realizator Cecilia Melinescu Producători Cecilia Melinescu şi Diana Ilica
 • 09:00
  Matinalii
  *Partea a III-a Transmisiune directă
 • 10:00
  Telejurnal regional
  *TVR Craiova Transmisiune directă
 • 10:35
  România… în bucate
  *TVR Timişoara *Sarea în bucate *Iepure cu sos vânătoresc şi găluşte nemţeşti ca la Lugoj Emisiune realizată de TVR Timişoara Producător Veronica Mihoc Jurnalist Cătălin Blebea Producător Cristina Petrina Murgu (redifuzare)
 • 11:00
  Un doctor pentru dumneavoastră
  *13 ani *Obezitatea, bolile cardiovasculare şi pâinea noastra cea de toate zilele Invitat: din Italia, dr. Gheorghe Cerin, medic primar cardiolog, dr. în ştiinţe medicale, responsabilul Unităţii de Medicină Internă-Cardiologie, Clinica San Gaudenzio, Novara, preşedintele Asociaţiei Medicilor Români din Italia, membru al Societăţii Europene de Cardiologie Stilul nostru actual de hrană, ca şi cel de viaţă, stau la baza kilogramelor în plus, kilograme care pot determina un exces ponderal, ca şi obezitate, uneori severă. Pentru persoanele trecute de vârsta de 45-50 de ani, excesul de kilograme se va însoţi întotdeauna de creşterea tensiunii arteriale, a colesterolului, glicemiei şi a trigliceridelor, elemente care prevestesc apariţia ulterioară a diabetului de tip 2, a accidentelor vasculare cerebrale, steatozei hepatice sau, pentru cei mai în vârstă, a Alzheimerului. Vă propunem așadar o abordare deschisă privind modul corect de hrană şi de schimbare a obişnuinţelor alimentare, adeseori nepotrivite cu nivelul de activitate fizică pe care o desfăşurăm zilnic. Vom analiza în detaliu rolul carbohidraţilor în hrana noastră şi mai ales rolul acestora în producerea obezităţii, obezitate care este de fapt cauza majoră a unor boli cronice precum cele cardiovasculare, dar şi unele forme de cancer. Moderator Măriuca Mihăilescu Realizator Cristina Anton Producător Monica Ancuţa
 • 12:00
  Fraţi de viţă
  *Ediţia 14 Producător Cătălin Heson
 • 12:30
  Avocatul dumneavoastră
  *21 ani *Contractul, lege a părţilor Invitat: Dan Laurenţiu Stoicescu, avocat Rubrica INFO *Informaţii utile despre contractul de închiriere comercială în Franţa Invitată: avocat Diana Dauphin Lazăr Moderator Angela Avram Jurnalist Aura Iosif Producător Angela Avram
 • 14:00
  Telejurnal
  Prezintă: Loredana Iordache, Alina Stancu Translator mimico gestual Laura Ioana Producători: Anamaria Panait, Violeta Iorgulescu Transmisiune directă ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 14:50
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia Producători şi realizatori: Radu Dănilă şi Cristina Dănilă (redifuzare)
 • 15:00
  Reţeaua de idoli
  *Mircea Bravo Redactor Mariana Cernăianu Realizator Irina Păcurariu (redifuzare)
 • 16:00
  Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală
  *O istorie care nu se învaţă la şcoală Figuri legendare ale rezistenţei Iani-Ionel Cotan din Cail Dere Între trădare şi fuga în pădure, la numai 20 de ani, Ionel Cotan a ales să rămână demn. I-a însoţit pe fraţii Fudulea şi a luptat până la capăt alături de ei. Ura securităţii l-a urmărit în închisoarea de la Gherla unde a murit în urma torturilor la care a fost supus. Redactor Doina Teodoru Producător Alexandru Munteanu Realizator Lucia Hossu Longin (redifuzare)
 • 17:00
  Femei de 10, bărbaţi de 10
  *Prima parte Invitaţii: Adrian Daminescu Marius Parno -este un om de afaceri din Zalău şi de 13 ani lucrează la diferite proiecte cu finanţare europeană. A absolvit trei facultăţi şi în prezent luptă pentru dezvoltarea comunităţilor de rromi. Însă, până să ajungă în acest punct al vieţii sale, Marius s-a confruntat cu multe greutăţi peste care a trecut cu ajutorul lui Dumnezeu. Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu Petrică şi Georgiana Pană -povestea relaţiei tată-fiică Prezintă Marina Almăşan Co-prezentator Costin Teodorescu Producător Marina Almăşan Jurnalişti: Elena Cristescu, Liana Damian, Laura Demeter Coproducţie TVR-SC CONTERA MEDIA SRL (redifuzare)
 • 18:00
  Femei de 10, bărbaţi de 10
  *Partea a II-a Invitaţii: Marcel Pavel Cristi Brancu, Oana Turcu şi Tudor Brancu-Turcu -o familie de nota 10 Nico Maria Radu şi Horia Moculescu ne vor spune povestea cântecului “Dorul” de Aurelian Andreescu Marcel Pavel, Nico, Paula şi Ovi, Maria Radu şi Adrian Daminescu vor cânta melodia “Dorul” Prezintă Marina Almăşan Co-prezentator Costin Teodorescu Producător Marina Almăşan Jurnalişti: Elena Cristescu, Liana Damian, Laura Demeter Coproducţie TVR-SC CONTERA MEDIA SRL (redifuzare)
 • 19:00
  Un doctor pentru dumneavoastră
  *13 ani *Beneficiile medicinei energo-informaţionale Invitat: psiholog Florica Munteanu, specialist în medicină integrativă, DermaVital Sănătatea corpului nostru depinde de alegerile noastre. Frica, atacurile de panică afecteză negativ întreg organismul. Mulţi oameni apelează la medicina alternativă, la terapii energo-informaţionale pentru echilibrări emoționale, reglarea imunităţii şi a metabolismului. Durerea e privită ca un strigat al ţesutului pentru a fi detoxifiat. Impulsul bioenergetic dat mezenchimului duce la refacerea acidului hialuronic. Se pune în mişcare sistemul de autovindecare iar fenomenul de distrugere este întrerupt. Paleta simptomelor unui pacient cronic este harta psihostructurii lui dereglate. O ediţie în care aflăm care sunt beneficiile medicinei energo-informationale pentru sănătatea corpului nostru. Prin telefon, din Germania: prof. univ. dr. Honoris Causa HORIA SÎRBU, şef Catedra Chirurgie Toracică a Universităţii ”Friedrich Alexander” Erlangen-Nürnberg, şeful Departamentului de Chirurgie Toracică a Spitalului Universitar Erlangen Una dintre personalităţile româneşti recunoscute la nivel internaţional. A ajutat şi a promovat medici români talentaţi în străinătate, a ţinut în permanenţă legătura cu România, locul în care visează mereu să revină. Moderator Irina Mohora Realizator Cristina Anton Producător Monica Ancuţa (redifuzare)
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri *Tema zilei Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru Transmisiune directă *Sport *Meteo
 • 20:50
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 21:00
  Investiţi în România!
