loader
Foto

VITAMINA ”N”, sănătatea viitorului, la ”Un doctor pentru dumneavoastră”

Miercuri și joi, 19 - 20 mai, ”Un doctor pentru dumneavoastră” v-a invitat să urmăriți ediții în premieră, de la ora 19:00, la TVR Internațional și online pe TVR+.

 

Albertina Ionescu
Măriuca Mihăilescu

Miercuri, 19 mai

VITAMINA ”N” – SĂNĂTATEA VIITORULUI

Invitat: dr. ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriţionist, competență în apifitoterapie, directorul Centrului de Terapie Naturală ”Alexandra” din Breaza, Hofigal

Dintotdeauna, natura a fost strâns legată de sănătatea umană. Este darul cel mai frumos și util lăsat de Dumnezeu pe Pământ. Să ne conectăm mereu la natură, să-i descoperim tainele binefăcătoare, să cunoaștem și să aplicăm legile ei pentru a fi puternici și sănătoși.  Vitamina ”N” de la natură poate asigura sănătatea viitorului.

IMPORTANȚA MIȘCĂRII ÎN PREVENIREA FORMELOR GRAVE DE COVID-19

Prin telefon, din Franța: dr. DIANA DUMITRACHE, medic specialist recuperare medicală, competență în apifitoterapie și meditație în sănătate

Invitata noastră va vorbi despre experiența din perioada pandemiei Covid-19. O ediție în care ne vom informa despre importanța mișcării în recuperarea post Covid. Exercițiile fizice practicate cu moderație sunt utile în evitarea formelor grave de Covid-19 și chiar în prevenirea bolii. Virusul SARS-CoV-2 atacă mitocondriile, celule care produc energie și care țin de imunitate, ceea ce, în urma infecției, poate conduce la forme grave. Să evităm sedentarismul, să facem sport și mișcare.

Moderator: Albertina Ionescu

Joi, 20 mai

GUTA - „REGELE BOLILOR ȘI BOALA REGILOR”

Invitat: conf. dr. DANIELA OPRIȘ - BELINSKI, medic primar medicină internă și reumatologie, Spitalul Clinic ”Sfânta Maria”

Guta, o tulburare a organismului cauzată de creșterea nivelului acidului uric din sânge și depunerea sărurilor acestuia, în urma dereglării metabolismului proteic, afectează articulațiile și alte organe interne. Este întâlnită mai des în zonele cu un nivel de trai ridicat. Aproximativ 2% din locuitorii lumii dezvoltate se confruntă cu această afecțiune. Apare doar atunci când, pe lângă predispoziția genetică, se adaugă un aport exagerat de alimente bogate în purine. Este o forma de artrită care poate afecta pe oricine și se manifestă prin crize dureroase intense, care apar spontan, umflătură, roșeață și încălzirea articulației. Poate afecta de obicei articulația de la baza degetului mare, având senzația de arsură, sau mai multe: articulația gleznei sau a genunchiului. Crizele se pot declanșa pe timpul nopții și cresc în intensitate în următoarele 12 ore. Durerile dispar în maxim 10 zile. Să identificăm, să tratăm și să prevenim această afecțiune.

CAVITATEA BUCALĂ – FEREASTRĂ SPRE SĂNĂTATE

Invitat: dr. IONUŢ LEAHU, medic stomatolog, specializare în implantologie orală, Clinicile dentare dr. Leahu

Cavitatea bucală este „fereastră spre sănătatea generală.” O sănătate generală optimă este posibilă dacă avem o sănătate orală bună. Diagnosticarea problemelor cavității bucale, corect și la timp, de la sângerări gingivale, miros neplăcut, până la lipsa dinților și durerile insuportabile, impune aplicarea metodelor moderne de tratament. Specialiștii recomandă prevenirea afecțiunilor stomatologice ca o prioritate prezentă și viitoare. Un abonament stomatologic poate fi util în acest sens.

Moderator: Măriuca Mihăilescu

***

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

Producător tv:  Monica Ancuța

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.:Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) DermavitalPentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04, (+4)0731.871.968.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

18:00 Telejurnal Moldova

Prezentator Vadim Cheptanaru

Producători: Irina Bejenaru, Anastasia Ciuleacu

Translator mimico gestual

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

*Sport (montaj TVRi)

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri