loader
Foto

Galerie foto

Aflați povestea de succes a doctorului Claudiu Cârmaciu

Vineri, 21 februarie, “Lumea şi noi” v-a prezentat povestea doctorului Claudiu Cârmaciu, care şi-a construit o carieră de succes în psihiatrie la Londra.

 

Lumea şi noi

UPDATE: Ediția din 21 februarie este disponibilă online pe TVR+

Absolvent al  Liceul German din Bucureşti, în 1980, şi al Facultăţii de Medicină Generală, în 1986, a făcut  stagiatura în câteva spitale universitare bucureştene.

În toamna anului 1990 ateriza pe Heathrow Airport din Londra, lăsând în urmă o Românie care nu îl mai avea pe Ceauşescu la cârmă, dar care nu corespundea nici pe departe aspiraţiilor sale de la vremea respectivă.

A trecut cu succes  examenul de echivalare engleză, temutul P.L.A.B. (Professional and Linguistic Assessment Board), din prima încercare.

A  avut multe dificultăţi, mai ales la început, dar cu perseverenţă, multă muncă, un optimism caracteristic tinereţii şi, nu în ultimul rând, prin alegerea unei specialităţi – psihiatria – mai puţin atractivă medicilor britanici, barierele s-au ridicat una câte una şi cariera sa a evoluat  rapid.

(w500) Claudiu Ca

După câteva slujbe în Medicina de Urgenţă, Pediatrie şi Geriatrie, în august 1992, s-a hotărât să îmbrăţişeze psihiatria ca direcţie de specializare.

A început ca Senior House Officer (similar rezident) în cadrul Merseyside Psychiatric Rotation, schemă organizată în colaborare cu Liverpool University. Ulterior a fost promovat la grad de Registrar (medic secundar) în Warley Hospital.

Au urmat poziţii ca Senior Clinical Medical Oficer în Chelmsford, apoi Specialist Registrar (medic specialist) pe rotaţia Universităţii din Cambridge, după ce devenise, trecând examenul MRCPsych, membru al Colegiului Regal al Psihiatrilor din Anglia.

A urmat o specializare pe schema Royal London şi St. Bartholomew’s Hospitals şi, în 2002, ocupă primul post permanent de Consultant Psychiatrist (medic primar) în Clacton-on-Sea. La un an după transferul la Chelmsford a fost numit Associate Medical Director pentru zona centrală a trustului. În 2010 îşi înfiinţează la Chelmsford propria clinica.

 

11:30 Prezenţe româneşti

*Mirabela Rusu şi Gabriel Blaj, SUA

Marian Voicu vă invită să îi cunoaşteţi pe Mirabela Rusu-lector la Universitatea Stanford şi pe Gabriel Blaj-cercetător la Universitatea Stanford, Acceleratorul Naţional SLAC. Realizator şi producător Marian Voicu

(redifuzare)

12:00 Articolul VII (R)

* Diaspora în Cercetarea Ştiinţifică şi Învăţământul Superior din România

Invitat: Adrian Curaj, director general, Unitatea Executiva pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI).

Moderator si realizator Mihaela Crăciun

Redactori: Lilia Anghel şi Marian Nicola

Producători: Iulia Popescu si Mihaela Iamandei

(Reluare)
 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" v-a invitat să urmăriţi miercuri, 8 mai, la TVR Internațioanl, de la ora 11:00, o ediţie în care am ...

„Fraţii Jderi”, în topul celor mai vizionate filme românești

TVR Internațional programează sâmbătă, 11 mai, de la ora 23:30, „Frații Jderi” (România, 1974), după romanul omonim al lui Mihail Sadoveanu. ...

 

#tvri