  *19 ani *Investiţiile în turism dezvoltă Judeţul Buzău Invitaţi: Petre Emanoil Neagu-preşedinte Consiliul Judeţean Buzău, Constantin Toma-primar Buzău, prof. univ. dr. Silviu Neguţ-Academia de Studii Economice din Bucureşti, preot Costel Vînătoru-iconom stavrofor Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, Thorsten Kirschner-consultant proiecte de dezvoltare internaţională şi turism Asociaţia TravelBuzau şi Răzvan Onesa-jurnalist Moderator Octavian Jora Jurnalişti tv: Roxana Segneanu şi Răzvan Onesa Editor coordonator Cristina Leorenţ Producător Raluca Amzăr (redifuzare)
 • 22:30
  România 9!
  Moderator Ionuţ Cristache Jurnalist Oana Cucuruzeanu Producător Livia Şerban Iancu
 • 23:30
  Câştigă România!
  Prezintă Virgil Ianţu Regia artistică Larry Maronesse Producător Diana Pascal O producţie TVR2 şi Zucchero Media
 • 00:30
  #NuExistaNuSePoate!
  *cu Andreea Marin O oră de motivaţie şi inspiraţie în compania oamenilor care reuşesc în viaţă fiindcă pentru ei nu există nu se poate Director de imagine Vlad Tănase Regia artistica Aurel Badea Producător tv Diana Pascal (redifuzare)
 • 01:30
  MotorVlog
  Prezentatori: Mihai Alexandrescu, Andrei Barbu, Marius Băcilă Redactor Cristina Moiseiu Rădulescu O producţie RL Global Activ Services S.R.L (redifuzare)
 • 02:00
  Un doctor pentru dumneavoastră
  *13 ani *Beneficiile medicinei energo-informaţionale Invitat: psiholog Florica Munteanu, specialist în medicină integrativă, DermaVital Sănătatea corpului nostru depinde de alegerile noastre. Frica, atacurile de panică afecteză negativ întreg organismul. Mulţi oameni apelează la medicina alternativă, la terapii energo-informaţionale pentru echilibrări emoționale, reglarea imunităţii şi a metabolismului. Durerea e privită ca un strigat al ţesutului pentru a fi detoxifiat. Impulsul bioenergetic dat mezenchimului duce la refacerea acidului hialuronic. Se pune în mişcare sistemul de autovindecare iar fenomenul de distrugere este întrerupt. Paleta simptomelor unui pacient cronic este harta psihostructurii lui dereglate. O ediţie în care aflăm care sunt beneficiile medicinei energo-informationale pentru sănătatea corpului nostru. Prin telefon, din Germania: prof. univ. dr. Honoris Causa HORIA SÎRBU, şef Catedra Chirurgie Toracică a Universităţii ”Friedrich Alexander” Erlangen-Nürnberg, şeful Departamentului de Chirurgie Toracică a Spitalului Universitar Erlangen Una dintre personalităţile româneşti recunoscute la nivel internaţional. A ajutat şi a promovat medici români talentaţi în străinătate, a ţinut în permanenţă legătura cu România, locul în care visează mereu să revină. Moderator Irina Mohora Realizator Cristina Anton Producător Monica Ancuţa
 • 03:00
  Telejurnal
  *Ştiri *Tema zilei Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 03:50
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 04:00
  Investiţi în România!
  *19 ani *Investiţiile în turism dezvoltă Judeţul Buzău Invitaţi: Petre Emanoil Neagu-preşedinte Consiliul Judeţean Buzău, Constantin Toma-primar Buzău, prof. univ. dr. Silviu Neguţ-Academia de Studii Economice din Bucureşti, preot Costel Vînătoru-iconom stavrofor Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, Thorsten Kirschner-consultant proiecte de dezvoltare internaţională şi turism Asociaţia TravelBuzau şi Răzvan Onesa-jurnalist Moderator Octavian Jora Jurnalişti tv: Roxana Segneanu şi Răzvan Onesa Editor coordonator Cristina Leorenţ Producător Raluca Amzăr