loader
Foto

Vârstele unui nou început, miercuri la “Lumea şi noi”

Miercuri, 18 iunie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional l-aţi cunoscut pe părintele Lucian Roşu şi aţi aflat cum a coagulat în jurul parohiei sale din Torino o oază de simţire românească.

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

La tinereţe, Lucian Roşu a ales destinul emigrantului. A cutreierat lumea, a deprins şi a profesat o mulţime de meserii, a trăit aidoma celorlalţi români care îşi câştigau existenţa prin cele patru zări. Şi astfel le-a cunoscut sufletul.

Uneori,  românii care pleacă nu povestesc despre ierarhia socială din care făceau parte în ţară. Unii erau absolvenţi de studii superioare, alţii cu cariere notabile dar în profesii  atât de prost plătite în România încât au preferat munca semi-calificată în Occident.

Nu a mai contat că profesor sau inginer fiind în ţară se aflau, de astă dată, la vecinătatea cu munca necalificată.

Şi în pofida acestor încercări,  astfel de români s-au apropiat de cele ale Bisericii şi au învăţat să facă bine în afara timpului de lucru.

La maturitate, în Torino, părintele Lucian Roşu a reuşit să coaguleze în jurul parohiei pe care o păstoreşte o oază de simţire românească. Împreună cu asociaţiile Sfânta Filofteia şi Sfântul Laurenţiu oferă în permanenţă ajutor românilor care au nevoie de sprijin.

Un reportaj de Elena Dinu şi Titi Dincă

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

23:15 Dragii nostri aflati despre noi

Filmul documentar este o proiecție casnica și socio-culturala a omului din Romania anilor 80, eliberata de contextul politic. E un mijloc de teleportare, o capsula a timpului prin care spectatorul este purtat intr-o perioada nu foarte indepartata, dar totuși atat de diferita fața de cea de azi, urmarind viața obișnuita, cotidiana, a romanilor de atunci. Cel mai mult ne dorim sa starnim interesul generațiilor care nu știu aproape nimic despre acea perioada, tineri care n-au mai mult de 25 de ani.

Realizator Ana Preda

Producator Diana Dumitru

0:35 Copiii spun (R)

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

(Reluare)
 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri